Pompowanie fotela kierowcy

Awatar użytkownika
Kamil_01
Posty: 493
Rejestracja: 2005-12-30 00:34
Gallery: viewtopic.php?t=9319
Lokalizacja: Górzyca Lubuskie
Kontakt:

Post autor: Kamil_01 » 2006-09-26 15:40

ok, a czy któryś z was może zrobić fotke jak to wygląda, fotke chyba od spodu fotela, tak żebym mógł porównać :roll:

z góry thx
pzdr. Kamil
..::Ford Probe 2,5 V6 GT USA; rok 1993::..
....:::::::::::PROBE RULEZ:::::::::::....
Człowiek, który się nie myli, drzewo, które się nie pali - nie istnieją.

Obrazek

Awatar użytkownika
Greg
Posty: 278
Rejestracja: 2004-12-03 11:03
Car: brak
Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Post autor: Greg » 2006-09-26 16:22

Kamil_01 pisze::cry: ja nie mam takiego czegoś |-( Greg a możesz zrobić fotke tych przycisków :?: :roll:
...pewnie, że mogę tylko jutro wieczorkiem bo jestem poza Wawą i podeślę Ci meilem 8)
Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)

Awatar użytkownika
Kamil_01
Posty: 493
Rejestracja: 2005-12-30 00:34
Gallery: viewtopic.php?t=9319
Lokalizacja: Górzyca Lubuskie
Kontakt:

Post autor: Kamil_01 » 2006-09-26 16:52

oki, thx :) i jeszcze jakby ktoś cyknął z dołu :lol: 8) :wink:
..::Ford Probe 2,5 V6 GT USA; rok 1993::..
....:::::::::::PROBE RULEZ:::::::::::....
Człowiek, który się nie myli, drzewo, które się nie pali - nie istnieją.

Obrazek

Awatar użytkownika
TYKWA
Posty: 1296
Rejestracja: 2005-04-03 18:31
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=6180
Lokalizacja: polska

Post autor: TYKWA » 2006-09-26 19:13

Kurcze , a to mnie zamurowało, rzeczywiście coś nie tak jak myślałem, szkoda że manuala angielskiego zostawiłem w Anglii, ale jak wrócę to sprawdzę czy też tak jest.
Ja mam tylko regulację pokrętłem samego siedziska.
byl sobie Probek 2.5 - R.I.P - 01.05.08 :-(Obrazek

Awatar użytkownika
KITT
Posty: 885
Rejestracja: 2005-06-26 19:14
Car: brak
Lokalizacja: Sin City

Post autor: KITT » 2006-09-27 20:44

U mnie w instrukcji rysunek też wskazuje na siedzisko ale faktycznie jeden przycisk ściska boczki oparcia a drugi służy do regulacji podparcia lędźwiowego.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Greg
Posty: 278
Rejestracja: 2004-12-03 11:03
Car: brak
Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Post autor: Greg » 2006-09-28 10:58

Kamil...foty sterowania wysłałem Ci meilem :wink: ...chciałem je też wrzucić tutaj, ale za cholerę nie wiem jak :cry:
Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)

Awatar użytkownika
Kamil_01
Posty: 493
Rejestracja: 2005-12-30 00:34
Gallery: viewtopic.php?t=9319
Lokalizacja: Górzyca Lubuskie
Kontakt:

Post autor: Kamil_01 » 2006-09-28 12:47

Obrazek

dziękuje Ci Greg`u za fotki :lol: :wink:

ps ja takiego czegoś napewno nie mam :evil: :)
..::Ford Probe 2,5 V6 GT USA; rok 1993::..
....:::::::::::PROBE RULEZ:::::::::::....
Człowiek, który się nie myli, drzewo, które się nie pali - nie istnieją.

Obrazek

Awatar użytkownika
KITT
Posty: 885
Rejestracja: 2005-06-26 19:14
Car: brak
Lokalizacja: Sin City

Post autor: KITT » 2006-09-29 11:50

Greg pisze:ale za cholerę nie wiem jak :cry:
:arrow: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=7349 :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
MiH
Posty: 1894
Rejestracja: 2003-04-30 23:14
Car: brak
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: MiH » 2006-09-29 12:12

Widziałem sporo probków i jeszcze nie widziałem takiego. Wydaje mi sie, że jest to przekłamanie, bo nie raz miałem w ręku siedzisko - część na której się siedzi i nie ma tam nic co by wskazywało na możliwość założenia takich poduszek. No ale zawsze można to przerobić - możliwe że w tym przypadku ktoś dostsował auto do manuala (a nie odwrotnie :D )
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....

GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)

Awatar użytkownika
Greg
Posty: 278
Rejestracja: 2004-12-03 11:03
Car: brak
Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Post autor: Greg » 2006-09-29 13:16

KITT pisze:
Greg pisze:ale za cholerę nie wiem jak :cry:
:arrow: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=7349 :wink:

...sorry, ale wstyd :oops: ....ale godnie wyręczył mnie za to Kamil :wink:
Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2007-02-12 08:52

Zabrałem się za podpinanie pompowania fotela i za cholerę nie wiem co robić. Podświetlenie pasa działa.

Mam taką wtyczkę i nie wiem które to masa, a które 12V.
Obrazek

I jeszcze taka wtyczka:
Obrazek

Panowie pomóżcie mi, co do czego podpiąć, gdzie jest masa a gdzie 12V, bo nie mam pompowania.
P.S. Mam te fotele w jedynce GT więc nie piszcie żebym połączył 2 wtyczki ze sobą...


Czy ktoś łaskawie mógłby rozpiąć wtyczkę i pomierzyć z których pinów wychodzi napięcie i masa?
Ludzie no pomóżcie mi!!!
Dziękuję! :1111_worthy:
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Lukask
Posty: 1980
Rejestracja: 2005-10-14 14:09
Car: Bardzo szybki :P
Gallery: viewtopic.php?t=6860
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Lukask » 2007-02-12 10:30

Drzymek jak będzie pogoda lepsza to to sprawdze ale narazie zapomnij jest zimno jak diabli.

Awatar użytkownika
spown
Posty: 633
Rejestracja: 2004-09-23 20:49
Gallery: viewtopic.php?t=5507
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: spown » 2007-02-12 10:56

A nie mają żadnych kolorów te przewody?
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot ;)
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2007-03-27 09:37

spown pisze:A nie mają żadnych kolorów te przewody?
Kolory kabli wyglądają następująco:

Na tej kostce na 1zdjęciu:

2czarne idę do 1pinu, 1 biało-czerwony do jednego pinu, 1biało-brązowy do 1 pinu.

Na tej kostce poniżej:
1czarny do 1 pinu, 1 brązowo-biały do 1 pinu.

Do czego mam podłączyć masę a do czego 12v???

EDIT: Panowie, pomożecie?
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10500
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kocureq » 2007-03-27 09:51

Drzymek pisze:Mam taką wtyczkę i nie wiem które to masa, a które 12V.
Czegoś nie rozumiem - czy nie prościej podpiąć miernik pod te kabelki? Przecież od razu pokaże 12V lub -12V, i wiesz które które. Jak nie masz miernika (jakieś 8 zł na Allegro) to żaróweczkę na 12v? Albo dowolne inne urządzenie podłączane do zapalniczki?

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2007-03-27 16:13

Ale Drzymkowi chodzi raczej o wtyczki po stronie fotela, który - jak wspomniał - nie był oryginalnie montowany w jego generacji.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10500
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kocureq » 2007-03-27 17:24

Ech, utrudniasz :)

Awatar użytkownika
Roswell
Posty: 441
Rejestracja: 2006-09-01 11:12
Gallery: viewtopic.php?t=9688
Lokalizacja: Ustroń

Post autor: Roswell » 2007-03-27 17:59

A tak swoją drogą to ta wtyczka to chyba z II, bo w sumie się nie znam ale I chyba nie miały w ogóle elektrycznie pompowanych foteli, więc jeśli chodzi o to który ma być + a który - wychodzące z podłogi to mogę iść sprawdzić :)
Probe II 2.0 93 USA

Jeżeli wsadzę ci palec do oka, to ty masz palec w oku i ja mam palec w oku, ale to nie to samo

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2007-03-27 21:37

Roswell pisze:A tak swoją drogą to ta wtyczka to chyba z II, bo w sumie się nie znam ale I chyba nie miały w ogóle elektrycznie pompowanych foteli, więc jeśli chodzi o to który ma być + a który - wychodzące z podłogi to mogę iść sprawdzić :)
Byłbym qrewsko wdzięczny :D
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Bartekk
Posty: 141
Rejestracja: 2004-10-17 15:13
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=10629
Lokalizacja: Tarnów/Mullingar, Irlandia

Post autor: Bartekk » 2007-03-27 22:59

ja też mam teraz ten sam problem bo wlasnei kupilem fotele pompowane musze do jakiegos znajomego elektryka sie przejechac. jestemw tych sprawach zielony wiem ze chyba jeden kabelek jest od napinacyz pasów...? :) chyba...
był 2.0 USA 93r
jest Passat TDI Sport 170KM 2003r

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2007-03-29 16:02

I znowu cisza... :(
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Roswell
Posty: 441
Rejestracja: 2006-09-01 11:12
Gallery: viewtopic.php?t=9688
Lokalizacja: Ustroń

Post autor: Roswell » 2007-03-29 17:32

Więc niestety średnio Ci mogę pomóc, bo tam gdzie Ty masz 2 blaszki ja mam 4 i odwrotnie :shock:
Probe II 2.0 93 USA

Jeżeli wsadzę ci palec do oka, to ty masz palec w oku i ja mam palec w oku, ale to nie to samo

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2007-03-29 17:51

Patrz mój post wyżej - Drzymek swoje 2 styki musi sam rozkminić, prosi tylko o opis jaki sygnał gdzie idzie w Waszych fotelach w II.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Post autor: Pelot » 2007-03-29 22:52

w wtyczce w d.gener. są trzy piny to podpinasz dwa w jednym rzędzie, górny zostaje wolny, biały z czerwonym paskiem do +12 i ten drugi do masy
Drzymek, masz ułatwioną sprawę bo nie usisz prowadzić nowych przewodów, wykorzystujesz te od podświetlenie pasów.
A swoją drogą Kocur już napisał, zwykłą żarówką można sprawdzic
Obrazek

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2007-04-02 19:25

Pelot, dzięki - dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło. Podpiąłem tak jak napisałeś i fotelik się pięknie pompuje :D :D :D

Dzięki i pozdrawiam :D
BEAUTY...POWER...SOUL...

ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”