filtr powietrza

Awatar użytkownika
zimek
Posty: 40
Rejestracja: 2004-11-04 10:53
Car: brak
Lokalizacja: Głogów

filtr powietrza

Post autor: zimek » 2005-01-24 11:21

Witam.

Mam pytanko. Wiem, że ten temat był już poruszany ale... Chodzi mi o filtr powietrza do I generacji. Jaki ma być? Wymieniłem już pompe wody i cały rozrząd a teraz czas na wlot powietrza i przewody wysokiego napięcia+świece.
2,2 GT '91

Awatar użytkownika
5150
Posty: 58
Rejestracja: 2004-10-21 15:49
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: 5150 » 2005-01-24 12:40

" AP 112"
to symbol filtra (filtron)
taki kupiłem, są wszędzie koszt jakieś 18zł
I gen. GT '89 (261A) Trip, overhead... kiedyś:(
MUSTANG 5.0 V8 SSP-- teraz :)

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-24 12:49

Albo zamontuj stożek, bardzo dużo daje i wystarczy go myć, w sumie dobrą wkładke sportową i też wystarczy ją myć. Tylko stożek ma fajny dźwięk.

Awatar użytkownika
zimek
Posty: 40
Rejestracja: 2004-11-04 10:53
Car: brak
Lokalizacja: Głogów

Post autor: zimek » 2005-01-24 13:09

dzięki za helpa

a jeżeli stożek to jaki i ile to kosztuje :?:
2,2 GT '91

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-24 13:31

zimek pisze:a jeżeli stożek to jaki i ile to kosztuje :?:
Im większy tym lepszy. Na pudełkach od stożkow zawsze jest napisane do jakich pojemnośći są. Nie zapomnij że turbo mocniej ciągnie niż zwykłe 2.2 więc ja bym szukał takiego do trzylitrowca conajmniej

Awatar użytkownika
OLEY
Klubowicz
Posty: 12763
Rejestracja: 2004-10-07 22:17
Car: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: OLEY » 2005-01-27 08:51

Mi zaproponowano za owal - 450,a za stożek - 540.
Dużo czy w normie?
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-27 11:44

OLEY pisze:Mi zaproponowano za owal - 450,a za stożek - 540.
Dużo czy w normie?
To troche sporo już, ale może proponował ci z rurą dolotu??:>

Awatar użytkownika
Ryszard Stefaniszyn
Posty: 27
Rejestracja: 2005-01-20 12:10
Gallery: viewtopic.php?t=6525
Lokalizacja: Brzeg
Kontakt:

Post autor: Ryszard Stefaniszyn » 2005-01-27 11:58

Witam !

W tym temacie czy filtr stożkowy Jacky Auto Sport B 190 FI 70
będzie dobry do mojego Probe 2.2 GT TURBO .


AliRS
Sztuka - to czyste wnętrze artysty ,
świat podświadomości talentu . AliRS

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-27 12:07

Jakieś wymiary, zdjęcie, z czego jest powieżchnia filtrująca.

Awatar użytkownika
Ryszard Stefaniszyn
Posty: 27
Rejestracja: 2005-01-20 12:10
Gallery: viewtopic.php?t=6525
Lokalizacja: Brzeg
Kontakt:

Post autor: Ryszard Stefaniszyn » 2005-01-27 12:51

Witam !

Dane o filtrze są w Strefie Zrzutu

AliRS
Sztuka - to czyste wnętrze artysty ,
świat podświadomości talentu . AliRS

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-27 12:56

Na fotkach wygląda nieźle.

Ja bym zakładał jak największy, jest tylko jeden szkopuł. Musisz sobie zrobić jakieś mocowanie do filtra, jakąś przejściówke z przepływomierza. Po demontażu puszki zostają Ci 4 śruby do których nie wiadomo jak przymocować taki filtr. Ja zrobiłem sobie z blachy przejścówke mocowaną do tych 4 śrub.

Awatar użytkownika
Ryszard Stefaniszyn
Posty: 27
Rejestracja: 2005-01-20 12:10
Gallery: viewtopic.php?t=6525
Lokalizacja: Brzeg
Kontakt:

Post autor: Ryszard Stefaniszyn » 2005-01-27 13:16

Dziękuję !

Jak się spotkamy , może już niedługo to wypijemy dobrego BROWARA OK .

AliRS
Sztuka - to czyste wnętrze artysty ,
świat podświadomości talentu . AliRS

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-27 13:36

Obrazek

to jest stara fotko to co jest srebrne, nie pomalowane to ta przejścówka.

Awatar użytkownika
DUKE
Posty: 637
Rejestracja: 2003-03-24 10:42
Gallery: viewtopic.php?t=3451
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski

Post autor: DUKE » 2005-01-27 13:48

Sqad masz filtr stozkowy :?: :lol:
ladnie ladnie :wink:
DUKE(CiNeK) PROBE 2,2GT :(:(:( BYL KIEDYS PIEKNY :(:(:( TERAZ 2gen 2,5 V6 :) :D
ObrazekObrazekObrazek <br>
<b><center>Stara miłość nie rdzewieje :):)</b>

Gość

Post autor: Gość » 2005-01-27 13:54

Ano mom :D już ponad pół roku :D

już musze go zdjąć i myć, no włśnie z tąd moje pytanie gdzie mozna dostać preparaty do czyszczeni filtrów z bawełny, te oliwki i te inne?

No i jeszcze jedno pytanie czy ktos już przekładał akumulatro do bagażnika?? Którędy najlepiej kable puścić i jakiej średnicy?? Bo chce specjalną puche zrobić a'la BMC (na nich mnie nie stać :P ) i mijsca mi nie straczy jak będzie aku siedziało, a do tego fajniejsze powietrze bedzie zasysał. prosto spod lampy bo tam chce wszystko ukierunkować.

Awatar użytkownika
enduro
Posty: 510
Rejestracja: 2004-10-01 16:38
Car: brak
Lokalizacja: Poznań

Post autor: enduro » 2005-01-28 19:19

Sqad.na 100% dostaniesz w każdym sklepie motocyklowym.

Awatar użytkownika
davidlive
Posty: 2846
Rejestracja: 2006-07-30 13:29
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=10466
Lokalizacja: Polaniec
Kontakt:

Post autor: davidlive » 2007-03-20 15:43

http://www.knfilterchargers.com/search/ ... earch.aspx
zalukajcie tu .
Macie może jakieś propozycje stożka do 2.2gt???np z allegro
BYŁ - PROBE 2.2GT 90'(najlepiej wyposażony
probek w klubie)
Jest AUDI a4 b7 1.8TQ 350ps

Awatar użytkownika
Ostry
Posty: 148
Rejestracja: 2004-10-23 16:47
Car: brak
Lokalizacja: Grudziądz Olsztyn Paris

Post autor: Ostry » 2007-03-20 16:27

Anonymous pisze:
jest tylko jeden szkopuł. Musisz sobie zrobić jakieś mocowanie do filtra, jakąś przejściówke z przepływomierza. Po demontażu puszki zostają Ci 4 śruby do których nie wiadomo jak przymocować taki filtr.
na allegro za nie duze pieniadze mozna kupic przejsciowki

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.2 R4 Turbo”