dziwny kod błędu... 6 i 9

Awatar użytkownika
młody
Posty: 25
Rejestracja: 2005-08-02 08:11
Car: brak
Lokalizacja: Janowice

dziwny kod błędu... 6 i 9

Post autor: młody »

Witam i pozdrawiam.
Mam mały problem z brobkiem i pytam wprost, wyświetliło mi (szybkie mruganie ) 6 , a w tabeli którą znalazłem na forum nie ma takiego błędu, pużniej po chwili 9 i tak w kółko raz 6 i później 9.. Wiem że 9 to czujnik temperatury a 6 według mojej książki serwisowej Mazdy to czujnik prędkości pojazdu , tylko gdzie on jest i czy to to napewno , proszę o szybką odpowiedz bo właśnie zabieram się do naprawy...
Pozdro.
probe90` 2.2 GL USA automat.

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4162
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Post autor: Bogdan9999 »

Sprawdzi tutaj może coś ci to pomoże :arrow: http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=3965

Mistrzu fajnie, że chcesz pomóc ale w linku który wkleiłeś nie ma ani słowa o kodzie błędu nr. 6 - stąd pytanie Młodego...
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: dziwny kod błędu...

Post autor: Robert »

młody pisze:6 według mojej książki serwisowej Mazdy to czujnik prędkości pojazdu
Tak, ale kod występuje tylko w automacie :arrow: http://www.performanceprobe.com/doityou ... app=9022na
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
Maciucha
Posty: 1564
Rejestracja: 2004-08-26 22:11
Car: I GT
Gallery: viewtopic.php?t=7836
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Post autor: Maciucha »

A młody ma 2.2GL USA z '90 tak jak i ja. Ja mam automata to może on też? :D

edit: znalazłem :D:D:D
młody pisze:nie wiem jak u was koledzy ale u mnie w automacie olej wlewam do zbiorniczka wspomagania kierownicy, przeciez to jest ten sam zbiornik a oleju jaki używam to Mobil 1 Ptf ,czy coś takiego pojemność u mnie w automacie to 3.8 l w manualu 3.3 l .
pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert »

No niech Ci będzie :arrow: ma... - na przyszłość mógłby napisać w stopce 8)
Edit: pisałem zanim Ty poprawiłeś :lol:
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
młody
Posty: 25
Rejestracja: 2005-08-02 08:11
Car: brak
Lokalizacja: Janowice

ups..

Post autor: młody »

zaraz to naprawię. i faktycznie mam w automacie, tylko zaczął mi się psuć
a mianowicie miałem problem z obrotami i w sumie dalej mam bo na zimnym silniku mam 2200 obr. i dopiero spadną po dobrym nagrzaniu .
probe90` 2.2 GL USA automat.

Awatar użytkownika
kicur
Posty: 290
Rejestracja: 2004-11-08 18:58
Car: I GT 90' 2,2 Turbo - Pełne wyposażenie
Gallery: viewtopic.php?t=6637
Lokalizacja: Bukowno

Post autor: kicur »

ostatnio rozwalilo mi weza od wody - dokladnie na srodku glowicy pod listwa od wtryskow wychodzi taki wezyk w kierunku tylu samochodu i idzie gdzies chyba do silniczka krokowego- jak wywalilo plyn to obroty osiagaly ponad 2000 i po sekundzie spadaly do 1000 i tak falowal non stop co sekunde - dlatego mysle ze u ciebie moze byc podobnie z tymi obrotami poprostu plyn moze nie dochodzic do tego silniczka i zalacza ssanie - moze masz zapchany wezyk albo ten aparat od ssania-pozdroo
..kazda lala leci na kierowce czerwonego probala.. ;) PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT tel.794560393

ODPOWIEDZ

Wróć do „I gen (1989 - 1992)”