Dziesięć błędów

sebson96
Posty: 21
Rejestracja: 2016-08-29 21:43
Samochód: Probe II, 94r. 2,5v6
Lokalizacja: Głogów

Dziesięć błędów

Postautor: sebson96 » 2017-08-04 17:38

Witam. Otóż po zakupie proby 2,5v6 94r. Starałem się jak najszybciej naciągnąć znajomego elektryka aby podłączył komputer ale udało mi się dopiero po tygodniu.

Otóż po dzisiejszych badaniach komputer wykazał
Przy wyborze samochodu w kompie "mazda->626/MX-6->PCM(POWERTRAIN CONTROLLING MODULE)
Aż 10 błędów z czego 4 się powtórzyły i nie potrafię zdiagnozować wszystkich.
Mam dostęp tylko do telefonu z internetem i nie potrafiłem znaleźć czegoś sensownego. Przepraszam jeśli się temat powtórzył. Z góry dziękuję za pomoc

[01] 92
[02] 44
[03] 70
[04] 24 (wiem że to sonda)
[05] 46 (przepływomierz?)
[06] 102
[07] 44
[08] 70
[09] 24
[10] 46

Zalezy mi na sprawdzonym linku z odniesieniem do błędów lub może ktoś miał taki problem.

Dodam jeszcze, że aby odpalić auto (zimne/ciepłe) muszę kręcić 3sec aby odpalił oraz przerywa czasami na wolnych obrotach i podczas jazdy (wolnej 40/60km/h) jakby właśnie lewe powietrze dostawał.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Spider33
Posty: 1000
Rejestracja: 2008-01-05 13:23
Samochód: Probe x ∞
Galeria: viewtopic.php?t=20740
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Re: Dziesięć błędów

Postautor: Spider33 » 2017-08-04 17:58

Wystarczyło się podpiąć do istniejącego juz wątku na temat błedów. Odepnij akumulator wciśnij hamulec na ok 30 sec i odczytaj błedy wg schematu: http://ford-probe.net/content/view/117/42/ Po resecie kompa zrob troche km żeby błedy sie pojawiły. Nie potrzebny jest żaden interfejs wystarczy dioda i opornik.


Wróć do „II gen (1993 - 1997)”