podlaczylem radio i nie czyta plyt

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

podlaczylem radio i nie czyta plyt

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-06 17:35

zamontowalem do probe radio sony r3300 przez przejscoiwke w probe rok 95 2.0 i nie czyta plyt wyskakuje error a też nie graja tylne glosniki co to moze byc. pomocy.
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
raven
Posty: 643
Rejestracja: 2004-11-12 10:22
Gallery: viewtopic.php?t=5775
Lokalizacja: Okonek

Post autor: raven » 2006-05-06 17:41

uszkodzone radio?

nie czyta plyt to laser pewnie brudny lub zuzyty
jesli nowy laser to moze byc zworka na laserze (nie jestem pewny czy ten sony ma) zworke sie usuwa jak jest nowy laser.
jesli nie graja glosniki to moze koncowka mocy? wyjmij radio z samochodu i spr na stole. podlacz 12v i jjakies glosniki. bedziesz wiedzial.
o ile niepoprawny montaz moze miec wplyw na nie granie tylnich glosnikow to na nie czytanie plyt raczej nie.
radio masz nowe?
| 2.2 GT 92 | czerwony | AC- dyskretny chłód | VDO|
RAVEN

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-06 18:24

glosniki juz graja wszystkie ale nie czyta plyt wyciaglem z ayta innego a tam dzialalo no nie wiem co sie stalo.
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
spown
Posty: 633
Rejestracja: 2004-09-23 20:49
Gallery: viewtopic.php?t=5507
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: spown » 2006-05-06 18:43

Ale widzisz, że grają, bo coś skacze na wyświetlaczu, czy radio np. działa?
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot ;)
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-06 20:01

radio dziala nic nie skacze ale jak plyte sie wsadzi to wczytuje i po chwili wyskakuje error.
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4051
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Post autor: Bogdan9999 » 2006-05-06 20:33

Nagraj jakąś porządna płytę a jak nie odczyta to zapodaj płytę czyszczącą. Pozdrawiam
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
spown
Posty: 633
Rejestracja: 2004-09-23 20:49
Gallery: viewtopic.php?t=5507
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: spown » 2006-05-06 21:40

Jak gra Ci radio, a error wyskakuje po włożeniu płyty znaczy to, że radio ma defekt, a nie wina złego podłączenia...
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot ;)
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-06 21:42

laser moze byc uszkodzony czy moze trzeba ustawic jakis klawisz wcisnac????
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
raven
Posty: 643
Rejestracja: 2004-11-12 10:22
Gallery: viewtopic.php?t=5775
Lokalizacja: Okonek

Post autor: raven » 2006-05-06 22:26

ja plyte czyszczaca odradzam.

jesli wyskakuje error to znaczy ze radio nie moze czytac info z plyty, a to znaczy ze jest uszkodzone. mozna co prawda pogmerac przy laserku ale to na krótką metę.
lepiej rozkrec jesli masz jako takie pojecie i wyczysc, moze masz jakis paproszek na soczewce?
jak bedziesz czyscil zwroc uwage zarówno na obie strony soczewki jak i na lustro pod kątem tuż pod nią. Może wpadł Ci jakiś włosek czy coś?

pozdr.
acha. wciskanie żadnego klawisza nic nie da, laser ma problem z odczytaniem płyty i tyle. sprawdz na plytach tloczonych, z innej nagrywarki itd. napisz co i jak,.
| 2.2 GT 92 | czerwony | AC- dyskretny chłód | VDO|
RAVEN

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-06 23:07

ok sprtawdze to i to
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
york
Posty: 372
Rejestracja: 2005-08-15 21:07
Car: brak
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: york » 2006-05-07 00:56

i oczywiscie plytka jest wypalana w odpowiednim formacie (jesli takowej ci nie czyta) najlepiej sprawdzac na plytce audio
byla czarna jedyneczka 2.2 GT USA

zbieram na 2.5v6...

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-07 10:16

a moze plytki kupilem nieodpowiednie moze tak byc moze plyty cd/rw jest domniczego
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2006-05-07 11:12

Jeśli nie ma mp3 to nie będzie czytało cd-rw.
Jeśli ma, to też może mieć problemy (jak obejrzysz płyty, to są one dużo ciemniejsze od cd-r).
Więc - jak napisał York - włóż fabrycznie tłoczoną (nie wypalaną) płytę cd.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
raven
Posty: 643
Rejestracja: 2004-11-12 10:22
Gallery: viewtopic.php?t=5775
Lokalizacja: Okonek

Post autor: raven » 2006-05-07 12:17

jak masz cd-rw to ci moze nie czytac. wsadz kilka plytek audio mysle ze masz takowe i sprawdz!!
kurna.

edit: sprawdziłem to radio ma mp3 i czyta rw, sprawdz nawet 20 plytek i napisz co to dało.
| 2.2 GT 92 | czerwony | AC- dyskretny chłód | VDO|
RAVEN

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ZENiTH » 2006-05-07 12:26

Raven fajny wierszyk masz w stopce. Wracając do tematu. Najlepiej i najpewniej będzie jak włożysz jakąś tanią oryginalną płytę CD. Nie wszystkie odtwarzacze samochodowe chcą czytać obecnie produkowane płyty CDR i CDRW. Produkuje się taki syf że hej.
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
tofil
Posty: 458
Rejestracja: 2005-03-08 21:19
Car: brak
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: tofil » 2006-05-08 19:07

Być może, że podczas przekładania radia coś się zblokowało w mechanizmie CD. Płyta czyszcząca nic nie da jak radio nie czyta płyt. Możesz je rozkręcić i spróbować wyczyścić laser ale jeśli nie masz pojęcia jak to zrobić to idź do jakiegoś serwisu i niech to zrobią. W CD Sony jest chu... dostęp do soczewki i często trzeba wyciągnąć czytnik aby to dobrze zrobić. Nowy laser znajdziesz tu http://www.impelshop.com/?item=6404 ale do najtańszych nie należy :(
Czarne Probe II 2.0 1995 manual + LPG

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-08 21:08

doszlem juz czemu mi nie otwarzalo kupilem plyty w sklepie cd.rw ktore radio nie czyta i wyskakiwal error. dzieki za pomocne posty . :D
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

walek
Posty: 8
Rejestracja: 2006-05-08 16:38
Car: brak
Lokalizacja: Nie Wazne Skąd Ważne Gdzie Najczęściej Będzin Jaworzno

Post autor: walek » 2006-05-08 21:28

Dziwnie ze nie czyta ci CD-RW bo ja mam ten sam model 3300 i łyka wszysko łącznie z RW. mp3 itp. jeszcze mi sie nie zdarzył zaden error
V-max 220 Km/h

Awatar użytkownika
jedrek2006
Posty: 153
Rejestracja: 2006-03-26 18:36
Gallery: viewtopic.php?t=7993
Lokalizacja: Brzeźnica

Post autor: jedrek2006 » 2006-05-08 23:28

mi tez czyta cd.rw tylko akurat te co kupile nie czyta zadnej a tak to wszystkie takie plyty nieraz robia buble szmugle.
....::::FORD PROBE 2.0 16V USA WERSION::::....
MAŁOPOLSKI TUNNING KLUB
............:::::WWW.MTK-KLUB.PL::::::..........

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”