aparat zapłomowy ?

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4897
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Romas » 2015-12-05 07:09

Sallmo, ja wiem co napisałem, a Ty wiesz co napisałeś ? :P

Awatar użytkownika
Sallmo
Klubowicz
Posty: 1765
Rejestracja: 2007-08-26 17:46
Car: Mazda Probe - 2,5 V6 USA 92r & Honda CBR 929RR FireBlade
Gallery: viewtopic.php?t=14192
Lokalizacja: Warszawa Praga Północ

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Sallmo » 2015-12-05 10:16

Ty no ja nie wiem co to ustawienie centralne zapłonu? Centralnie to znaczy na środku - na środku to jest 0 stopni. O to Ci chodzi bo nie qumam :P
Wspomnienia..Probe 2,2 GL 89 USA jest......
Jedyna w Polsce Mazda Probe GT V6 93r.......a może i na świecie ?
"...nie mam RWD , bokiem jeździć nie muszę
wolę mieć przód napęd ale taki co ma Duszę ..."
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4897
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Romas » 2015-12-05 15:35

centralnie znaczy ze w jednym punkcie, skoro obroty falowały to znaczy że w jednym punkcie nie dało się ustawić :P

Czapa
Klubowicz
Posty: 139
Rejestracja: 2012-08-22 09:20
Car: Ford Probe 1993 2.5v6

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Czapa » 2015-12-09 23:12

Jak narazie sprawdziłem kable oraz świece nic to nie zmieniło, dzis sprawdzałem z sallmo napięcie na kostkach od aparatu zapłonowego-jest jeden problem, nie mam zielonego pojęcia jakie napięcie powinno być widoczne na poszczególnych pinach ( w kostce 3 i 6 pinowej)

Przeszukałem forum i nic nie znalazłem, czy ktoś może posiada takową wiedze :)?

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4897
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Romas » 2015-12-10 06:19

po taką wiedzę wejdź na ford probe net , wszystko opisane w technicznym :P

Awatar użytkownika
Mariooo46
Klubowicz
Posty: 132
Rejestracja: 2015-12-12 13:00
Car: PROBE II '93 2,5V6
Gallery: viewtopic.php?t=23361
Lokalizacja: Warszawa "BRÓDNO"

Re: aparat zapłomowy ?

Post autor: Mariooo46 » 2015-12-22 00:58

mogę podjechać swoim w celu pomiarów bo widzę że też masz ,93.... też miałem trochę problemów z aparatem , skończyło się na nowej cewce i zew. modułem jak na razie :)
PROBE II '93 2,5 V6 - Czerwona strzała +5hp za kolor

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 V6 KL”