glosniki...

asic
Posty: 84
Rejestracja: 2005-03-29 22:25
Gallery: viewtopic.php?t=5765
Lokalizacja: Bydgoszcz

glosniki...

Postautor: asic » 2005-11-03 15:57

Witajcie!
Jakie glosniki polecacie w drzwi do probe II gen? Moze macie jakis dokladny model? Aha i powiedzcie mi moi kochani jaki dokladnie ma wymiar glosnik w drzwiach w probasku II gen `93? Kumpel mi cos tam poleca firmy MACAUDIO z dodatkowymi cykaczami za 235zl...Pozdrawiam
Probe II 2.5l 1993 Wersja USA, LPG, full wypas bez skory :) Niech moc bedzie z nami ;)

Awatar użytkownika
Brychu
Posty: 482
Rejestracja: 2003-05-25 00:32
Gallery: viewtopic.php?t=8101
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Brychu » 2005-11-03 15:59

Ile takie cykacze Mac Audio kosztują ? Mam takie jedne mogę Ci sprzedać za parę złotych :)

asic
Posty: 84
Rejestracja: 2005-03-29 22:25
Gallery: viewtopic.php?t=5765
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: asic » 2005-11-03 16:01

Brychu pisze:Ile takie cykacze Mac Audio kosztują ? Mam takie jedne mogę Ci sprzedać za parę złotych :)

To sa nowe od kumpla za 235zl ale to sa cykacze + 2x glosnik basowy 11cm. 11cm ma glosnik w drzwiach w probe IIgen ?
Probe II 2.5l 1993 Wersja USA, LPG, full wypas bez skory :) Niech moc bedzie z nami ;)

Awatar użytkownika
MiH
Posty: 1894
Rejestracja: 2003-04-30 23:14
Car: brak
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: MiH » 2005-11-03 16:06

o ile dobrze pamiętam 15cm.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....

GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Sqad » 2005-11-03 16:08

Coś mi się wydaje że dużo chce ten Twój kolega.

asic
Posty: 84
Rejestracja: 2005-03-29 22:25
Gallery: viewtopic.php?t=5765
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: asic » 2005-11-03 16:09

MiH pisze:o ile dobrze pamiętam 15cm.

O kurcze MiH nie jest pewny to swiat sie konczy ;) A tak na serio moze ktos mnie upewnic za na 100% 15cm ?
Probe II 2.5l 1993 Wersja USA, LPG, full wypas bez skory :) Niech moc bedzie z nami ;)

Awatar użytkownika
Ivaho
Posty: 316
Rejestracja: 2005-01-20 18:55
Gallery: viewtopic.php?t=6336
Lokalizacja: Kąty Wrocławskie

Re: glosniki...

Postautor: Ivaho » 2005-11-03 16:12

asic pisze:Witajcie!
Jakie glosniki polecacie w drzwi do probe II gen? Moze macie jakis dokladny model? Aha i powiedzcie mi moi kochani jaki dokladnie ma wymiar glosnik w drzwiach w probasku II gen `93? Kumpel mi cos tam poleca firmy MACAUDIO z dodatkowymi cykaczami za 235zl...Pozdrawiam

A wystarczy w "szukaj" wpisać hasło "głośniki" i na ten tychmiast pojawi sie:
http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic ... B3o%B6niki
Probe II 2.0 16V euro, granatowy

Awatar użytkownika
MiH
Posty: 1894
Rejestracja: 2003-04-30 23:14
Car: brak
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: MiH » 2005-11-03 16:13

Tak - mogę - mam stary głośnik gdzieś... tylko czy nie zapomnę :roll:
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....

GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)

Awatar użytkownika
Brychu
Posty: 482
Rejestracja: 2003-05-25 00:32
Gallery: viewtopic.php?t=8101
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Brychu » 2005-11-03 16:44

A tak pierwsze z brzegu wziąłem

http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=70768461

Nie wiem jakie chce Ci opchnąć kolega ale 235 też mi się wydaje drogo.

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Sqad » 2005-11-03 16:49

Dokładnie takie miałem, gra jąładnie ale bez szaleństw, gwizdki są niezłe. Ale cena z kosmosu, w media markt tylekosztują.

Awatar użytkownika
Kaski
Posty: 61
Rejestracja: 2005-12-02 21:51
Gallery: viewtopic.php?t=15375
Lokalizacja: Legnica

głośniki i drzwi

Postautor: Kaski » 2005-12-06 14:28

Ostatnio wymieniałem głośniki w drzwiach na nowe wszystko zrobiłem jak trzeba a na następny dzień chce wejść do proboszczaka ciągnę za klamkę i nic drzwi się nie otwierają z lewej strony co to może być?Ja to mam chyba pecha z tymi drzwiami najpierw szyba której jeszcze nie zrobiłem a teraz klamka pomocy!!!

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Postautor: ZENiTH » 2005-12-06 14:32

sprawdź sobie cięgna między klamką a zamkiem może po prostu wypadło z jednej strony z siedzenia. Na końcach są wciskane w plastiki żeby nie wypadły.
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
Jaapko
Posty: 210
Rejestracja: 2005-04-19 20:52
Car: brak
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: Jaapko » 2005-12-06 15:22

Sorki że trochę nie na temat, ale jaki jest rozmiar głośników w drzwiach (rozstaw otworów montażowych). A wejdą głębsze niż 5,5cm?
Obrazek I GT, Black & Red

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Sqad » 2005-12-06 15:44

Co do klamki to to co powiedział zenith, sprawdź mocowania te plstiki bardzo lubią pękać.

Co do głośników to proponuje wyjąć seryjne i isć do sklepu i zaopatrzyć w głośniki, nie na odwrót, seryjne są bardzo cienkie i potem może być tak że szyba się nie będzie otwierać do końca.

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Postautor: ZENiTH » 2005-12-06 15:58

głośniki max 5cm głębokości licząc od rantu membrany, średnica 16cm. głębszych lepiej nie dawać bo można sobie zaszkodzić
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
Jaapko
Posty: 210
Rejestracja: 2005-04-19 20:52
Car: brak
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: Jaapko » 2005-12-06 16:05

Wielkie dzięki, trzeba będzie pomyśleć o jakiś dystansach bo 5cm to malutko.
Obrazek I GT, Black & Red

Awatar użytkownika
sebastianznak
Posty: 83
Rejestracja: 2005-04-01 17:23
Car: brak
Lokalizacja: Piekary Slaskie

Postautor: sebastianznak » 2005-12-06 18:37

Kup sobie porządne głośniki 16 cm w każdym dobrym sklepie z car audio Ci coś wybiorą a do tego zakup lub zrób dystanse pod głośniki i może nawet 10 cm głebokości mieć głośnik.Ja mam w każdych dzwiach po dwie 16-stki każdy z nich ma po 10 cm głębokości i wszystko sie otwiera i zamyka .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Postautor: Pelot » 2005-12-06 20:29

sebastianznak pisze:.Ja mam w każdych dzwiach po dwie 16-stki każdy z nich ma po 10 cm głębokości i wszystko sie otwiera i zamyka .Pozdrawiam

ale do tego jest nie zbędne wykonanie panela z mdf-u :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
spown
Posty: 633
Rejestracja: 2004-09-23 20:49
Gallery: viewtopic.php?t=5507
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: spown » 2005-12-06 20:44

sebastianznak pisze:Kup sobie porządne głośniki 16 cm w każdym dobrym sklepie z car audio Ci coś wybiorą a do tego zakup lub zrób dystanse pod głośniki i może nawet 10 cm głebokości mieć głośnik.Ja mam w każdych dzwiach po dwie 16-stki każdy z nich ma po 10 cm głębokości i wszystko sie otwiera i zamyka .Pozdrawiam


Szyba też do końca?
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot ;)
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Wito
Posty: 90
Rejestracja: 2005-01-31 02:02
Car: brak
Lokalizacja: Tczew

Postautor: Wito » 2006-06-05 12:58

Hej,

odgrzewam temat bo bez sensu zakładać nowy, chciałbym wsadzić głośniki na półkę z tyłu i moje pytanie opłaca sie w ogóle ciąć tą oryginalną półeczkę czy lepiej wystrugać sobie coś innego? Ta oryginalna jest dość cienka i podejrzewam że to wszystko może tam latać i będzie bardzo kiepski efekt. A jeśli robić półke to z czego? robił już ktoś coś takiego? dzięki za podpowiedzi[/img]
2.0 16v 1993r
USA

Awatar użytkownika
Greg
Posty: 278
Rejestracja: 2004-12-03 11:03
Car: brak
Lokalizacja: Krosno Odrzańskie

Postautor: Greg » 2006-06-05 15:06

Wito pisze:Hej,

odgrzewam temat bo bez sensu zakładać nowy, chciałbym wsadzić głośniki na półkę z tyłu i moje pytanie opłaca sie w ogóle ciąć tą oryginalną półeczkę czy lepiej wystrugać sobie coś innego...[/img]


...tia, w tamtym roku wyciąłem dwa otwory w tylnej półce
i zamontowałem 2 x trójdrożne PYLE 450 Watt, pieknie to dudniło :D
tylko...siadły mi podośniki tylnej klapy :cry: poprostu nie wytrzymały ciężaru (mam jeszcze tylny spojler na klapie :wink: ).
Tak więc w swojej kalkulacji weź pod uwagę ewentualny ciężar głośników. Dodatkowo koniecznie brzegi półki musisz zabezpieczyć miękką gąbką żeby uniknąć tarcia plastiku o plastik i co za tym idzie nieprzyjemnych dźwięków :?
Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)

edi_pg
Posty: 331
Rejestracja: 2006-03-19 01:01
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: edi_pg » 2006-06-23 12:08

A ja mam tutaj pytanie.
Jak są montowane głośniki w drzwiach? Do dykty czy do blachy? Bo jak kupiłem samochód to miałem jakieś nieoryginalne badziewne głośniki, które przykrecone były do dykty na tandetne wkręty do drewna i po 4 razie trzaśnięcia drzwiami jeden z głośników znalazł się na podłodze.
Widziałem że blacha u mnie jest zaopatrzona w takie białe plastykowe elementy które wyglądają jakby można tam wkręciś śruby.
Na koniec powtarzam pytanie: Montować w dyktę czy w to białe(w blache)?

PS. Bardzo mile widziane byłyby zdjęcia sposobu montażu :)
Probe I 2.2 GT '91

Awatar użytkownika
OLEY
Klubowicz
Posty: 12763
Rejestracja: 2004-10-07 22:17
Car: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: OLEY » 2006-06-23 17:54

Ależ tam nie ma żadnej filozofii.
Montuj tylko i wyłącznie w te plastykowe elementy.
Pamiętaj o szerokości i głębokości głośnika.
Do tego naprawdę nie potrzeba żadnych zdjęć. Nie obejdzie się jednak
bez odkręcenia tapicerki.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

edi_pg
Posty: 331
Rejestracja: 2006-03-19 01:01
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: edi_pg » 2006-06-23 19:31

OK, o to mi chodziło!

W takim razie musze kupić nowe boczki bo tamte są nieźle zryte po poprzednich głośnikach.
Ale jaki jest rozstaw śrub w fabrycznym głośniku i maxymalna głębokość montażowa? Te plastykowe elementy są chyba 3, dobrze pamiętam?

Pozdrawiam
Probe I 2.2 GT '91

Awatar użytkownika
york
Posty: 372
Rejestracja: 2005-08-15 21:07
Car: brak
Lokalizacja: Elbląg

Postautor: york » 2006-06-23 23:00

jesli kupisz nowe glosniki to pewnie beda mialy troche wiecej otworow montazowych wiec zapewniam Cie ze w ktoryms polozeniu beda sie pokrywaly z tymi bialymi plastikami.ja mam sporo glebsze glosniki od oryginalnych ale nie robilem paneli z mdf tylko troszeczke mi odstaje tapicerka a mnie to w niczym nie przeszkadza
byla czarna jedyneczka 2.2 GT USA

zbieram na 2.5v6...


Wróć do „Car audio”