Serwisowanie we Wrocku

Ogólne zagadnienia techniczne...

Re: Serwisowanie we Wrocku

Postprzez rumun00 » 2009-01-06 20:13

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc ten będzie odpowiedni :wink:
mianowicie chodzi mi o serwisowanie w Gdańsku, macie jakieś informacje gdzie będzie najlepiej?
V6 2,5l '93 "Krwawa Perełka"
było V6 2,5l '94 USA "Dynamiczny Buraczek"
rumun00

Samochód: V6 '93

Postprzez woles » 2009-01-14 12:32

hehe też nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj poszukuję elektryka samochodowego aby naprawił mi elektrykę w moim probe II we Wrocławiu!! Generalnie to kolega podłączał mi radio i zrobiła kilka spięć na kablach też teraz nie działają mi długie światła, zegar pokazujący godzine, w samochodzie miałem podświetlane podłogi wewnątrz auta które juz nie działają i ogólnie oświetlenie samochodu wewnątrz i nie są to bezpieczniki na pewno bo były już sprawdzane ewentualne info prosze pisać tutaj luba na moje gadu 856115!!

P.S. Jak mozna załatwić sobie naklejkę klubowicza na samochód??
woles

Postprzez OLEY » 2009-01-15 11:36

Czemu takich rzeczy nie omawiacie tu:

:arrow: Wrocławskie Spoty cykliczne

Zalogowałeś się już dość dawno więc i dostęp do działu pewnie już masz.
Piękno nie zna ceny. Gold Probe 3.0V6 Vulcan.
OLEY
Klubowicz

Ostrzeżenia: 1
Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Galeria: viewtopic.php?t=5623

Postprzez Robert » 2009-01-15 16:20

Bo ludzie dopiero po tygodniu od rejestracji widzą tamten dział, a widocznie zarejestrowali się tylko dlatego, że coś się stało.
Czemu woles tam nie zapytał, skoro go już widzi? Nie wiem. Pewnie dlatego, że wyszukiwarka po wpisaniu dowolnego zapytania powinna domyślić się intencji szukającego i umieścić pasujący temat od razu na samej górze, by pierwszy "klik" był od razu trafny. ;)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade
Robert
Klubowicz

Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Galeria: viewtopic.php?t=6900

Re:

Postprzez Mentos » 2010-02-09 10:34

rick napisał(a):Co do Buraczanej to mam zdecydowanie inne zdanie :!: . Kolecsie może i znaja sie na robocie (tylko jeden z nich) :wink: . Ale potrafia zrobić tylko to co jest zgodne z oryginałem, jezeli natrafia na jakis problem to zaraz zaczynają sie schody. Druga rzecz niestety kituja. Pojechałem kiedyś żeby mi reczny przeczyścili, tzn rozebrali zaciski całe bebechy nasmarowali i złożyli. Operacja ich ograniczyła się do nasmarowania linki olejem- tragedia jak ich zapytałem czy zrobili to co im powiedziałem to szef powiedział jasne i wziął 100. Na drugi dzień z rana ręczny nie puscił, po wstepnych oględzinach okazało się , ze oczywiście oszukali mnie. Druga sprawa: 2 razy robili mi rozrząd raz przejechałem 7 km i poleciał w drobiazgi , drugi raz dojechałem do czech-powrót na lince. Nie wiem jak wy ale mnie tam wiecej nie zobaczą, a szczególnie moich pieniedzy. W efekcie rozrząd zrobiłem sam (z małymi przeróbkami) straciłem czas ale wiem, że jest super. Jedyne do czego sie nie ograniczyłem to do telefonu na Buraczana i małej oceny ich profesjonalizmu. Niestety firma do niczego, jedynie chyba ten mechanik do czegoś sie nadaje, ale musi słuchać szefa a ten liczy i tylko liczy, szkoda, że przy tym nie dba o klienta. Jak możecie to naprawiajcie sami, więcej radochy a i 100% pewnośc, że dobrze zrobione.

JESTEM PODOBNEGO ZDANIA, GDYŻ CENIĄ SIĘ BARDZO DROGO... NP. WYMIANA SILNIKA 1000ZL GDZIE MOŻNA ZNALEŚĆ MECHANIKA KTÓRY WPRAWDZIE NIE SIEDZI PRZY PROBE NA CODZIEN ALE ZNA SIE NA RZECZY I MOZNA TO ZROBIC ZA 500ZL + WLASNE PLYNY.
PROOOOOOBEEEEE :)))))))))))))))))))) mrauuu :)
Mentos

Samochód: Ford Probe 1993 2.5 v6 USA

Elektryk - Wrocław

Postprzez Mentos » 2010-03-03 19:23

Hej. Widzę, że nikt nie poruszył tematu Elektryków we Wrocławiu, którzy chętnie by się zajęli drobnymi poprawkami elektryki w naszych autkach :) np ja mam problem z podświetlaniem przełącznika szyb w 2gen Probka. Jeśli znacie jakieś sprawdzone warsztaty to chętnie poznam do nich namiary :)

P.S.

Stanowczo odradzam elektryka ul. Paczkowska 1. Koleś przy zmianie halogenów bawił się 3h i skasował mnie 100zl. Wypalił 10 papierosów, a 1 "przerwe" zrobił po 5min po rozkręceniu szkiełka od 1 halogenu... PORAŻKA! :newcry:

Czekam na lepszych elektryków :)

pozdro :)

MENTOS
Mentos

Postprzez Basf_Wrocław » 2010-03-03 22:01

Ale co chcesz konkretnie zrobić ? Bo może nie porzeba do tego elektryka tylko kiełby i piwa ?
Obrazek
2.0, 16v, Klima, 94 r,
Basf_Wrocław

Galeria: viewtopic.php?t=5626

Postprzez Mentos » 2010-03-26 17:37

-- oryginalny post 2010-03-26 16:35 --

jeśli macie problem ze swoim probkiem to polecam kolege na ul. Reymonta. Nisko ceni, a dobrze robi. wymienil mi caly silnik w Probe 2. jesli potrzebujecie telefonu dajcie znać na PW to podesle :)

-- dodano 2010-03-26 16:37 --

Basf_Wrocław napisał(a):Ale co chcesz konkretnie zrobić ? Bo może nie porzeba do tego elektryka tylko kiełby i piwa ?

znasz jakies magiczne sztuczki z kiełbaską i kegiem, ze powiązując te 2 produkty nagle w probe zapalą mi sie diody od przelącznika szyb? mmm :D :!:
Mentos

Serwis we Wrocławiu Znizka 10 %

Postprzez fizol » 2010-08-25 17:53

Witam

Dzisiaj byłem u mojego wujka w warsztacie i rozmawialem z nim na temat tego zeby dla klubowiczow posiadaczy fordow probe mieli znizke bedzie to 10 % tylko jest jeden warunek wszystkie czesci on kupuje tzn Dajesz auto i niczym sie nie martwisz z czesciami (mowil ze wynegocjuje lepsze ceny dla nas ;) ) dlatego jak ktos chce robic u niego nie ma problemu prosze powiedziec tylko ze jest sie z Klubu i od Michała to bedzie taniej.Warsztat znajduje sie na terenie Archimedesu jechac na znak tłumiki on jest obok ( jest za bunkrem na ulicy strzegomskiej) oczywiscie fakture papiery wszystko wystawi nie ma z tym problemu.

Jakiej pytania pisac na PRV
Probe 2.5 litra 170 KM :) piekny krwisty kolor i extra 17 calowe felgi :)
fizol

Postprzez Mentos » 2010-08-29 10:23

Jedź na reymonta 10. Tam jest na samym końcu po lewej serwis. NIe wyglada jak salon samochodowy, ale Piotr - mechanik zna się na rzeczy! Wymienił mi silnik, naprawił uszkodzone sprzęgło, wymieniał przeguby i nie jest drogi. Spokojnie mogę Ci go polecić. No i co najważniejsze nie robi tego miesiącami! :))
Mentos

Re: Serwis we Wrocławiu Znizka 10 %

Postprzez OLEY » 2010-08-29 11:54

fizol napisał(a):Dzisiaj byłem u mojego wujka w warsztacie i rozmawialem z nim na temat tego zeby dla klubowiczow posiadaczy fordow probe mieli znizke bedzie to 10 % tylko jest jeden warunek wszystkie czesci on kupuje tzn Dajesz auto i niczym sie nie martwisz z czesciami (mowil ze wynegocjuje lepsze ceny dla nas ;) ) dlatego jak ktos chce robic u niego nie ma problemu prosze powiedziec tylko ze jest sie z Klubu i od Michała to bedzie taniej.

Albo źle napisałeś, albo to jest dość kiepski układ...

No bo spójrzmy na to z tej strony.

Chcę np. wymienić przegub. Koszt robocizny, to, powiedzmy 50 złotych.
Koszt przegubu - 100 złotych.
Łącznie 150 - 10% = 135 zł.

Teraz spójrzmy z drugiej strony.

Wujek kupuje przegub za 65 zł. (czyli gorszy!), a za robociznę bierze 70 zł. Łącznie mamy
tę samą cenę.

Nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiał, bo wierzę, że Twój wujek ma dobre chęci, ale jeżeli
stawia warunek, że (tylko i wyłącznie!) sam kupuje części, to jednak można mieć podejrzenia,
prawda?

Sprawa byłaby bardziej przejrzysta, gdyby układ był taki:

Sam kupuję przegub i chcę, aby mi go wymienił. Wymiana 50 zł - 10% dla klubu.

Rozumiesz o co mi chodzi? Wtedy ja decyduję, czy stać mnie na lepszy, czy na gorszy,
czy mam pieniądze i ile.

Owszem, jeśli się nie znam, mogę poprosić o doradzenie i ewentualny zakup przez wujka,
ale nie na zasadzie, że "chcesz u mnie wymienić, to musisz u mnie kupić"...

Pozdrówka.
OLEY
Klubowicz

Postprzez Kocureq » 2010-08-29 12:02

Chyba, że pokaże rachunek / opakowanie na taki przegub, jaki Ci, OLEYu, odpowiada. Wtedy wiesz co masz włożone :)
Ford Probe Klub Polska - klub ludzi zdrowo stukniętych ;)

2,5v6 turbo - prawie jak F-Body, też ciągle stoi w garażu

Kocur - Robert 1:2
Kocur - Oley 1:0
Kocur - Black_martines 1:0
Kocureq
Klubowicz

Samochód: Probe 1995 Kanada 2,5 turbo
Galeria: viewtopic.php?t=10333

Postprzez resko » 2010-08-29 12:07

Ale tutaj chodzi o to,że my mamy decydować jaki chcemy np.przegub droższy czy tańszy :PA rachunek to swoją drogą :wink:
:evil:ObrazekObrazek
resko
Klubowicz

Ostrzeżenia: 4
Samochód: PROBE GT 2,2 TURBO i ford mondeo
Galeria: viewtopic.php?t=16741

Postprzez OLEY » 2010-08-29 12:08

:D
Rachunek, to mi można zawsze pokazać, nawet od (dzień wcześniej) wymienianego przegubu
w czyjejś Maździe. :wink:

Zwłaszcza, że rachunek nie jest gwarancją założonej części, której i tak nie jestem w stanie sprawdzić... :wink:
OLEY
Klubowicz

Postprzez resko » 2010-08-29 12:11

Ale nawet jak sam kupisz części do auta to i tak nie masz pewności czy ci je założy :wink: No chyba,że będziesz stał przy nim i patrzył mu na ręce
:evil:ObrazekObrazek
resko
Klubowicz

Ostrzeżenia: 4
Samochód: PROBE GT 2,2 TURBO i ford mondeo
Galeria: viewtopic.php?t=16741

Re: Serwis we Wrocławiu Znizka 10 %

Postprzez fizol » 2010-08-29 22:20

-- oryginalny post 2010-08-29 22:17 --

OLEY napisał(a):
fizol napisał(a):Dzisiaj byłem u mojego wujka w warsztacie i rozmawialem z nim na temat tego zeby dla klubowiczow posiadaczy fordow probe mieli znizke bedzie to 10 % tylko jest jeden warunek wszystkie czesci on kupuje tzn Dajesz auto i niczym sie nie martwisz z czesciami (mowil ze wynegocjuje lepsze ceny dla nas ;) ) dlatego jak ktos chce robic u niego nie ma problemu prosze powiedziec tylko ze jest sie z Klubu i od Michała to bedzie taniej.

Albo źle napisałeś, albo to jest dość kiepski układ...

No bo spójrzmy na to z tej strony.

Chcę np. wymienić przegub. Koszt robocizny, to, powiedzmy 50 złotych.
Koszt przegubu - 100 złotych.
Łącznie 150 - 10% = 135 zł.

Teraz spójrzmy z drugiej strony.

Wujek kupuje przegub za 65 zł. (czyli gorszy!), a za robociznę bierze 70 zł. Łącznie mamy
tę samą cenę.

Nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiał, bo wierzę, że Twój wujek ma dobre chęci, ale jeżeli
stawia warunek, że (tylko i wyłącznie!) sam kupuje części, to jednak można mieć podejrzenia,
prawda?

Sprawa byłaby bardziej przejrzysta, gdyby układ był taki:

Sam kupuję przegub i chcę, aby mi go wymienił. Wymiana 50 zł - 10% dla klubu.

Rozumiesz o co mi chodzi? Wtedy ja decyduję, czy stać mnie na lepszy, czy na gorszy,
czy mam pieniądze i ile.

Owszem, jeśli się nie znam, mogę poprosić o doradzenie i ewentualny zakup przez wujka,
ale nie na zasadzie, że "chcesz u mnie wymienić, to musisz u mnie kupić"...

Pozdrówka.

Witam
No mniej wiecej rozumiem o co Ci chodzi. Wiesz rachunek za kupiona czesc np za ten przegub Ci pokaze wiec nie ma problemu reszta chyba na kzdy element do auta jest gwarancja ktora musi Ci dac (tam tez powiniene miec cene za przedmiot) po drugie tak jak mowil kolega Oczywiscie mozesz sobie wybrac czy chcesz ten drozszy czy ten tanszy przegub( część) on dzwoni do Ciebie i Ci mowi jaka jest sprawa bez twojej wiedzy nic nie zrobi w twoim aucie, oczywiscie moge pogadac jeszcze na temat tego zeby opuscil na robocie i ze mozemy przyjezdzac z wlasnymi czesciami.

Pozdro ;)

P.S Sorki ze terz odpisuje ale ale czescto mnie w domu nie ma ewentualnie wieczorem siedze ;)

-- dodano 2010-08-29 22:20 --

OLEY napisał(a)::D
Rachunek, to mi można zawsze pokazać, nawet od (dzień wcześniej) wymienianego przegubu
w czyjejś Maździe. :wink:

Zwłaszcza, że rachunek nie jest gwarancją założonej części, której i tak nie jestem w stanie sprawdzić... :wink:

No wiadomo zawsze jest taka ewentualnosc ale ja u niego robie auto zawsze i nigdy nie narzekalem ;) powiem tam chlopaki dbaja o to zreszta on sam tez ma duzo klientow wiec mysle ze naprawde jest wiarygodny. Ma dobry warsztat na rynku jet od bardzo dlugo od kad bylem maly.. ;)

-- dodano 2010-08-29 22:20 --

resko napisał(a):Ale nawet jak sam kupisz części do auta to i tak nie masz pewności czy ci je założy :wink: No chyba,że będziesz stał przy nim i patrzył mu na ręce

Zawsze mozesz stac i patrzec na rece :P
fizol

Postprzez OLEY » 2010-08-30 09:11

fizol napisał(a):Oczywiscie mozesz sobie wybrac czy chcesz ten drozszy czy ten tanszy
przegub( część) on dzwoni do Ciebie i Ci mowi jaka jest sprawa bez twojej
wiedzy nic nie zrobi w twoim aucie

O widzisz, to w pewnym stopniu zmienia postać rzeczy. :D

Wcześniej zabrzmiało to (przez ten warunek), że ja nie mam nic do gadania.

Pozdro.
OLEY
Klubowicz

Postprzez fizol » 2010-08-30 21:48

OLEY napisał(a):
fizol napisał(a):Oczywiscie mozesz sobie wybrac czy chcesz ten drozszy czy ten tanszy
przegub( część) on dzwoni do Ciebie i Ci mowi jaka jest sprawa bez twojej
wiedzy nic nie zrobi w twoim aucie

O widzisz, to w pewnym stopniu zmienia postać rzeczy. :D

Wcześniej zabrzmiało to (przez ten warunek), że ja nie mam nic do gadania.

Pozdro.

No w sumie racja moj blad ;)

Pozdro :D
fizol

Poprzednia strona

Powrót do Ford Probe