Jazda Probasiem jest boska ... póki nie ma awarii

Dorwała mnie 80 km od domu
 ...  Helmut rok temu naprawiał prawy(od przodu) zbiorniczek za pomocom kleju modelarskiego i silikonu . Cztery litry chłodziwa rozlane leży gdzieś między Częstochową a Łodzią
  ...  Helmut rok temu naprawiał prawy(od przodu) zbiorniczek za pomocom kleju modelarskiego i silikonu . Cztery litry chłodziwa rozlane leży gdzieś między Częstochową a Łodzią   Probaś się tak wnerwił , że aż się zagrzał . Uspokoiłem go nową dawką jakiegoś skoncentrowanego wynalazku rodem z Orlenu . Zbiorniczek prowizorycznie załatałem .
  Probaś się tak wnerwił , że aż się zagrzał . Uspokoiłem go nową dawką jakiegoś skoncentrowanego wynalazku rodem z Orlenu . Zbiorniczek prowizorycznie załatałem .   
    Jutro naprawa główna ; jeśli tylko będę miał dostępny aparat , zrzucę to w strefie ...  Obecnie głównym zmartwieniem jest to czy krzywdy Probasiowi nie zrobiłem wlewając mu byle co do układu chłodzenia . Dozgonnie będę wdzięczny jeśli odpiszecie : Z doświadczenia : Czym najlepiej zalać układ chłodzenia
  Jutro naprawa główna ; jeśli tylko będę miał dostępny aparat , zrzucę to w strefie ...  Obecnie głównym zmartwieniem jest to czy krzywdy Probasiowi nie zrobiłem wlewając mu byle co do układu chłodzenia . Dozgonnie będę wdzięczny jeśli odpiszecie : Z doświadczenia : Czym najlepiej zalać układ chłodzenia    

W instrukcji obsługi jest co prawda jakiś typ płynu - ale Motorcrafta (jeszcze nie spotkałem niczego tej firmy w kraju).
  W instrukcji obsługi jest co prawda jakiś typ płynu - ale Motorcrafta (jeszcze nie spotkałem niczego tej firmy w kraju).Z góry serdeczne dzięki za liczne odpowiedzi
...I jeszcze ... : gdzie jest (i czy w ogóle jest) spust chłodziwa z block'u

Ja osobiście nie robiłbym tego. Kiedyś to jeszcze był problem, że nie każdy płyn można było zalać do chłodnicy aluminiowej (a zdaje się takie są w Probkach) ale to cyba już przeszłość.
  Ja osobiście nie robiłbym tego. Kiedyś to jeszcze był problem, że nie każdy płyn można było zalać do chłodnicy aluminiowej (a zdaje się takie są w Probkach) ale to cyba już przeszłość.

... Dzięki za odpowiedzi . Nadal się zastanawiam jak opróżnić block ze starego płynu
 ... Dzięki za odpowiedzi . Nadal się zastanawiam jak opróżnić block ze starego płynu   
   ani z czego się składa "uniwersalny pręt spawalniczy"} ... Kiedyś pracowałem jakiś czas przy tworzywach sztucznych , w związku z tym człowiek który nie zna się na materiałoznawstwie kojarzy mi się z partaczem który tylko chce wyciągnąć kasę od nieświadomego klienta . Wszystko OK jeśli sobie wyciąga ją od innych
  ani z czego się składa "uniwersalny pręt spawalniczy"} ... Kiedyś pracowałem jakiś czas przy tworzywach sztucznych , w związku z tym człowiek który nie zna się na materiałoznawstwie kojarzy mi się z partaczem który tylko chce wyciągnąć kasę od nieświadomego klienta . Wszystko OK jeśli sobie wyciąga ją od innych   ich układania - klejenia - tak by czynniki zewnętrzne nie miały znaczącego wpływu na łączony materiał ...
 ich układania - klejenia - tak by czynniki zewnętrzne nie miały znaczącego wpływu na łączony materiał ...   .  Pozdro
  .  Pozdro