Stożek - co i jak w II generacji ?

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2006-06-12 10:50

toć pisałem ze aomy sa git 8) tylko byłem przekonany że masz Jackiego

zrx15
Posty: 19
Rejestracja: 2006-05-25 16:19
Car: brak
Lokalizacja: Białystok

Post autor: zrx15 » 2006-06-12 12:04

no ładnie to wyglada ten filterek :))) moze probiacz pomożesz mi kiedy zamontować :> :D ?? pozdro odp :)))
Ford Probe 2 White Full opcja 2.0 16v USA

Probiacz2000
Posty: 256
Rejestracja: 2006-02-07 22:22

Post autor: Probiacz2000 » 2006-06-12 14:47

pomagac trzeba ;) chociarz u siebie to nie ja zakladalem, ale jest to prosta sprawa. ;]

zrx15
Posty: 19
Rejestracja: 2006-05-25 16:19
Car: brak
Lokalizacja: Białystok

Post autor: zrx15 » 2006-06-12 15:03

ta :))
Ford Probe 2 White Full opcja 2.0 16v USA

Awatar użytkownika
Dee Jay
Posty: 4171
Rejestracja: 2004-11-10 10:58
Car: II gen V6 1993 USA
Gallery: viewtopic.php?t=8900
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Dee Jay » 2006-06-15 16:58


Awatar użytkownika
maciej
Posty: 148
Rejestracja: 2006-01-27 11:50

Post autor: maciej » 2006-07-02 15:02

Bardzo ładna szmbiarka .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mbmaster
Posty: 275
Rejestracja: 2006-05-14 00:08
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mbmaster » 2006-07-05 11:04

Ja mam takie pytanie na szybko... Czy po zlaozeniu stozka z dolotem wzrasta spalanie? Tak mi sie podoba ryczenie tych stozkow.... ale jak ma mi palic wiecej PB to sobie odpuszcze. Jak to jest wzrasta spalanie czy nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2006-07-05 11:05

nie zauwazyłem

Awatar użytkownika
pytlar
Posty: 951
Rejestracja: 2006-06-05 11:04
Gallery: viewtopic.php?t=8824
Lokalizacja: Prabuty

Post autor: pytlar » 2006-07-05 12:13

mbmaster pisze:Ja mam takie pytanie na szybko... Czy po zlaozeniu stozka z dolotem wzrasta spalanie? Tak mi sie podoba ryczenie tych stozkow.... ale jak ma mi palic wiecej PB to sobie odpuszcze. Jak to jest wzrasta spalanie czy nie?
ano wzrasta, wzrasta... bo jak zamontujesz stozek to chetniej wciskasz pedal gazu zeby posluchac jak pieknie buczy silniczek :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
mbmaster
Posty: 275
Rejestracja: 2006-05-14 00:08
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mbmaster » 2006-07-05 12:18

Aha to rozumiem. Bo ostatnio mi kolega chyba kit wciskal ze silnik wiecej powietrza dostaje to i wiecej waszki ciagnie z baku. Rozumiem ze mi troszke glupot naopowiadal.
Obrazek

Probiacz2000
Posty: 256
Rejestracja: 2006-02-07 22:22

Post autor: Probiacz2000 » 2006-07-05 15:37

ja zauwarzylem w swoim wieksze spalanie po zamontowaniu stozka. podobnie dwoch znajomych po zamontowaniu mieli wieksze spalanie, ale mysle ze warto bo dzwiek naprawde rewelacyjny ;)

Awatar użytkownika
RX
Posty: 4099
Rejestracja: 2004-10-06 10:15
Car: '99 Corvette
Gallery: viewtopic.php?t=17374
Kontakt:

Post autor: RX » 2006-07-05 16:05

Witam,

Wzrost spalania to placebo, przy tak małej modyfikacji jaką jest stożek nie może się za wiele zmienić. W Polsce stożek to najczęściej początek i koniec tuningu silnika dlatego wiele mitów krąży wokół tematu.

Pzdr.
1999 Corvette
We are American Thunder Cars!
http://amthunder.pl

Probiacz2000
Posty: 256
Rejestracja: 2006-02-07 22:22

Post autor: Probiacz2000 » 2006-07-05 16:20

hmm moze i masz racje. najlepiej by bylo sprawdzic na stozku i na standardzie i wtedy bylaby pewnosc.

tomek7
Posty: 126
Rejestracja: 2004-12-12 17:06
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=8917
Lokalizacja: mińsk mazowiecki
Kontakt:

dzwięk stozka

Post autor: tomek7 » 2006-08-15 13:13

powiedzcie czy ten stozek wydobywa ten dzwiek silnika v? bo u mnie to go wogole nielychac zwlasza jak wymienilem wydech na nowy

Awatar użytkownika
Ronin
Posty: 957
Rejestracja: 2005-09-26 15:56
Gallery: viewtopic.php?t=7575
Lokalizacja: Oława

Post autor: Ronin » 2006-08-15 13:51

Powinien furczeć. U mnie wydech też jest cichutki ale przy wkręcaniu od 4tyś obr. słychać piękne furczenie. Podobnie jak np. pomykam 100km/h na "piątce" i wcisnę gaz do dechy - też pięknie słychać ale nie tyle wydech co pracę stożka. Może Twój stożek jest za mały? I gdzie konkretnie pod maską go umieściłeś?
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth... :-)

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2006-08-15 14:39

u mnie nie ma furczenia jest normalnie ryk, tak samo ma Voodoo w 2.0 wszystko zależy od jakości stożka.

tomek7
Posty: 126
Rejestracja: 2004-12-12 17:06
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=8917
Lokalizacja: mińsk mazowiecki
Kontakt:

Post autor: tomek7 » 2006-08-15 15:08

no ja nie mam stozka i mowie ze silnik nie ma odpowiedniego dzwieku, pracuje jak suszarka

Awatar użytkownika
Ronin
Posty: 957
Rejestracja: 2005-09-26 15:56
Gallery: viewtopic.php?t=7575
Lokalizacja: Oława

Post autor: Ronin » 2006-08-15 15:46

Tomek, to się ciesz że pracuje Ci jak suszarka - popychacze Ci nie grają :D :wink:
Squad - furczenie - ryk - dla mnie to to samo, w kazdym badz razie ładny dzwięk :P
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth... :-)

Awatar użytkownika
Sebastian
Posty: 967
Rejestracja: 2005-09-12 16:14
Gallery: viewtopic.php?t=8692
Lokalizacja: Berlin

Post autor: Sebastian » 2006-08-15 18:26

hello.
co do dzwieku... niebede zakladal nowego tematu wiec spytam tu,
padl mi chyba przeplywomierz i pytanie czy moge tez wlozyc kl 01, bo mam teraz kl 02.

mozna czy nie?
"Byłoby lepiej, gdyby ludzie bardziej przypominali zwierzęta (...) i w większym stopniu kierowali się instynktem; czyniąc coś, nie powinni być aż tak dalece świadomi tego, co robią."

"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Drzymek » 2006-08-15 19:49

Ja tak troszkę off :oops:
U mnie dźwięk się prawie wogóle nie zmienił po zamontowaniu stożka, a mam ze 100%bawełny.
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Lisiu
Klubowicz
Posty: 3606
Rejestracja: 2005-04-05 17:40
Car: Corvette C4 LT1
Gallery: viewtopic.php?t=6117
Lokalizacja: Sieraków

Post autor: Lisiu » 2006-08-15 20:03

a u mnie słychać takie fajne buczenie w momencie odpuszczania gazu- jak puszcza BOV :D
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...

Awatar użytkownika
pytlar
Posty: 951
Rejestracja: 2006-06-05 11:04
Gallery: viewtopic.php?t=8824
Lokalizacja: Prabuty

Post autor: pytlar » 2006-08-15 20:05

Drzymek pisze:Ja tak troszkę off :oops:
U mnie dźwięk się prawie wogóle nie zmienił po zamontowaniu stożka, a mam ze 100%bawełny.
jak ja u siebie zamontowalem stozek, tez nie zmienil mi sie dzwiek jak mu dodaje gazu... ale za to pieknie syczy jak puszcze mu gazu:P bo mam oryginalnego BOVa jeszcze... :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ronin
Posty: 957
Rejestracja: 2005-09-26 15:56
Gallery: viewtopic.php?t=7575
Lokalizacja: Oława

Post autor: Ronin » 2006-08-15 20:28

Sebastian pisze:hello.
co do dzwieku... niebede zakladal nowego tematu wiec spytam tu,
padl mi chyba przeplywomierz i pytanie czy moge tez wlozyc kl 01, bo mam teraz kl 02.

mozna czy nie?
Nie mam pojęcia ale na allegro widziałem do KL od 200 do powyżej 300 zł. Średnio jest to 300 zł za nasze przepływomierze.
Probe 2.5 V6 MTX USA 97r
Young men - enjoy with Your youth... :-)

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2006-08-15 20:40

Drzymek pisze:Ja tak troszkę off :oops:
U mnie dźwięk się prawie wogóle nie zmienił po zamontowaniu stożka, a mam ze 100%bawełny.
Bo na turbinie nie ma ryku niestety

Awatar użytkownika
Sebastian
Posty: 967
Rejestracja: 2005-09-12 16:14
Gallery: viewtopic.php?t=8692
Lokalizacja: Berlin

Post autor: Sebastian » 2006-08-15 20:42

hej.

tu jeden koles chce 50 euro za puche z filtrem,przeplywka i tym kolankiem do kolektora, inny 35 za sama pokrywe z przelywka ale to jest KL 01.

ktos wie czy mozna montowac, oddac po zakupienimoge niestety! :(
"Byłoby lepiej, gdyby ludzie bardziej przypominali zwierzęta (...) i w większym stopniu kierowali się instynktem; czyniąc coś, nie powinni być aż tak dalece świadomi tego, co robią."

"Strach i głupota zawsze leży u podstaw większości ludzkich działań."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechaniczny”