Jak ustawić amortyzatory ?

asdero
Posty: 922
Rejestracja: 2002-09-03 23:10
Car: brak
Lokalizacja: Kraków

Jak ustawić amortyzatory ?

Postautor: asdero » 2003-02-24 20:32

Zmieniam amortyzatory i mam dylemat.
Jak je dobrze ustawić. Tak aby po ustawieniu przełącznikiem na "sport" ustawiły się faktycznie na zawieszenie sportowe, a nie jeden na "sport", a drugi na "soft". Czy to sie ustawia jakoś przy montowaniu amortyzatorów, czy jakaś "inteligentna siła" :lol: samoczynnie to ustawia jak są już zamontowane?

kollek
Posty: 1052
Rejestracja: 2002-09-08 10:31
Car: brak
Lokalizacja: Paszkówka

Postautor: kollek » 2003-02-27 13:27

Cześć Asdero.
Nigdy ich nie wymieniałem i nie mam nawet takich w swojej probówce ale kiedyś majsterkowaliśmy przy amorach mokrego bo miał zdubany silniczek (lewy przód).
Z tego co wywnioskowaliśmy to najpierw trzeba by było podłączyć właśnie silniczki tak aby się wszystkie że tak powiem "wyzerowały" np. na soft i żeby nie doszło do tego aby podłaczyć jeden amor na soft a drugi na hard.
Teraz kolej na amory :oops: . Silniczki mogą być ustawione i przykręcone tylko i wyłącznie w jednej pozycji i nie da sie nimi poruszać bo centralnie nachodzą na otwory w amorach a potem nimi (środkiem) poruszają. Więc musisz zobaczyć w jakiej pozycji się ustawiają a potem przypasować amory.
Więc masz 2 warianty do wyboru przy zakładaniu amorów. Pozycja 1 i pozycja 2 odwrócona o 180 stopni. Ale zastanawiam się czy to będzie miało jakiś wpły a jeśli tak to jaki? Trzeba by było się dowiedzieć na jakiej pozycji sa ustawione amory? Może na nich gdzieś pisze?

Pozdrawiam, Karol

asdero
Posty: 922
Rejestracja: 2002-09-03 23:10
Car: brak
Lokalizacja: Kraków

Postautor: asdero » 2003-02-27 17:41

Dzieki! Juz mam zrobione. Jest OK.

kollek
Posty: 1052
Rejestracja: 2002-09-08 10:31
Car: brak
Lokalizacja: Paszkówka

Postautor: kollek » 2003-02-28 12:55

Hey
I co jak trzeba było ustawić?

asdero
Posty: 922
Rejestracja: 2002-09-03 23:10
Car: brak
Lokalizacja: Kraków

Postautor: asdero » 2003-02-28 14:15

Nie wiem :lol: Ustawili mi i jest OK :)

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Postautor: Pelot » 2005-01-13 19:59

Asdero czy moglbys mi podpowiedziec jak sie to zrobili??? bo nie dlugo bede regenerowal swoje i nie chcialbym byc na to przygotowany :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Posty: 3325
Rejestracja: 2003-09-14 22:41
Car: Pontiac TransAM 350'
Lokalizacja: W-M UE

Postautor: Mr. Cynk » 2005-01-14 08:08

.
Ostatnio zmieniony 2009-06-19 15:19 przez Mr. Cynk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Postautor: Pelot » 2005-01-14 11:19

ojej kazdemu moze zdazyc sie pomylka :oops: chodzi mi o to ze jak zaloze amory i kazdy bedzie w innym polozeniu to sie wyloze :?
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 2005-01-14 13:56

Asdero a ty teraz pisałeś o swojej maszynie czy o probe?? :>


Wróć do „I gen (1989 - 1992)”