Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
Gaz w Europie
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Dają tylko chcą 20 EUR zastawu.maciej pisze:Dzięki świetne wiadomości . Tylko pamietajcie o końcówkach ,bo jak widzą polskie blachy, to ni chcą dawać ich bo w przewaznie samemu sie leje gaz.
A po drugie nikt nic nie mówił o końcówkach.
Przy autobanach jest drogo i lepiej szukać na zjazdach, a w Hamburgu na pewno są, bo gadałem raz z gościem z Hamburga - ceny tak jak u nas. ( z wyjątkiem autostrad)
Dzisiaj w radiu słyszałem że od września chcą podnieść akcyzę na gaz do samochodów i już się zastanawiam czy nie zacznę tankować we Frankfurcie
Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
No tak, bo w polsce jest chyba więcej aut zagazowanych niż w jakimkolwiek innym kraju... i pomysleć, że nadal nie mamy swoich extra instalacji tylko ssamy te włoskie i holenderskie... ech...
skoro jesteśmy takim rynkiem to powinniśmy mieć tutaj super rozwiązania i grać pierwsze skrzypce wśród producentów.
a w tym posranym, sklonowanym i sterowanym radiem rządzie tylko knują jak dokręcić śrubkę szaremu kowalskiemu.
skoro jesteśmy takim rynkiem to powinniśmy mieć tutaj super rozwiązania i grać pierwsze skrzypce wśród producentów.
a w tym posranym, sklonowanym i sterowanym radiem rządzie tylko knują jak dokręcić śrubkę szaremu kowalskiemu.
Wlasnie tez mi sie cos obilo, nawet ze chca aby kosztowal ponad 3PLN, tyle ze wtedy pewnie zdrozeje tez i w reichu (przynajmniej w pobilzu granicy, tak zeby sie nie oplacalo po niego jechac). Zaczynam sie wiec zastanawiac czy jest sens zakladac teraz instalacje?Jedrek pisze:Dzisiaj w radiu słyszałem że od września chcą podnieść akcyzę na gaz do samochodów i już się zastanawiam czy nie zacznę tankować we Frankfurcie
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Poniżej macie wykaz stacji gazu w całej Europie (można też wyszukać CNG - 9 stacji w Polsce).
Mam nadzieję, że kompletność listy na zachód od nas jest trochę lepsza. Wg niej np. w Warszawie są 3 - słownie trzy stacje LPG.
Ale - nawet jeśli nie są to wszystkie punkty - przynajmniej wiadomo gdzie na pewno są.
http://www.gas-tankstellen.info/menu.php?language=en_US
Mam nadzieję, że kompletność listy na zachód od nas jest trochę lepsza. Wg niej np. w Warszawie są 3 - słownie trzy stacje LPG.
Ale - nawet jeśli nie są to wszystkie punkty - przynajmniej wiadomo gdzie na pewno są.
http://www.gas-tankstellen.info/menu.php?language=en_US
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: Lekcja 1 (bardzo krótka) i Lekcja 2 (krótka)
'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade