HELP. Gdzie czujnik wstecznego światła !!!!

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

HELP. Gdzie czujnik wstecznego światła !!!!

Post autor: DENAT » 2005-04-05 07:58

Wczoraj policjant mnie zaczepił bo zauwazył że lampy od wstecznego mi nie swiecą. Obiecałem ze jak przyjade do domu to od razu się tym zajmę. No i wykręciłem zarówki i patrze nie są spalone. No to mam problem i pytanie. Chciałbym sprawdzić czy czujnik wstecznego jest dobry no dobra ale jak i co najważniejsze czujnik na pewno w skrzyni biegów ale w którym miejscu bo zauważyłem tam dwa czujniki. HELP
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-05 15:41

czujnik jest na dole skrzyni jak staniesz do przodu auta to po prawej
sprawdzasz to miernikiem wrzucając wsteczny zamyka obwód a jak wyłanczasz wsteczny to otwiera obwód
działa to na zasadzie zwykłego przełącznika
jeżeli czujnik będziesz miał dobry to prawdopodobnie będziesz musiał pociągnąć nowe kabe ale sprawdz też bezpiecznik w kabinie
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-06 08:09

A jest tam bezpiecznik tylko od wstecznego? Inne światła normalnie mi działają postojowe mam, stop mam, drogowe mijania kierunkowskazy mam. Oswietlenie w kabinie mi działa.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-06 15:32

bezpiecznik Meter
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2005-04-06 16:20

DENAT pisze:Ja tez mialem ten problem. Policjant powiedzial ze jak jeszcze raz mnie tak spotka to zabierze mi dowod. Ale za to ja mu powiedzialem ze samochod jest zarejestrowany od 92 w polsce wiec jezdzi juz tak 13 lat. To go zatkało od 1.5 roku jezdze tak samo i wiecej nikt mi sie nie przyczepil.
(ale mieszam, hi hi)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-06 16:49

Małe sprostowanie dla "czepialskiego Roberta" :wink: Post który zacytowałeś był napisany dokładnie 2005-03-22 a obecny ze światłem wstecznym był napisany 2005-04-05 więc nie wiem o co chodzi. Policja zatrzymała mnie bo akurat widziała jak wyjezdzam. Było to w wieczorkiem i ewidentnie widzieli ze swiatła wstecznego nie działaja a postojówki miałem cały czas włączone i co? Do postojówek się nie przyczepili hehehehe :lol: . POZDRO dla Roberta. Chyba postojówki Ci się pomyliły ze światłem wstecznym. Bez urazy :wink:
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2005-04-06 16:59

Hi, hi - namieszałem
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-06 17:50

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-06 19:19

Jak będziesz potrzebował schemat to pisz na pw
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-06 22:36

spox dzieki. Zabiore sie za to po pogrzebie papierza :cry: . Jak bede mial prblemy to sie odezwe
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
Sam
Posty: 471
Rejestracja: 2004-05-27 22:04
Car: Probe 96r, 2.0 16V
Gallery: viewtopic.php?t=17752
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Sam » 2005-04-07 13:51

miałem to samo - ale musiałem ciągnąć kable bo nie mogłem znaleźć orginalnych albo nie działały albo nie wiem które to miały być bo sprawdzałem wszystko i nie znalazłem:( jeśli masz podobny problem to sprawdzę kolor tego kabla co idzie do swiateł u siebie, wyłowisz go tylko gdzies koło puszki z bezpiecznikami,
Dziś Probe 2.0 16V 96r
Kiedyś Probe 2.2 GL 90r

Niech gra muzyka i gaz do dechy :D
Komu w drogę temu pedał w podłogę :]

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-07 17:11

Dzieki bylo by milo. Ale znając moje szczęscie pewnie niestety padł czujnik w skrzyni :cry:
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-07 19:30

Sprawdzilem bezpiecznik!!! :cry: Nawet wymieniłem na nowy, dalej nie działają. Teraz w sobotę na kanał i sprawdzę przełącznik w skrzyni biegów.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-07 19:46

Jak tak otwarłem puszkę z bezpiecznikami to zauważyłem że jednego nie mam na jego miejscu na pokrywie jest napisane POWER SEAT 30A. Od czego ten bezpiecznik?
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
biker
Posty: 46
Rejestracja: 2005-03-13 01:09
Car: brak
Lokalizacja: Wołomin

Post autor: biker » 2005-04-08 01:05

Elektryka siedzenia (kierowcy)
2,2 GT 89r.

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-08 01:36

masz napewno to co ja
ja pociągnołem nowe kable i działa
no chyba że włącznik walnięty
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
Sam
Posty: 471
Rejestracja: 2004-05-27 22:04
Car: Probe 96r, 2.0 16V
Gallery: viewtopic.php?t=17752
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Sam » 2005-04-08 08:32

a wiecie co u mnie w skrzyni były dwa czujniki :] jak dobrze pamiętam to jeden łączył jakoś dziwnie :| albo na wszystkich biegach albo na luzie nie pamiętam a drugi wcale- (jak pisałem wcześniej obydwa nie były podpięte i nie było kabli - przynajmniej nie mogłem znaleźć ;/) wykręciłem obydwa i jak dobrze pamiętam to były takie same ale nie jestem pewny :> zamieniłem je i w ten oto sposób miałem jeden działający, zamontowałem nowe kable i gra do dziś :]
Dziś Probe 2.0 16V 96r
Kiedyś Probe 2.2 GL 90r

Niech gra muzyka i gaz do dechy :D
Komu w drogę temu pedał w podłogę :]

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-08 10:04

A co to za elektryka. Przeciez ustawienia fotela ustawia sie recznie. Nie rozumiem wsadziłem tam bezpiecznik ale nic w czasie jazdy mi nie zmienilo. Opiszcie coś wiecej na ten temat.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-08 11:52

w niektórych probkach były elektryczne fotele
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2005-04-08 17:46

Szczególnie w 2.2GT v.USA (np.mój) :D
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Marcos
Posty: 778
Rejestracja: 2004-03-01 17:31
Gallery: viewtopic.php?t=5568
Lokalizacja: Tychy

Post autor: Marcos » 2005-04-08 18:38

piotrek pisze:w niektórych probkach były elektryczne fotele
Ja chciałbym taki bajer --- zazdroszczę Wam!! :twisted:

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2005-04-08 19:32

mnie nie musisz zazdrościć bo ja mam od Gl
bo poprzedni właściciel wymienił z elektrycznych na zwykłe
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2005-04-08 22:54

To ja nic nie rozumiem!!! Bezpiecznik niby mam ale fotele mam ustawiane recznie. A mam GT USA. Chyba ze ktorys z poprzednich wlascicieli wymienil siedzenia :cry: . Szkoda. Jutro ten bezpiecznik znowu wyciagne bo moze jeszcze jakies spiecie zrobic.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
cortez
Posty: 14
Rejestracja: 2012-04-19 16:22
Car: Ford Probe 93r. 2.5
Lokalizacja: Staszów

Re: HELP. Gdzie czujnik wstecznego światła !!!!

Post autor: cortez » 2012-08-17 14:22

Jest elektryczna regulacja fotela kierowcy,przynajmniej u mnie jest i działa.za to światła wsteczne mi też nie działają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „I gen (1989 - 1992)”