Coś..?? gdzie to zamontować?? (VMM)

Awatar użytkownika
KASZCZU
Posty: 572
Rejestracja: 2004-12-29 16:48
Gallery: viewtopic.php?t=12249
Lokalizacja: Kraków

Coś..?? gdzie to zamontować?? (VMM)

Postautor: KASZCZU » 2005-02-04 12:17

Cze. W częściach do swojego Probe znalazłem takie coś...Co to jest i gdzie to można zamontować?? Macie coś takiego w swoich Probe?? Pozdro ;-] Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontaktowanie:

Postautor: Robert » 2005-02-04 13:07

Jak byś zrobił środkowe zdjęcie bez lampy albo napisał, co na nim widać, to ktoś powie, że to kontrolki z konsoli błędów przy wstecznym lusterku wewnętrznym. Twoja wygląda jak po dachowaniu (a wiem co mówię). Ja mam :D, ale nie taką pokiereszowaną.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Natan
Klubowicz
Posty: 1495
Rejestracja: 2005-03-13 22:13
Car: IIGen 95' 2,5 V6 24V
Gallery: viewtopic.php?t=7333
Lokalizacja: Zawidów

Postautor: Natan » 2005-03-16 21:59

ja tez to to mam racja sa to kontrolki nie tylko rozruchowe ale informacyjne brak oktanow lub ze sa podniesione oczy itd itd :( :( :)

Awatar użytkownika
wingerman
Klubowicz
Posty: 2876
Rejestracja: 2003-03-21 10:31
Car: Probe 3.0L
Lokalizacja: Łódź/W-wa

Postautor: wingerman » 2005-03-16 23:48

dokladnie.... przy wstecznym lusterku :D
Obrazek

Rowy dla rowerzystow.
I gen 90r. LX 3,0L V6

Awatar użytkownika
Thomas-P.
Posty: 14
Rejestracja: 2005-03-12 17:29
Car: brak
Lokalizacja: Hildesheim (kolo Hannover, Niemcy)
Kontaktowanie:

Postautor: Thomas-P. » 2005-03-17 15:10

Wlasnie, to jest ten serwis komputer.

To sie nazywa Vehicle Maintenance Monitor, skrot jest VMM.

Tak powina to wygladac, Strona ----> http://georg.wollenhaupt.bei.t-online.de/pics/vmm.jpg


Na tej Stronie mozecie wieceij o tym poczytac, tylko ze jest po niemiecku.


http://www.probefanatic.coolix.com/


Pozdrawiam

Tomek :wink:
>>>>>>>>>>GT-Power<<<<<<<<<<

Awatar użytkownika
Kula
Posty: 138
Rejestracja: 2004-12-22 22:27
Car: brak
Lokalizacja: Lubań

Postautor: Kula » 2005-03-17 17:53

Witam. A jak chciałbym zamontować coś takiego u siebie to musiałbym prowadzić jakąś specjalną wiązkę? A może przypadkiem jest tam już taka kostka i wystarczy wpiąć komputerek:) ?? Montował ktoś już? Pozdrawiam.
Czerwona jedynka GT 91'

Awatar użytkownika
Thomas-P.
Posty: 14
Rejestracja: 2005-03-12 17:29
Car: brak
Lokalizacja: Hildesheim (kolo Hannover, Niemcy)
Kontaktowanie:

Postautor: Thomas-P. » 2005-03-17 18:01

U nas duzo to do budowuja, bo w niemczech nie byla taka opcija. Bo niemcy jak to niemcy, za duzo luxusu nie musi byc.

Tam na tej stronie wszystko pisze, jak i co trzeba zrobic.

Nie ktore Kable sa, i tylko podlaczasz, ale duzo musisz sam zrobic, i kable pociagnac. Na przyklad musisz pociagnac czujniki i kable do tylnych lamp, zeby ci pokazywal, ze ci sie przepalila. i tak dalej.

Pozdrawiam

Tomek :wink:
>>>>>>>>>>GT-Power<<<<<<<<<<

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontaktowanie:

Postautor: Robert » 2005-03-17 18:03

Nataniahu pisze:ja tez to to mam racja sa to kontrolki nie tylko rozruchowe ale informacyjne brak oktanow lub ze sa podniesione oczy itd itd :( :( :)

:shock: :shock: :shock: Tej kontrolki nie mam - to widzę w lusterku w opuszczonej osłonie przeciwsłonecznej 8)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Posty: 3325
Rejestracja: 2003-09-14 22:41
Car: Pontiac TransAM 350'
Lokalizacja: W-M UE

Postautor: Mr. Cynk » 2005-03-20 10:14

.
Ostatnio zmieniony 2009-06-19 15:39 przez Mr. Cynk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Postautor: DENAT » 2005-03-31 14:04

ciekawe. :shock: :shock: Ile to cos kosztuje? moze bym sie skusił. gdzie to moge kupic?
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4010
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Postautor: Bogdan9999 » 2005-04-20 10:31

DENAT pisze:ciekawe. :shock: :shock: Ile to cos kosztuje? moze bym sie skusił. gdzie to moge kupic?


No właśnie nie ma przypadkiem ktoś tego na zbycie i górną lampką ??
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4010
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Postautor: Bogdan9999 » 2005-04-25 00:03

Nie no rozumiem że wszystkiego nie mogę mieć ale co to jest znowu ????????????????????????????????????????????????
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chodzi mi o ten zegarek co w GT jest zaślepka bynajmniej u mnie i o te konsolkę z przyciskami bo ten komputerek to już wiem. Jak ktoś to ma to niech powie co to jest i do czego służy ????????????????????????? :? :? :? :? :? A i co to jest za inne sterowanie klimą ?????????????????????? Dlaczego jest inne w GT bynajmniej moim te jest lepsze ??????????????????????
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Gość

Postautor: Gość » 2005-04-25 00:12

To co pokazałeś, to ta klapka to jest trip-computer.
A co do przycisków nawiewów to byś marzył o takich jak byś je zobaczył, więc nie krytykuj, ja sam o takich marze. Ty masz (ja też) na tandetnych linkach oraz skokową regulacje, na fotce masz elektroniczne przyciski które sterują silniczkami od nawiewów a nie jakieś tam linki i zapadki. Do tego jest płynna regulacja szybkości nawiewu.

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4010
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Postautor: Bogdan9999 » 2005-04-25 14:43

Sqad pisze:To co pokazałeś, to ta klapka to jest trip-computer.
A co do przycisków nawiewów to byś marzył o takich jak byś je zobaczył, więc nie krytykuj, ja sam o takich marze. Ty masz (ja też) na tandetnych linkach oraz skokową regulacje, na fotce masz elektroniczne przyciski które sterują silniczkami od nawiewów a nie jakieś tam linki i zapadki. Do tego jest płynna regulacja szybkości nawiewu.


Ok rozumiem tylko powiedz mi jeszcze czy do tego jeszcze nie brak jakiś silniczków zamiast linek a i jak są to może są w tym sprzęcie ????
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Gość

Postautor: Gość » 2005-04-25 15:56

Tak jak napisałem w swoim poście wyżej sterują silniczkami których ty nie masz. ech....

Awatar użytkownika
Witek.w-wa
Posty: 272
Rejestracja: 2003-12-09 13:58
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Witek.w-wa » 2005-04-25 16:20

Bogdan, jedyna rada sprzedaj GT i kup LX, wszystko o co Ci chodzi tam będzie :idea:
A o przerabianiu zapomnij
2.2L, 89 LX (253A)USA automat,digital,
trip computer, welur -regatta blue- 8)

Gość

Postautor: Gość » 2005-04-25 16:30

TZN. jeśli chodzi o silniczki nawiewów to nie ma problemu, pasują elegancko. Dzień roboty i masz z głowy. Trzeba tylko mieć takie silniczki, a zdobycie ich nie jest rzeczą łatwą. Do tego dochodzi jeszcze ta konsola sterowania nawiewami.

Co do kompa, konsoli u góry, tempomatu, to niestety ale sądze że po roku nic nie zdziałasz. Dołożenie tempomatu niektórych kosztuje bardzo dużo nerwów i spalonych kompów, a i tak nie działa.

Awatar użytkownika
Witek.w-wa
Posty: 272
Rejestracja: 2003-12-09 13:58
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Witek.w-wa » 2005-04-25 16:40

Sqad ma pełna rację,
daruj sobie
:(
2.2L, 89 LX (253A)USA automat,digital,

trip computer, welur -regatta blue- 8)

Awatar użytkownika
biker
Posty: 46
Rejestracja: 2005-03-13 01:09
Car: brak
Lokalizacja: Wołomin

Postautor: biker » 2005-04-25 16:48

Kto twierdzi że w GT tego wszystkiego nie ma to się myli bo ja mam w GT a nie LX
2,2 GT 89r.

Awatar użytkownika
biker
Posty: 46
Rejestracja: 2005-03-13 01:09
Car: brak
Lokalizacja: Wołomin

Postautor: biker » 2005-04-25 16:51

Zapomniałem dodać że to nie zegarek ten na środku tylko wyświetlacz komputera
2,2 GT 89r.

Awatar użytkownika
Witek.w-wa
Posty: 272
Rejestracja: 2003-12-09 13:58
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Witek.w-wa » 2005-04-25 16:57

Nikt nie twierdzi,że nie ma,
W pełnej wersji GT jest ,rzadko tylko występuje w nim taka klima jak na zdjęciach.
2.2L, 89 LX (253A)USA automat,digital,

trip computer, welur -regatta blue- 8)

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4010
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Postautor: Bogdan9999 » 2005-04-25 16:58

Pomału pomału wszystko da się zrobić ale dobrze wiedzieć o tych pierdółkach które ułatwiają podróż a i niezły bajer jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co się nida, Położy się nide i sie da !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
biker
Posty: 46
Rejestracja: 2005-03-13 01:09
Car: brak
Lokalizacja: Wołomin

Postautor: biker » 2005-04-25 17:21

Ja bym powiedział że ten komputerek to trochę wkurza szczególnie jak pokazuje chwilowe złużycie paliwa (ach!!!) Nieraz wolałbym tego nie mieć.
2,2 GT 89r.

Gość

Postautor: Gość » 2005-04-25 17:23

biker pisze:Kto twierdzi że w GT tego wszystkiego nie ma to się myli bo ja mam w GT a nie LX


Bo ty masz GT'89 ze zderzakiem od innego rocznika. A GT 89-90 miały elektryke na wypasie a dalsze GT'ki już nie.

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4010
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Postautor: Bogdan9999 » 2005-04-25 20:26

No właśnie to mnie trochę denerwuje i coraz bardziej pragnę kupić GT z 89 nawet po wypadku i złożyć jeden aby mieć ful wypas co o tym myślicie ??????????????????????????????????????????????????????????????????????
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)


Wróć do „I gen (1989 - 1992)”