Panowie , jak pisałem kiedyś miałem wystrzał gazu niedawno .
Rozebrałem kolanko przy kolektorze ssącym , i co mnie zaciekawiło to to że wszędzie była jakaś smoła .
Nie wiem jak to dokładnie nazwać , takie czarne smoliste .
I tu powstaje pytanko czy to może mieć wpływ na prace silniczka krokowego w przepustnicy???Chodzi mi o ssanie bo normalnie mam 1700 1900 obrotów i na razie dochodzę czemu tak jest .
Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
Jakiś dziwny osad
- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
Jakiś dziwny osad
BYŁ - PROBE 2.2GT 90' był od 2007 do 2009
I JEST ZNOWU . Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny
I JEST ZNOWU . Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny
- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
Mikser to zwężka a jak masz zwężkę to zwiększa się podciśnienie i wysysanie oleju z odm Zawsze możesz dać na odmy takie filterki i pozbyć się połączenia z dolotem ale osobiście nie polecam tego.
W reduktorze powinieneś mieć w najniższym punkcie koreczek do spuszczania z niego pozostałości po gazie(pozostałości po zmianie stanu skupienia gazu). Co prawda nie ma to wpływu na zaolejenie dolotu ale profilaktycznie możesz to uczynić
W reduktorze powinieneś mieć w najniższym punkcie koreczek do spuszczania z niego pozostałości po gazie(pozostałości po zmianie stanu skupienia gazu). Co prawda nie ma to wpływu na zaolejenie dolotu ale profilaktycznie możesz to uczynić
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth...
Young men - enjoy with Your youth...
- davidlive
- Kontakt:
- Ronin
- Galeria: viewtopic.php?t=7575
- davidlive