Potrzebny schemat zapłonu

Voodoo
Posty: 1604
Rejestracja: 2005-02-06 18:23
Gallery: viewtopic.php?t=5493
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Kontakt:

Potrzebny schemat zapłonu

Post autor: Voodoo »

Mam prośbę do kogoś kto jest w posiadaniu serwisówki do rocznika 95 i wyżej. Mianowicie potrzebny mi jest schemat gdzie będę miał rozpisane piny aparatu zapłonowego z oznaczeniem S9 znajdującego się w silniku FS 2.0. Nie wiem czy taki akurat występował u nas w Pobie, ale jak ktoś ma niech sprawdzi. Aparat ma jedno gniazdo 6-cio pinowe wbudowane w sobie i 3-pinowe na przewodzie z kostką.
Mam zagwozdkę, a chcę komuś pomóc z Mazdy i nie mam pojęcia jak się tam wpiąć z modułem, bo nieco różni się od tych standardowo stosowanych aparatów u nas.
Najchętniej poprosiłbym cały wyciąg z serwisówki dotyczący zapłonu w tym silniku np. na maila lub do strefy zrzutu.
Zależy mi na czasie :roll:
Muszę skołować sobie chyba wszystkie serwisówki :?
ObrazekFord Probe 2.0 '94r.

Awatar użytkownika
tofil
Posty: 458
Rejestracja: 2005-03-08 21:19
Car: brak
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: tofil »

Spójrz tutaj Jest 6 pinów i 3 piny :D
Czarne Probe II 2.0 1995 manual + LPG

Voodoo
Posty: 1604
Rejestracja: 2005-02-06 18:23
Gallery: viewtopic.php?t=5493
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Tofil sorki ale nie zabłysnąłeś w temacie.
To do czego mnie odsyłasz, sam znam na pamięć. Ja potrzebuje konkretu o którym mowa w moim poprzednim poście.
Proszę o czytanie ze zrozumieniem. Wyraźnie napisałem że różni się od tego co jest standardowo montowane. I jeśli nie masz serwisówki aby to sprawdzić, to wielkie dzięki za szczere chęci.
ObrazekFord Probe 2.0 '94r.

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad »

Schemat wysłałem Ci na meila. dla pewności brałem go z rocznika 96. Nie wiem czy Ci to wystarczy bo jest to typowy schemat elektryczny.

Voodoo
Posty: 1604
Rejestracja: 2005-02-06 18:23
Gallery: viewtopic.php?t=5493
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Dzięki Kamil. Właśnie o coś takiego mi chodziło, gdzie będę miał podane kolory przewodów i schemat modułu.
Zobaczymy czy to będzie to, jak pojadę do kolesia do garażu i porównam z tym co jest u niego w samochodzie.
ObrazekFord Probe 2.0 '94r.

Awatar użytkownika
Edyta
Klubowicz
Posty: 366
Rejestracja: 2007-11-01 16:15
Car: Było cudne Probe, teraz jest następca:-)
Gallery: viewtopic.php?t=12656
Lokalizacja: Raszyn

Re: Potrzebny schemat zapłonu

Post autor: Edyta »

Może i dinozaur, ale mam pytanko. Schemat znalazłam, wszystko fajnie, ale. Czy znajdzie się jeszcze gdzieś opis do tych cyferek?
Chodzi mi np. o schemat gdzie byłoby zaznaczone kolorami gdzie jaki kabelek ma być wpięty przy tych kostkach.
Z góry dziękuję.
Probe 2.0 16V :-) - Tęskno.

czarnes7
Posty: 2
Rejestracja: 2017-06-20 18:46

Re: Potrzebny schemat zapłonu

Post autor: czarnes7 »

Witam wszystkich .
Kupiłem forda probe 2.0 16v z aparatem zapłonowym S1 i dalej jest problem bo jest odcienta kostka na 6 pinów i na 3.
Mam drugie kostki ale z innymi kolorami. Bardzo bym prosił o schemat jak mam podłączyc ten aparat

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.0 R4 FS”