Kod 40?? Ale przecież takiego nie ma...

Awatar użytkownika
Benet
Posty: 455
Rejestracja: 2016-07-25 17:14
Car: Ford Probe 96' 2.0
Gallery: viewtopic.php?t=23694
Lokalizacja: Szczecin

Kod 40?? Ale przecież takiego nie ma...

Post autor: Benet » 2016-07-25 17:39

Dzisiaj tak z ciekawości postanowiłem sobie sprawdzić kody silnika. Żadnych problemów z autem nie mam, w końcu to niecałe 120 tysięcy km przebiegu. Zaopatrzyłem się w drucik i diodę i jedziemy. Podłączam to wszystko, przekręcam kluczyk w pozycję ON i idę sprawdzić jak tam dioda. Sygnał - 5 sekund przerwy - sygnał - 5 sekund przerwy - sygnał - 5 sekund przerwy - sygnał - 10 sekund przerwy. Kompletnie mnie to zaskoczyło. Nie pasuje to do żadnego tutoriala którego czytałem. Już pomijając te bardzo długie przerwy to mam 4 długie sygnały. Więc powiedzmy, że jest to kod 40. No ale takiego nie ma. Moi drodzy czy ktoś może mi powiedzieć co to jest. Jestem w kropce.
Probe 96' 2.0 EURO

Awatar użytkownika
KrecioPL
Klubowicz
Posty: 3328
Rejestracja: 2012-02-27 16:00
Car: Probe II 2.5 V6 '97
Gallery: viewtopic.php?t=21787
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kod 40?? Ale przecież takiego nie ma...

Post autor: KrecioPL » 2016-07-25 21:00

A dioda led jest 12v?
Bo w Biblii nie ma napisane aby nie cisnąc gazu do dechy

Awatar użytkownika
Benet
Posty: 455
Rejestracja: 2016-07-25 17:14
Car: Ford Probe 96' 2.0
Gallery: viewtopic.php?t=23694
Lokalizacja: Szczecin

Re: Kod 40?? Ale przecież takiego nie ma...

Post autor: Benet » 2016-07-25 21:52

Jak kupowałem to poprosiłem gościa o 12V. Wygląda ona tak:
Obrazek
Probe 96' 2.0 EURO

ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”