CB radio w Probe

Awatar użytkownika
TYGRYSEX
Posty: 1712
Rejestracja: 2008-03-19 15:25
Car: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
Gallery: viewtopic.php?t=14841
Lokalizacja: Kalisz/Opatówek, Wieruszów

Re: CB radio w Probe

Postautor: TYGRYSEX » 2009-04-20 12:08

No antenę chowam czasem nawet jak pod marketem stanę w trasie ... Jak złapali gówniarzy w Kaliszu kradnących CB to ich łupem padały anteny , radia - ale też gniazdka przykręcane do karoserii !!! Wyrywali je na chama - brali wszystko !
Wiadomo że teraz jest dostęp do wszystkich części więc teraz chowając panel od radia i tak nie pogardzą odtwarzaczem ...
To samo tyczy się CB - rwą kable jak idzie ...
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG
BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98
JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95

Obrazek

Awatar użytkownika
black_martines
Klubowicz
Posty: 1217
Rejestracja: 2006-11-27 08:39
Car: czołg w wersji sport
Gallery: viewtopic.php?t=13292
Lokalizacja: Gdzieś W Polsce

Re: CB radio w Probe

Postautor: black_martines » 2009-04-20 12:22

mi w służbowym autku wyrwali cb..... wyrwali kable.... radyjko to TTI770 :) a zostawili pioneera 3700 z panelem... debile... szkoda tylko szyby. teraz mam unidena i jest zainstalowany nisko pod półka pod kierownicą... jak gdzies idę to wyjmuję gruchę....
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.

Awatar użytkownika
szpagat
Posty: 205
Rejestracja: 2007-02-03 14:34
Gallery: viewtopic.php?t=11166
Lokalizacja: Piła

Re: CB radio w Probe

Postautor: szpagat » 2009-04-20 17:12

no macie Panowie całkowitą rację. Tylko ja akurat wolę ryzykować że ukradną mi radio czy tez CB niż za każdym razem wyjmować, chować itp. Cóż za wygodę się płaci i ja też się liczę że może mi kiedyś za taką wygodę przyjść zapłacić za szybę i kupować nowe sprzęty. Ale generalnie wyznaję zasadę że jak bym się wszystkim przejmował to miałbym życie do dupy. Zresztą jak schowam radiodtwarzacz i CB to mi pewnie akurat całe auto buchną żeby było śmiesznie więc to olewam poprostu.
Fight like a man!!!

Awatar użytkownika
TYGRYSEX
Posty: 1712
Rejestracja: 2008-03-19 15:25
Car: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
Gallery: viewtopic.php?t=14841
Lokalizacja: Kalisz/Opatówek, Wieruszów

Re: CB radio w Probe

Postautor: TYGRYSEX » 2009-04-21 08:37

Ale wiesz że idąc dalej swoim tokiem myślenia za niedługo będziesz zostawiał otwarte okna aby ich nie powybijali ci , którym zachce się posiadać twoje , dajmy na to radio ... :?
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG
BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98
JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95

Obrazek

Awatar użytkownika
szpagat
Posty: 205
Rejestracja: 2007-02-03 14:34
Gallery: viewtopic.php?t=11166
Lokalizacja: Piła

Re: CB radio w Probe

Postautor: szpagat » 2009-04-21 10:22

równie dobrze idąc przeciwnym tokiem będę niedługo parkował auto na płatnym parkingu strzeżonym płacąc majątek i idąc potem 2 kilometry do domu , żeby mi przypadkiem jakiś gówniarz kluczem lakieru nie przerysował na samochodzie...
poza tym czemu miałbym zostawiać otwarte okna? zle mnie zrozumiałeś, wybiją to trudno wstawię nowe. Nie będę po prostu tracił czasu i nerwów bo coś się może stać. Stanie się, to trudno, poniosę koszta i tyle.
To tak jak z babciami które jadą 2 godziny przez całe miasto do marketu żeby kupić 5 kg ziemniaków po 20 groszy na kilogramie taniej niż w sklepiku pod domem. To niby złotówę taniej, ale przecież czas, trud, nerwy też kosztują i to pewnie więcej niż tego zeta. Tak samo z autem, ja uważam że wyciąganie za każdym razem sprzętów (a musisz wiedzieć że ja akurat nie jeżdżę daleko ale parkuję w różnych miejscach kilka razy dziennie zwykle na dłuższą chwilę) nie jest warte kasy, którą ewentualnie wydam jak ktoś mi zaj...ie radio i wybije szybę.
Fight like a man!!!

Awatar użytkownika
TYGRYSEX
Posty: 1712
Rejestracja: 2008-03-19 15:25
Car: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
Gallery: viewtopic.php?t=14841
Lokalizacja: Kalisz/Opatówek, Wieruszów

Re: CB radio w Probe

Postautor: TYGRYSEX » 2009-04-21 11:37

Hehe ale ja tu właśnie pisałem jak ja to rozwiązałem - bez wyciągania CB - bo mnie samego kur...ca by strzeliła jakbym miał to za każdym razem demontować. Radio w fotel jednym ruchem wsuwam , drugim ładuję gruszkę , trzecim zapinam zamek fotela i już ! Nikogo nie kusi !

Jestem zdania że nie ma co kusić losu ... Czasem w zwykłym przechodniu budzi się złodziej , kiedy widzi niedomknięte okno w samochodzie - a w środku komórka itp.
Wiadomo że czasem choć będziesz latami chował auto przed światem , a raz zaparkujesz pod sklepem na 5 min. to ciężarówka z napisem BIEDRONKA wjedzie ci na maskę ...

Chodzi o zdrową logikę - coś nie błyszczy -> nie przyciąga wzroku ... Czy jakoś w ten deseń :P

Wydaję 100 na garaż / miesiąc i wiem ile zaoszczędziłem , bo wcześniej parkując 2 miesiące pod chmurką następowała powolna dewastacja autka przez przechodzących pajaców ... Nie inwestuję i nie pakuję kasy w zabezpieczenia , ale zdrowo do tego podchodzę ...
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG
BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98
JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95

Obrazek

Awatar użytkownika
szpagat
Posty: 205
Rejestracja: 2007-02-03 14:34
Gallery: viewtopic.php?t=11166
Lokalizacja: Piła

Re: CB radio w Probe

Postautor: szpagat » 2009-04-21 17:55

TYGRYSEX pisze:Hehe ale ja tu właśnie pisałem jak ja to rozwiązałem - bez wyciągania CB - bo mnie samego kur...ca by strzeliła jakbym miał to za każdym razem demontować. Radio w fotel jednym ruchem wsuwam , drugim ładuję gruszkę , trzecim zapinam zamek fotela i już ! Nikogo nie kusi !

Jestem zdania że nie ma co kusić losu ... Czasem w zwykłym przechodniu budzi się złodziej , kiedy widzi niedomknięte okno w samochodzie - a w środku komórka itp.
Wiadomo że czasem choć będziesz latami chował auto przed światem , a raz zaparkujesz pod sklepem na 5 min. to ciężarówka z napisem BIEDRONKA wjedzie ci na maskę ...

Chodzi o zdrową logikę - coś nie błyszczy -> nie przyciąga wzroku ... Czy jakoś w ten deseń :P

Wydaję 100 na garaż / miesiąc i wiem ile zaoszczędziłem , bo wcześniej parkując 2 miesiące pod chmurką następowała powolna dewastacja autka przez przechodzących pajaców ... Nie inwestuję i nie pakuję kasy w zabezpieczenia , ale zdrowo do tego podchodzę ...

No ja Cię rozumiem i nie krytykuję. Każdy ma inne podejście i dla każdego co innego jest ważne. Ty masz tak, ja inaczej. Akurat Twoje rozwiązanie jest dla mnie mniej wygodne dlatego wolę moje nawet ryzykując że mi to radio zapier..lą. Równie dobrze moga mi lakier porysować czy np. ukraść felgi, które kosztowały 2500 złotych, ale dla mnie to nie powód żeby je zdejmować za każdym razem (no przesadzam trochę - żarcik). Ukradną to ukradną - trudno rzecz nabyta.
A moje auto stoi często w róznych miejscach i jak na razie spokój. Ale moje miasto to nie metropolia chociaż bardzo małe też nie jest, w każdym badz razie niektórzy mnie znają, a inni wiedzą że łatwo mógłbym się dowiedzieć kto buchnął moje np. radio (zakładając że zrobiłby to ktoś kto się tym normalnie zajmuje) więc może to akurat dzięki temu mam jak na razie spokój . A innych pewnie też odstrasza nklejka na szybie z logo klubu, w którym trenuje, a o którym ostatnio podobno nawet policjanci plotkują że to mafia (co akurat jest kompletną bzdurą). W każdym badz razie CB mam tam gdzie mam bo się wygodnie używa i nie zamierzam przekładać ze strachu że ktoś buchnie ( po chodnikach też chodzę pomimo że w każdej chwili może mi przecież spaść cegła na głowę, albo niebo jak w znanej kreskówce :mrgreen: ). Jak ktoś buchnie to niech mu służy, a ja kupię nowe.
Pozdro
Fight like a man!!!

Awatar użytkownika
CBR
Posty: 1877
Rejestracja: 2009-02-06 00:20
Car: No Probe
Gallery: viewtopic.php?t=15220
Lokalizacja: Nie jestem z Poznania

Re: CB radio w Probe

Postautor: CBR » 2010-01-31 22:25

Witam :)

Toczyliśmy kiedyś rozmowę na temat "jak odłączyć panel CB radia od reszty" :)
Ogólnie nic z tego nie wyszło :(

Przeglądałem forum Pasata i tam znalazłem foto relację z operacji wykonanej na Uniden-ie PRO 520XL (520 i 510 popularne radia)
Fakt sporo roboty, ale efekt jest porażający :D

Oto :arrow: FOTORELACJA :)

Świetna robota. Mam nadzieję że przyda się to komuś i u nas :P

Pozdrawiam
No Probe no problem. Ufff...Obrazek

Awatar użytkownika
fazario
Posty: 142
Rejestracja: 2006-09-16 20:22
Car: Probe 2,2 GT I gen
Lokalizacja: Rio

Radio CB i zakłócenia z dmuchawy

Postautor: fazario » 2013-03-25 08:38

Witam.
Czy w waszych autkach macie podobny problem z zakłóceniami pochodzącymi z silnika dmuchawy? Gdy dmuchawa jest wyłączona zakłócenia są znośne. Pewnie od wtrysków, może alternatora. Gdy natomiast włączam dmuchawę niezależnie na który bieg radio ściąga na poziomie 4 kresek.
Żadne filtry nie pomagają. Prawdopodobnie chodzi o zużyte szczotki w silniczku dmuchawy, które sieją niesamowicie.
Czy spotkaliście się z takim problemem? Czy może ktoś demontował silniczek (czy da się go rozmontować) by oczyścić szczotki?
Pozdro!
Ford Probe 2.2 GT, 1992, I GEN

Awatar użytkownika
Mroofka
Posty: 197
Rejestracja: 2011-02-03 11:29
Car: GT 91r, GT 89r.; Porsche 924,82r;
Gallery: viewtopic.php?t=18751
Lokalizacja: Ełk

Re: Radio CB i zakłócenia z dmuchawy

Postautor: Mroofka » 2013-03-25 11:30

Może by spróbować zaekranować kable od aku do CB...
wystarczy chcieć

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-03 17:49

Chce kupić jakieś w miarę tanie cb,może ktos mógłby doradzić jakie cb wybrać

Awatar użytkownika
Mroofka
Posty: 197
Rejestracja: 2011-02-03 11:29
Car: GT 91r, GT 89r.; Porsche 924,82r;
Gallery: viewtopic.php?t=18751
Lokalizacja: Ełk

Re: CB radio w Probe

Postautor: Mroofka » 2013-05-07 16:37

ja takiego używałem i dobrze sie sprawowało
http://allegro.pl/radio-cb-alan-199a-an ... 95645.html
wystarczy chcieć

Awatar użytkownika
black_martines
Klubowicz
Posty: 1217
Rejestracja: 2006-11-27 08:39
Car: czołg w wersji sport
Gallery: viewtopic.php?t=13292
Lokalizacja: Gdzieś W Polsce

Re: CB radio w Probe

Postautor: black_martines » 2013-05-08 10:00

generalnie poszukaj coś starego - uniden 510/520 (nielegalne są niestety), president (johny, harry), nawet alan (jakbyś znalazł 18 to była bajka) nowe niestety to szumofony chyba że zapłacisz jak za zboże.
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-08 14:49

Dzięki za odp . a co do uniden podobno dostaje się ksero z deklaracja zgodności ,czy to wystarczy?

Awatar użytkownika
black_martines
Klubowicz
Posty: 1217
Rejestracja: 2006-11-27 08:39
Car: czołg w wersji sport
Gallery: viewtopic.php?t=13292
Lokalizacja: Gdzieś W Polsce

Re: CB radio w Probe

Postautor: black_martines » 2013-05-08 17:03

jest trochę radii co miały te deklaracje ale od dłuższego czasu sa nieważne
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-08 18:19

Czyli muszę darować sobie tego united-a albo jeździć bez tej deklaracji

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4750
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: CB radio w Probe

Postautor: Romas » 2013-05-08 18:22

Może i wymogi są ale od 8 lat nikt jeszcze tego u mnie nie sprawdzał, a policja zwłaszcza :D Odgórnie jest coś takiego nadane jak certyfikat, ale zasadnico nikt na to nie zwraca uwagi przy kontrolach itp :wink:

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-08 19:45

A jakie masz cb może Ty coś polecisz

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4750
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: CB radio w Probe

Postautor: Romas » 2013-05-08 20:27

JA Miałem Sunkera i bardzo dobrze funkował jak na tanie Cb, posiadam w obecnej chwili Cobra 19 ultra3, oraz Midland Alan 203. jeśli chodzi o trase to zdają egzamin, ale jak jeździsz też po mieście z CB to polecam Midland Alan 109, chyba najlepsze radio do 200zł Możesz śmiało w ciemno kupować, do tego kup sobie antenę Sunker-a i niech Ci to wystroją, a będzie ładnie gadało :wink:

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-08 20:52

dzięki,mam już kilka typów teraz wystarczy coś znaleść

Awatar użytkownika
black_martines
Klubowicz
Posty: 1217
Rejestracja: 2006-11-27 08:39
Car: czołg w wersji sport
Gallery: viewtopic.php?t=13292
Lokalizacja: Gdzieś W Polsce

Re: CB radio w Probe

Postautor: black_martines » 2013-05-09 11:23

zobacz pare aukcji:
http://allegro.pl/president-harry-class ... 43159.html
http://allegro.pl/cb-radio-uniden-pro-5 ... 47095.html - filipińczyk - jeszcze trzyma normę i jest godny polecenia
http://allegro.pl/cb-president-johnny-i ... 29440.html - uzywałem takiego zestawu a potem się trafił filipińczyk :)
http://allegro.pl/larytas-harry-classic ... 20721.html - chyba optymalny zestaw
http://allegro.pl/midland-alan-28-cb-ra ... 17735.html - unikat ale warty każdych pieniedzy
http://allegro.pl/dragon-sy-485-i3231016639.html - mało popularny - świetna modulacja i dobre filtry. trzyma częstotliwość.
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-09 22:03

A co sądzisz o tym radyjko alan 1001Z plus antena hastler

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4750
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: CB radio w Probe

Postautor: Romas » 2013-05-10 05:44

Ja czytałem, i słyszałem o nich ze to jakaś wadliwa seria, wiec nie wiem po co sobie utrudniać życie, skoro 109 jest odpowiednim sprzętem, :wink:

Awatar użytkownika
black_martines
Klubowicz
Posty: 1217
Rejestracja: 2006-11-27 08:39
Car: czołg w wersji sport
Gallery: viewtopic.php?t=13292
Lokalizacja: Gdzieś W Polsce

Re: CB radio w Probe

Postautor: black_martines » 2013-05-10 09:58

siewniki - szczególnie te z płytkami z montażem powierzchniowym. a hustler to najtańsze badziewie...
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.

marius130
Posty: 27
Rejestracja: 2012-10-22 20:31
Car: Był czarny ford probe 2.2gt 91r jest fioletowy probe 2.0 97r
Lokalizacja: woj .lubelskie-Annopol

Re: CB radio w Probe

Postautor: marius130 » 2013-05-15 10:17

A co sądzicie o albrecht AE 4200 jest do sprzednią komplet za 200 zł


Wróć do „Car audio”