Problem z alarmem

Awatar użytkownika
2Ya
Posty: 979
Rejestracja: 2007-05-06 21:28
Car: >>GT<<
Lokalizacja: Aloha Hawaii
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: 2Ya » 2011-10-27 04:41

Prawy słupek,pod konsolą nad nogami pasażera.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bogdano
Posty: 458
Rejestracja: 2010-07-01 13:02
Car: Probe 2.0 16V 1994 wersja Hamerykańska i V6 granat EURO 96'
Gallery: viewtopic.php?t=19509
Lokalizacja: Jaworzno

Re: Problem z alarmem

Post autor: bogdano » 2012-03-05 08:21

Witam.

Podepnę się pod temat. Mianowicie mam taki problem:

Przy zakładaniu centralnego zamka elektryk podłączył mi papugę - wyjca :) z alarmu niedziałającego i przy otwieraniu mi skrzeczy ten głośnik niemiłosiernie tak że ludzie na parkingach się na mnie brzydko patrzą.
Nie orientuje się ktoś jak to wyciszyć żeby tego nie spierniczyć? Tradycyjnie pewnie jakiś opornik jak wsadzę to będzie ciszej? :) Bo wogóle wywalać bym tego nie chciał bo przynajmniej słyszę jak mi się drzwi zamkną (jedno piknięcie zamyka drzwi a dwa znaczy że otwarte).

Dzięki za info.
Lepsze dwa Probki w garażu niż Porshe w kalendarzu ;)

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
maras_eko
Klubowicz
Posty: 106
Rejestracja: 2012-03-18 22:13
Car: 2,5 GT 1996
Gallery: viewtopic.php?t=20170
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: maras_eko » 2012-03-24 22:37

Witam wszystkich,

Od około 2 tygodni jestem posiadaczem FP II 2,5 V6. Po zakupie oddałem je do mechanika, lakiernika itd... Teraz przyszedł czas na naprawy we własnym zakresie: regulacja lamp, migacze no i ten nieszczęśliwy centralny.. Nie napisze nic nowego bo alarma (fabryczny) wyje po otwieraniu z pilota... Na forum elektroda wyczytałem, że można zmostkować krańcówke od maski. Namęczyłem się nieźlea i tak g... to dało. 5 minut temu wywołałem poruszenie na osiedlu :D- alarm wciąż wyje... Jak go odłączyć, nigdzie tego nie mogłem wyczytać. Nie chcę mostkować krańcówy w klapie bo będzie mnie wkurzała kontrolka. Proszę o pomoc na PRV.

Pozdro

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: Robert » 2012-03-24 23:21

Na pewno chodzi o maskę, a nie zdalne otwieranie centralnego zamka nieoryginalnym pilotem?
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
maras_eko
Klubowicz
Posty: 106
Rejestracja: 2012-03-18 22:13
Car: 2,5 GT 1996
Gallery: viewtopic.php?t=20170
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: maras_eko » 2012-03-26 20:37

-- oryginalny post 2012-03-25 09:37 --

tak, chodzi o maske ale to nie działa... sam dołożyłem pilota i dałem tyłka bo wlutowywałem bez przekaźników. Wolałbym wogóle wyłączyć alarm fabryczny niż znów dłubać i lutować

-- dodano 2012-03-26 20:37 --

Pomoże ktoś??!! W którym miejscu dać sygnał na rozbrajanie alarmu ( z dołożonej centralki) lub jak wyłączyć alarm fabryczny całkowicie (żeby nie było ikonki od otwartych drzwi)

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: Robert » 2012-03-26 22:43

Spotkaj się z kimś z Poznania, kto potwierdzi, że to Twój probek, i pomogę Ci na PW.
Albo przyjedź na Borki w ten weekend, to na miejscu Ci wytłumaczę.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
maras_eko
Klubowicz
Posty: 106
Rejestracja: 2012-03-18 22:13
Car: 2,5 GT 1996
Gallery: viewtopic.php?t=20170
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: maras_eko » 2012-03-27 08:53

hehehe to moze wyslij mi swoj nr na pw to wysle Tobie z dwa mmsy potwierdzające:) a z jezdzeniem w ten weekend będzie cięzko. Ogólnoie probkiem jezdze tylko w weekendy po to go kupiłem a teraz mam 2 - dniowe kawalerskie kumpla i szkołe więc nie za bardzo będę miał jak :)

Awatar użytkownika
CBR
Posty: 1877
Rejestracja: 2009-02-06 00:20
Car: No Probe
Gallery: viewtopic.php?t=15220
Lokalizacja: Nie jestem z Poznania

Re: Problem z alarmem

Post autor: CBR » 2012-03-27 10:43

Robert pisze:Spotkaj się z kimś z Poznania, kto potwierdzi, że to Twój probek, i pomogę Ci na PW.
maras_eko pisze:hehehe to moze wyslij mi swoj nr na pw to wysle Tobie z dwa mmsy potwierdzające:) a z jezdzeniem w ten weekend będzie cięzko. Ogólnoie probkiem jezdze tylko w weekendy po to go kupiłem a teraz mam 2 - dniowe kawalerskie kumpla i szkołe więc nie za bardzo będę miał jak :)
Hmmm..... to zależy ci na naprawie czy tak sobie :?: 8)
W razie "W" to za 4pak jestem w stanie potwierdzić że jesteś moim bratem :mrgreen:
No Probe no problem. Ufff...Obrazek

Awatar użytkownika
maras_eko
Klubowicz
Posty: 106
Rejestracja: 2012-03-18 22:13
Car: 2,5 GT 1996
Gallery: viewtopic.php?t=20170
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: maras_eko » 2012-04-08 03:11

-- oryginalny post 2012-03-27 19:24 --

hehehe zależy :) w 4 pack jestem w stanie zainwestować:)

-- dodano 2012-04-08 03:11 --

podziękowania... ten wie dla kogo...

eiven
Posty: 2
Rejestracja: 2013-02-26 19:43
Car: Omega '95 2,5 TD

Re: Problem z alarmem

Post autor: eiven » 2013-02-26 20:56

Witam
Mam na imię Bartek, jestem posiadaczem Probe II 2.0 1994r.
Czy fakt że mam opuszczone lekko drzwi od strony kierowcy może mieć wpływ na to że jak otwieram auto z pilota to wyje ? dodam że nie mogę otworzyć z kluczyka, więc za każdym razem muszę odłączać aku żeby przestał wyć... i przy okazji czy jest jakiś prosty sposób na podniesienie tych drzwi?

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: Problem z alarmem

Post autor: Robert » 2013-03-01 00:05

-- oryginalny post 2013.02.26 22:51 --
eiven pisze:Czy fakt ... ?

Nie ma.
eiven pisze:... nie mogę ...
To ma - przeczytaj dotychczasowe wypociny w temacie. Za tydzień dostaniesz dostęp do działu spotkań, oferta pomocy w Borkach (za niecałe 2 miesiące) zawsze aktualna. Może od strony pasażera działa Ci zamek, co tymczasowo rozwiąże problem. Jeśli dodatkowo nie chlapniesz pasażerce, o co chodzi, to jeszcze każdorazowo zaliczysz plus za szarmanckie otwieranie drzwi. :twisted:
eiven pisze:czy jest ... ?
6 lat temu użytkownik probiacz2000 opisał, jak sobie poradził. Oczywiście nie pamiętam wszystkiego, co kto pisał 6 lat temu, tylko użyłem wyszukiwarki (korzystając z gwiazdek opisanych w :arrow: poradach).

-- dodano 2013.03.01 00:05 --

BTW: Jeśli, mimo zrozumienia opisu wyszukiwarki, albo też, jeżeli ktoś nie wie, o co chodzi z tymi gwiazdkami i nadal ktoś ma kłopoty ze znalezieniem rozwiązania problemu, zawsze zostaje zadanie pytania albo publicznie tutaj, albo na PW. Nie zawsze odpowiadam w tym samym dniu (z braku czasu), ale raczej nie zostawiam prób kontaktu zupełnie bez odpowiedzi. Zajrzę, czego próbował szukać i podpowiem, z jakimi hasłami mógłby jeszcze spróbować. Nie, żebym zachęcał do zawracania głowy byle duperelem, ale raz czy dwa każdemu należy pomóc w ramach moich skromnych możliwości. Dopiero potem, czując się wykorzystywany, albo bez wkładu własnego (wysiłku) rozmówcy, mogę zacząć go olewać. :P
To tyle patrząc na próby znalezienia postu probiacza2000 - nie tędy droga. Ja szukałem używając słów kluczowych. Jeśli pierwszy zestaw nie znajdzie nic sensownego (albo zwróci zbyt wiele), trzeba spróbować z kolejnym, do skutku. Z czasem nabiera się wprawy i od razu w treści wyników widać, który wątek warto przejrzeć.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

MakeLover
Posty: 121
Rejestracja: 2012-08-03 11:54
Car: Probe 2.5 v6 / Peugeot 206 2.0 HDI
Gallery: viewtopic.php?t=22079
Lokalizacja: Zawoja

Bezpiecznik alarmu

Post autor: MakeLover » 2013-03-29 21:20

Witam. Mam problem, starałem się znaleźć bezpiecznik od alarmu, ale moje poszukiwania zakończyły się fiaskiem... Jedyny schemat jaki znalazłem, to taki, w którym nie ma bezpieczniku alarmu... Dla ''fajnych'' moderatorów, użyłem opcji szukaj i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
MatiLP640
Klubowicz
Posty: 2789
Rejestracja: 2011-12-02 23:21
Car: Mitsubishi Legnum VR4
Gallery: viewtopic.php?t=19740
Lokalizacja: Brisbane AU/Kraków PL

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MatiLP640 » 2013-03-29 21:29

-- oryginalny post 2013-03-29 21:27 --

jak dla mnie to bezpiecznik od alarmu powinien być całkowicie osobno i przy centralce, masz oryginalny alarm czy "dorabiany"? a sprawdzałeś bezpiecznik od centralnego zamka? działa on w ogóle? domyślam się że alarm masz na pilota, tak więc auto się zamyka ale nie zbroi alarmu czy jak?

-- dodano 2013-03-29 21:29 --

:arrow: Tutaj masz cały schemat alarmu razem z pilotem ;)
Było: Czerwone Probe 2.5 V6 `96
Było: Fioletowe Probe 2.5 V6 `97 :(
Jest: Czarny Legnum VR4 `99 8)

Życie jest za krótkie żeby jeździć Dieslem!!! Only 98 or E85!
Obrazek :arrow: KLIK Obrazek :arrow: KLIK

MakeLover
Posty: 121
Rejestracja: 2012-08-03 11:54
Car: Probe 2.5 v6 / Peugeot 206 2.0 HDI
Gallery: viewtopic.php?t=22079
Lokalizacja: Zawoja

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MakeLover » 2013-03-29 21:40

Powiem Ci tak, zakupiłem nowe wkładki do zamków. Bo jak kupiłem proba to z lewej strony w ogóle nie działał, a z prawej zaczął łamać kluczyki, więc wymieniłem. Ku mojemu zaskoczeniu, z lewej strony został wymontowany mechanizm centralnego i jak otworze drzwi (otwierając rzecz jasna od strony kierowcy) to mi wyje alarm, chce wyjąć bezpiecznik, mam oryginalny alarm na kluczyk

Awatar użytkownika
MatiLP640
Klubowicz
Posty: 2789
Rejestracja: 2011-12-02 23:21
Car: Mitsubishi Legnum VR4
Gallery: viewtopic.php?t=19740
Lokalizacja: Brisbane AU/Kraków PL

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MatiLP640 » 2013-03-29 21:58

alarm musi mieć osobne zasilanie więc musisz znaleźć centralkę od tego alarmu, a gdzie ona jest tego już niestety nie wiem. Tyle że też nie wiem czy jak odłączysz alarm to czy centralny też automatycznie przestanie działać bo podejrzewam że jedno z drugim jest połączone... Może ktoś się już tym bawił... Czyli mam rozumieć że masz dwa kluczyki tak? Ale założyłeś ten centralny w końcu czy nie masz go w ogóle? Spróbuj wyciągnąć bezpiecznik od centralnego i zobacz co się stanie.
Było: Czerwone Probe 2.5 V6 `96
Było: Fioletowe Probe 2.5 V6 `97 :(
Jest: Czarny Legnum VR4 `99 8)

Życie jest za krótkie żeby jeździć Dieslem!!! Only 98 or E85!
Obrazek :arrow: KLIK Obrazek :arrow: KLIK

MakeLover
Posty: 121
Rejestracja: 2012-08-03 11:54
Car: Probe 2.5 v6 / Peugeot 206 2.0 HDI
Gallery: viewtopic.php?t=22079
Lokalizacja: Zawoja

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MakeLover » 2013-03-29 22:01

Mam centralny,ale on działa z prawej strony tylko. masz może rozpiske bezpieczników?

Awatar użytkownika
MatiLP640
Klubowicz
Posty: 2789
Rejestracja: 2011-12-02 23:21
Car: Mitsubishi Legnum VR4
Gallery: viewtopic.php?t=19740
Lokalizacja: Brisbane AU/Kraków PL

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MatiLP640 » 2013-03-29 22:06

:arrow: łapaj ogólnie rzecz biorąc to poszukałem na TYM forum trochę i jest kilka ciekawych rozwiązań, może któreś by się na dało, mało tego, nie wiem po co zakładałeś nowy temat, skoro mogłeś do kilku się podpiąć? chociażby pod ten... Niech jakiś Mod to przeniesie, nie zamyka...
Było: Czerwone Probe 2.5 V6 `96
Było: Fioletowe Probe 2.5 V6 `97 :(
Jest: Czarny Legnum VR4 `99 8)

Życie jest za krótkie żeby jeździć Dieslem!!! Only 98 or E85!
Obrazek :arrow: KLIK Obrazek :arrow: KLIK

MakeLover
Posty: 121
Rejestracja: 2012-08-03 11:54
Car: Probe 2.5 v6 / Peugeot 206 2.0 HDI
Gallery: viewtopic.php?t=22079
Lokalizacja: Zawoja

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MakeLover » 2013-03-29 22:47

Dzięki kolego za pomoc.

Awatar użytkownika
MatiLP640
Klubowicz
Posty: 2789
Rejestracja: 2011-12-02 23:21
Car: Mitsubishi Legnum VR4
Gallery: viewtopic.php?t=19740
Lokalizacja: Brisbane AU/Kraków PL

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: MatiLP640 » 2013-03-29 22:49

spoko ;)
Było: Czerwone Probe 2.5 V6 `96
Było: Fioletowe Probe 2.5 V6 `97 :(
Jest: Czarny Legnum VR4 `99 8)

Życie jest za krótkie żeby jeździć Dieslem!!! Only 98 or E85!
Obrazek :arrow: KLIK Obrazek :arrow: KLIK

Awatar użytkownika
OLEY
Klubowicz
Posty: 12763
Rejestracja: 2004-10-07 22:17
Car: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Lokalizacja: Szczecin

Re: Bezpiecznik alarmu

Post autor: OLEY » 2013-03-30 14:15

MakeLover pisze:Dla ''fajnych'' moderatorów, użyłem opcji szukaj i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
[o]"Fajni" moderatorzy nie za bardzo mają wpływ na to, czy znajdziesz rozwiązanie na forum, ale za to mają wpływ na to,
że w/g regulaminu nie powinno się zakładać nowych tematów, a kontynuować już rozpoczęte. :wink:

Z twojego pierwszego postu wynika, że ewidentnie masz problem z alarmem, więc dlaczego nie podpiąłeś się pod ten temat?

Czyżby czyste lenistwo? :mrgreen: :wink:

Tym razem połączyłem wątki, ale następnym zamknę nowy.
Zwłaszcza, że nie jesteś tu od wczoraj. :wink:

Szanujmy się nawzajem, szanujmy naszą pracę, a wtedy zobaczysz, że ci "fajni" moderatorzy są naprawdę fajni. :wink:

Pozdrówka.[/o]
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

Awatar użytkownika
Scyzor
Posty: 1180
Rejestracja: 2009-04-26 19:54
Car: Probe 2,2 GT'91; 2,0'96; 2.0'95
Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno

Re: Problem z alarmem

Post autor: Scyzor » 2017-02-09 07:17

Orientuje się ktoś gdzie / jak odłączyć alarm :?: Rocznik 96.
Dance zaczął się od 2 dni włączać. Lepiej, żeby auto pod pracą było zamknięte ale alarm nie jest konieczny.
Nawet na stałe drania mógłbym odłączyć tylko nie mam pojęcia jak :( :evil:
Ostatnio zmieniony 2017-02-09 07:45 przez Scyzor, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrecioPL
Klubowicz
Posty: 3347
Rejestracja: 2012-02-27 16:00
Car: Probe II 2.5 V6 '97
Gallery: viewtopic.php?t=21787
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z alarmem

Post autor: KrecioPL » 2017-02-09 07:49

A to jest jakis niefabryczny alarm?
Bo w Biblii nie ma napisane aby nie cisnąc gazu do dechy

Awatar użytkownika
Scyzor
Posty: 1180
Rejestracja: 2009-04-26 19:54
Car: Probe 2,2 GT'91; 2,0'96; 2.0'95
Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno

Re: Problem z alarmem

Post autor: Scyzor » 2017-02-09 07:52

Fabryczny. Sprzężony z centralnym. Na klakson. Czerwona dioda pod zegarami migająca po załączeniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrecioPL
Klubowicz
Posty: 3347
Rejestracja: 2012-02-27 16:00
Car: Probe II 2.5 V6 '97
Gallery: viewtopic.php?t=21787
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z alarmem

Post autor: KrecioPL » 2017-02-09 08:17

a masz pod to jakiegoś pilota czy tak jak w większości - zamykanie z kluczyka?
Bo w Biblii nie ma napisane aby nie cisnąc gazu do dechy

Awatar użytkownika
Scyzor
Posty: 1180
Rejestracja: 2009-04-26 19:54
Car: Probe 2,2 GT'91; 2,0'96; 2.0'95
Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno

Re: Problem z alarmem

Post autor: Scyzor » 2017-02-09 08:26

Pod pilota. Sam zakładałem parę lat temu. Podpięty pod centralny i tyle.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”