Ile osób może jeżdzic Fordem Probe?

Awatar użytkownika
Easy Rider
Posty: 578
Rejestracja: 2002-12-27 15:30
Car: brak
Lokalizacja: Chorzów

Ile osób może jeżdzic Fordem Probe?

Postautor: Easy Rider » 2003-01-20 11:08

Cześć. Witam wszystkich i mam pytanie:
większość Probe jest zarejestrowana na 4. osoby, czy jest ktoś kto Probe ma zarejestrowanego na 5. osób? Jeżeli tak, to od kogo albo czego to zależy?.Miałem kiedyś Probe I generacji i był zarejestrowany na 5 osób. Teraz chciałbym kupić II gener. Bardzo proszę o odpowiedż. Pozdrawiam EASY RIDER. :?:
Easy Rider GG 4443928


pjlkwk@onet.eu 2,5 '93

Gość

Postautor: Gość » 2003-01-20 11:46

Cześć! Nie ma takiej możliwości chyba że masz znajomości w swoim starostwie. To że miałeś rejestrację na 5 osób to widzimisię kogoś kto tak chciał mieć i sobie załatwił. Właśnie wczoraj mój szwagier kupił Tigrę 1.6 16V i jest zarejestrowana na 5 osób!!! Sprzedający stwierdził że załatwił to sobie.

Raf
Klubowicz
Posty: 1830
Rejestracja: 2002-09-02 11:46
Gallery: viewtopic.php?t=5495
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: Raf » 2003-01-20 13:40

:twisted: Wydaje mi się że i tak jest to dyskusja akademicka, nie widzę możliwości wiezienia moim autem więcej niż dwoje pasażerów, za mną (kierowcą) nikt sobie nie usiądzie :twisted: :twisted:

Z drugiej strony słyszałem że w zeszłym roku w Oplu Calibrze zabiło się 7osób :!: , więc widocznie się da :!:

BLACK PROBE
Klubowicz
Posty: 394
Rejestracja: 2002-09-03 20:54
Car: brak
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postautor: BLACK PROBE » 2003-01-20 18:31

W probe 1 gen. jechałem w 5 osób (tak był zarejestrowany) na Węgry do Hajduszoboszlo (330 km) + 3 namioty, grill śpiwory i kupa rzeczy. Bez problemu się zapakowaliśmy ale po sam dach i pomiędzy nogami pasażera z przodu. Probe 2 gen - też miałem zarejestrowany na 5 osób. Ciągnęło się to od poprzednich właścicieli - a potem przy kolejnej rejestracji tak już pozostawało. Ale o 3 osobach z tyłu nie ma mowy - mniej miejsca niż w 1 gen. i siedzenie z tyłu jest wyprofilowane co bardzo przeszkadza 3 osobie.

Gość

Postautor: Gość » 2003-01-20 23:06

Ja tez mam na pięć osób. Tez sie zdziwilem bo poprzedniego miałem na cztery. Ale teraz mam 2,5 silnik a w dowodzie mam 2,0. Pozatym nie mam numeru silnika, I nie mialem zadnych danych na ostatniej stronie???

Awatar użytkownika
Artek
Posty: 719
Rejestracja: 2002-10-14 09:06
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Artek » 2003-01-21 08:27

Ja ma II gen zarejestrowaną na 4 os, ale tak jak Konrad w miejscu gdzie powinien widnieć nr silnika mam wpis "BRAK"

sereq
Posty: 226
Rejestracja: 2002-09-18 10:05
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: sereq » 2003-01-21 11:49

Artek pisze:Ja ma II gen zarejestrowaną na 4 os, ale tak jak Konrad w miejscu gdzie powinien widnieć nr silnika mam wpis "BRAK"


Napisze tez tu, jeszcze raz - ja z kolei mam na 5 osob, numer silnika jest, choc przy ostatnim przegladzie rejestracyjnym nie dalo sie go odczytac. :lol:

Pan sie nie mial do czego przyczepic do sie do tego przyczepil, ale odpuscil. Numer silnika jest w miejscu w zasadzie niedostepnym bez rozbierania elementow obok silnika :lol:

PP

BLACK PROBE
Klubowicz
Posty: 394
Rejestracja: 2002-09-03 20:54
Car: brak
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postautor: BLACK PROBE » 2003-01-21 20:16

Konrad pisze:Ja tez mam na pięć osób. Tez sie zdziwilem bo poprzedniego miałem na cztery. Ale teraz mam 2,5 silnik a w dowodzie mam 2,0. Pozatym nie mam numeru silnika, I nie mialem zadnych danych na ostatniej stronie???

Musisz uważać - mój 1 gen. też nie miał w dowodzie numeru silnika - gość twierdził że amerykańce mają taki sam numer silnika jak nadwozia/podwozia. A ja tego nie sprawdziłem. Poza tym był zarejestrowany na 1997 cm a był 2,2 (wtedy jeszcze był podatek od pojemności) i rok produkcji miał napisany 89 a był 88. Przy badaniu technicznym wyszły jaja z tym silnikiem. Musiałem jechać do rzeczoznawcy a on przyczepił się do pojemności i okazało się że samochód był wyprodukowany w dniu 31.12.1988 r. więc od razu mi spadł o rok, pojemność podskoczyła :evil: a numer silnika się znalazł (bez śladów przebicia itp). Ale to nie wystaczyło panu naczelnikowi wydziału komunikacji. Uparł się że może to być składak. Wysyłano pisma do centrali forda w Polsce o info na temat czy ten silnik jest z tej budy ale nie potrafili (albo się im nie chiało - akcja w 1997 r) bo to wersja USA.
Cuda i cudeńka się z tym działy - dodatkowe opinie rzeczoznawców - kupa wydanej kasy i nerwów. W końcu trzeba było jeszcze uruchomić jakieś znajomości i dopiero udało mi się podbić badanie technicze (a gdy go przepisywałem na siebie to w tym samym urzedzie nie było problemu) :evil: :evil: :evil: :evil:
Trzeba z takimi rzeczami uważać - i się nie chwalić.

Awatar użytkownika
alex
Posty: 402
Rejestracja: 2002-10-02 11:44
Car: brak
Lokalizacja: Outside Pl

Postautor: alex » 2003-01-25 11:36

hej
ja mam zarejestrowane na 5 osob a numerek silnika mam ale ja mam w 90% europejska wersje wiec moge miec inaczej w polsce jestem drugim wlascicielem a wogole trzecim nie wiem kto zrobil probe 5 osobowe ale ja juz takie mialem

kollek
Posty: 1052
Rejestracja: 2002-09-08 10:31
Car: brak
Lokalizacja: Paszkówka

Postautor: kollek » 2003-01-25 16:00

Witam.
Ja mam probe I z 89 roku wersję amerykańską zarejestrowaną na 4 osoby a w dowodzie rej. w miejscu na nr silnika pisze mi - bez numeru :-).
Dziwnie ale mi się podoba :-) Zawsze mogę silnik wymienić.

Kollek

poli

numery i wersja

Postautor: poli » 2003-02-19 18:40

Ja jestem w posiadaniu wersji USA a właściwie Kanadyjskiej z 1989 roku GT i zarejestrowany jest na 5 osób bez żadnego załatwiania a silnik w orginale jest bez numerów i w dowodzie pisze brak numeru.


Wróć do „I gen (1989 - 1992)”