aparat zaplonowy 2.5

Awatar użytkownika
lajman
Posty: 93
Rejestracja: 2003-10-07 18:21
Car: brak
Lokalizacja: Włocławek

aparat zaplonowy 2.5

Post autor: lajman » 2006-06-18 14:52

czy aparat zaplonowy od mondeo 2,5 v6 z 95r bedzie pasowal do probe?? bo mam okazje wyrwac za nie duze pieniadze i nie wiem czy go brac
gg: 1549665
2,5 GT - poszło w ręce brata

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2006-06-18 20:54

Raczej nie

Awatar użytkownika
pawelc
Posty: 115
Rejestracja: 2006-04-26 15:30
Car: mazda mx-6 ,2,5v6,92r x2
Lokalizacja: Drawno zachodniopomorskie
Kontakt:

Post autor: pawelc » 2006-07-15 20:55

Na 100% nie pasuje. Jedyne "zamienniki" to mazda 626, MX-6 2.5V6

ADOLF
Posty: 3
Rejestracja: 2007-04-07 23:22

aparat zaplonowy 2.5

Post autor: ADOLF » 2007-04-08 00:14

do czego ida te przylutowane kable co sa na schemacie?

Awatar użytkownika
Tomasz S
Posty: 1692
Rejestracja: 2004-11-25 18:21
Gallery: viewtopic.php?t=5611
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Tomasz S » 2007-04-08 00:35

hmmm ... Obrazek
Obrazek

Forum równie serdecznie Cię wita ... i zaprasza do działu powitań :wink:
... a jeśli nie chcesz by Twój post lada moment zniknął niczym UFO w Roswell , przeczytaj regulamin :wink: :idea:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ronin
Posty: 957
Rejestracja: 2005-09-26 15:56
Gallery: viewtopic.php?t=7575
Lokalizacja: Oława

Post autor: Ronin » 2007-04-08 08:45

Te kable ze schematu idą do podświetlenia drzwi z tyłu od strony pasażera... Nie wiedziałeś o tym :?: :idea: :roll:
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth... :-)

maruder_22
Posty: 46
Rejestracja: 2007-01-23 13:54
Car: brak
Lokalizacja: Michałów

Post autor: maruder_22 » 2007-04-08 09:27

:1111_ok:
Auto sportowe nie jest autem wyścigowym.

Awatar użytkownika
S_H_A_D_O_W
Posty: 1448
Rejestracja: 2007-04-19 14:55
Gallery: viewtopic.php?t=14266
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Aparat zapłonowy z rocznika 97 podejdzie do probaska z 93

Post autor: S_H_A_D_O_W » 2007-08-07 22:28

Mam pytanie w mojej V padl modul i terza pytanie mam aparat z probaska z 97r czy podejdzie on do mojego probaska z 93, czy bede musial bawic sie w naprawe modułu
...w niebie mnie nie chcą, a w piekle boją się, że nim zawładnę ...
Czarne 2.5V6 USA 92r

Awatar użytkownika
Ero
Posty: 1188
Rejestracja: 2007-10-04 20:32
Gallery: viewtopic.php?t=12278
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:

Post autor: Ero » 2007-10-18 19:03

Podepne sie pod ten temat. Mianowicie chodzi mi o numer ,rozmiar symeringu pod aparatem zapłonowym w 2.5 95r bo mi olej tamtędy wycieka i myśle że to jego wina? A nie chce rozbierać aparatu nie mając symeringu.Moze ktoś wymieniał i pamieta numery?
Bylo Probe jest Vectra B z silniczkiem 3.0xe V6
Cichopek nago szybko klikaj: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... 53#p215153

Voodoo
Posty: 1604
Rejestracja: 2005-02-06 18:23
Gallery: viewtopic.php?t=5493
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Voodoo » 2007-10-18 19:28

Tam jest zwykły oring. Nie ma problemu żeby odkręcić dwie śrubki od aparatu i wysunąć na chwilkę żeby zmierzyć suwmiarką. Niestety nie ma on żadnych oznaczeń. Lepiej jednak po prostu dopasować sobie w sklepie na wzór starej. Chyba, że ktoś ma aktualnie wyjęty aparat i poda Ci średnicę i grubość.
Pamiętaj aby zaznaczyć sobie pozycję aparatu przed demontażem.
ObrazekFord Probe 2.0 '94r.

Awatar użytkownika
Ero
Posty: 1188
Rejestracja: 2007-10-04 20:32
Gallery: viewtopic.php?t=12278
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:

Post autor: Ero » 2007-10-18 19:49

No kto pyta nie bładzi :D w moim poprzednim samochodzie nie miało to znaczenia jak aparat był ustawiony tzn. zawsze była tylko jedna możliwość. dzięki za te info :D :D :D jak ktoś ma aparat rozebrany i chciało mu sie zobaczyć to byłbym wdzięczny :D a tak poza tym to czesto tamtedy olej wyrzuca?
Bylo Probe jest Vectra B z silniczkiem 3.0xe V6
Cichopek nago szybko klikaj: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... 53#p215153

Voodoo
Posty: 1604
Rejestracja: 2005-02-06 18:23
Gallery: viewtopic.php?t=5493
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Voodoo » 2007-10-18 19:58

Olej wycieka tamtędy dosyć często, znany przypadek :)
Co do zaznaczenia pozycji aparatu, to głównie chodziło mi żeby potem za bardzo nie przestawić go na śrubach. Jeśli chodzi o wpasowanie na wałek rozrządu, to istnieje tylko jedna pozycja i inaczej się nie wciśnie :)
ObrazekFord Probe 2.0 '94r.

Awatar użytkownika
Ero
Posty: 1188
Rejestracja: 2007-10-04 20:32
Gallery: viewtopic.php?t=12278
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:

Post autor: Ero » 2007-10-18 21:33

jeszcze przebolałbym na razie ten wyciek bo jest minimalny ale tam pod spodem jest akurat wąż i na niego leci a od oleju spuchnie i peknie :( a tego bym nie chciał
Bylo Probe jest Vectra B z silniczkiem 3.0xe V6
Cichopek nago szybko klikaj: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... 53#p215153

Awatar użytkownika
SebaD
Posty: 24
Rejestracja: 2007-11-14 20:55
Car: Nissan 300ZX Z31 '88 Turbo TTop
Lokalizacja: Olesno

Post autor: SebaD » 2007-12-29 20:25

Witam

Ja też się podłączę pod temat, by nie tworzyć niepotrzebnie nowego...

Ja też dołączam się do prośby kolegi:
Czy ktoś zna wymiary tego O-ring'a na aparacie zapłonowym?

pozdro
SebaD
był: Probe II GT 2.5 V6 USA '94

Awatar użytkownika
2Ya
Posty: 979
Rejestracja: 2007-05-06 21:28
Car: >>GT<<
Lokalizacja: Aloha Hawaii
Kontakt:

Post autor: 2Ya » 2007-12-30 07:31

Jak znajde chwilę jeszcze w starym roku to wam zmierzę,bo gdzieś mi się to wala po garażu :wink:

Pzdr. & c ya..
Obrazek

Awatar użytkownika
SebaD
Posty: 24
Rejestracja: 2007-11-14 20:55
Car: Nissan 300ZX Z31 '88 Turbo TTop
Lokalizacja: Olesno

Post autor: SebaD » 2007-12-30 08:21

Byłbym dźwięczny!

pozdro
SebaD
był: Probe II GT 2.5 V6 USA '94

Awatar użytkownika
HellHound
Posty: 1294
Rejestracja: 2006-06-03 13:43
Car: Focus 2004r. TDCI
Gallery: viewtopic.php?t=12610
Lokalizacja: Międzyzdroje

Post autor: HellHound » 2007-12-30 09:44

Średnica od krawędzi zew. 4cm
Średnica od krawędzi wew. 3.5 cm
grubość pierścienia 2.5 mm
Ja zamawiałem w firmie Oring w Szczecinie i kosztował mnie 50gr :D
http://www.oring.pl/katalog.html
Let The Galaxy Burn....

Awatar użytkownika
S_H_A_D_O_W
Posty: 1448
Rejestracja: 2007-04-19 14:55
Gallery: viewtopic.php?t=14266
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Post autor: S_H_A_D_O_W » 2007-12-30 11:15

Hell ma prosbe a dalbys rade zamowic 3 takie szt bo potrzebuje w sumie jedna ale 2 na zapas chetnie wezme. Juz to raz zalatwiale to masz wprawe :D zwracam wszelkie koszta + dobry browarek powedruje do ciebie
...w niebie mnie nie chcą, a w piekle boją się, że nim zawładnę ...
Czarne 2.5V6 USA 92r

Awatar użytkownika
HellHound
Posty: 1294
Rejestracja: 2006-06-03 13:43
Car: Focus 2004r. TDCI
Gallery: viewtopic.php?t=12610
Lokalizacja: Międzyzdroje

Post autor: HellHound » 2007-12-30 11:44

Najprościej by było jakby ktoś ze Szczecina podjechał do nich(nie chcą wysyłać :( trzeba odbierać osobiście) i wysłał Ci listem. Wyniesie to ogólnie coś koło 2zł :D Jak chcesz poczekać to za tydzień będę w Szczecinie to zajmę się tym osobiście. Do tego czasu wszyscy chętni mogą się zapisywać :wink: i radzę wziąć od razu więcej sztuk.
Let The Galaxy Burn....

Awatar użytkownika
SebaD
Posty: 24
Rejestracja: 2007-11-14 20:55
Car: Nissan 300ZX Z31 '88 Turbo TTop
Lokalizacja: Olesno

Post autor: SebaD » 2007-12-30 11:56

HellHound pisze:Średnica od krawędzi zew. 4cm
Średnica od krawędzi wew. 3.5 cm
grubość pierścienia 2.5 mm
Ja zamawiałem w firmie Oring w Szczecinie i kosztował mnie 50gr :D
http://www.oring.pl/katalog.html

THX dobry człowieku! :D

pozdro
SebaD
był: Probe II GT 2.5 V6 USA '94

Awatar użytkownika
2Ya
Posty: 979
Rejestracja: 2007-05-06 21:28
Car: >>GT<<
Lokalizacja: Aloha Hawaii
Kontakt:

Post autor: 2Ya » 2007-12-30 12:40

No widzę,że temat się rozwiązał ładnie i nie ma potrzeby co bym siem w mierniczego bawił :1111_ok:

Pzdr. & c ya..
Obrazek

Awatar użytkownika
HellHound
Posty: 1294
Rejestracja: 2006-06-03 13:43
Car: Focus 2004r. TDCI
Gallery: viewtopic.php?t=12610
Lokalizacja: Międzyzdroje

Post autor: HellHound » 2007-12-30 15:10

Już wiem że nie za szybko będę w Szczecinie, więc radze Koledzy uśmiechnąć się do Klubowiczów ze Szczecina, jak zależy wam na czasie z oringami.
Let The Galaxy Burn....

Awatar użytkownika
diabel 81
Posty: 69
Rejestracja: 2006-03-23 16:07
Car: brak
Lokalizacja: Boguty Pianki (częściej Piaseczno)

Post autor: diabel 81 » 2008-02-05 20:16

Cześc . Mam mal problem . Najprawdopodobniej padl mi aparat zaplonowy . Zna ktoś adres jakiegoś magika elektronika z warszaway bądz okolic co to potrafią naprawiać. Jednego mi podali :wink: voodoo ,napisalem mu Pw i czekam na odpowiedz ,ale w razie jakby nie m ógł to podajcie jakieś adresiki. :shock: bo zwarjuje bez Probka
SIE MACIE LUDZIE !!!

Był Ford Probe || 2.5 V6 24V 93r ,jest Ford F150 4.2 V6 Pickup ,a gdy sie cieplo zrobi to myk na Jntrudera VS800. I byle do lata :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 V6 KL”