tylne lampy

Awatar użytkownika
Lisiu
Klubowicz
Posty: 3607
Rejestracja: 2005-04-05 17:40
Car: Corvette C4 LT1
Gallery: viewtopic.php?t=6117
Lokalizacja: Sieraków

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: Lisiu » 2008-10-27 22:03

Te z aukcji są ochydne :!:
Szukaj lamp USA, najfajniejsze są całe czerwone :D
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...

Awatar użytkownika
mardan_pl
Posty: 146
Rejestracja: 2008-06-04 23:09
Gallery: viewtopic.php?t=13863
Lokalizacja: Środa Śląska - Wrocław

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: mardan_pl » 2008-10-28 06:48

do tego są zaparowane. lipa straszna .
chyba dswieze temat odnosnie pierwszych zdjec
podsumujmy pasuja czy nie ??
mniejsza z policja itp...
Po remoncie kapitalnym Probe gotowe
Obrazek

Awatar użytkownika
Lisiu
Klubowicz
Posty: 3607
Rejestracja: 2005-04-05 17:40
Car: Corvette C4 LT1
Gallery: viewtopic.php?t=6117
Lokalizacja: Sieraków

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: Lisiu » 2008-10-28 08:10

Lampy jako tako z obojętnie jakiej wersji będą pasować, różnica jedynie może być w ilosci żarówek na kierunkowskaz, ale dolutowanie 4 kabelków to nie jest duży problem :wink:
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4077
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: Bogdan9999 » 2008-10-28 16:10

Musisz mieć do nich specjalna blendę reszta jest ok podpinasz wtyczki i jazda.
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
davidlive
Posty: 2846
Rejestracja: 2006-07-30 13:29
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=10466
Lokalizacja: Polaniec
Kontakt:

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: davidlive » 2008-10-30 11:55

No niestety ale nie zgodze sie praktycznie w żadnej kwestji z przedmówcami.

po pierwsze jesli kolega ma wersje euro a mimo żenapisał ze ma USa to tak mu sie chyba tylko zdaje jak sadze , to lampy niekoniecznie musza pasowac pod względem blendy i połaczen.

inna jest ilosc pinów w kostkach bo w wersji euro kierunek jest tylko jeden tzn sama żarówka a USA ma po 2 na strone.

Nastepna kwestia to blenda która znacząco różni sie pomiedzy tymi wersjami.

wiem bo przekladaliśmy i niestety nie pasowało, bez przeróbek.

nie jestem pewien ale miedzy 89 USA a 90 i pow. też są róznice jesli chodzi o blende .

pozdro
Ostatnio zmieniony 2008-10-31 11:21 przez davidlive, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ - PROBE 2.2GT 90'(najlepiej wyposażony
probek w klubie)
Jest AUDI a4 b7 1.8TQ 350ps

Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Posty: 3325
Rejestracja: 2003-09-14 22:41
Car: Pontiac TransAM 350'
Lokalizacja: W-M UE

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: Mr. Cynk » 2008-10-30 15:51

BLENDĘ Dejwi... blendę :wink:

Awatar użytkownika
OLEY
Klubowicz
Posty: 12763
Rejestracja: 2004-10-07 22:17
Car: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Lokalizacja: Szczecin

Re: lampy probe jaki to jest model

Post autor: OLEY » 2008-10-30 18:51

Davidlive pisze:inna jest ilosc pinów w kostkach bo w wersji euro kierunek jest tylko jeden tzn sama żarówka a USA ma po 2 na strone.
Ja wymieniając swoje lampy nie napotkałem tego problemu. Wszystkie kostki pasowały, a żarówki świecą do tej pory.

:arrow: tylne lampy

Swoją drogą, to dlaczego tamten wątek nie jest kontynuowany, tylko powstał kolejny o tym samym. :roll:
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

Awatar użytkownika
Maciucha
Posty: 1564
Rejestracja: 2004-08-26 22:11
Car: I GT
Gallery: viewtopic.php?t=7836
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Re: tylne lampy

Post autor: Maciucha » 2008-10-30 20:46

Wedle życzenia Panie moderatorze :mrgreen:

Takie tam niedopatrzenie...
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:

Awatar użytkownika
davidlive
Posty: 2846
Rejestracja: 2006-07-30 13:29
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=10466
Lokalizacja: Polaniec
Kontakt:

Re: tylne lampy

Post autor: davidlive » 2008-10-31 11:23

sorka panowie ale na "opera" nie mam słownika więć nie widziałem błedów.
BYŁ - PROBE 2.2GT 90'(najlepiej wyposażony
probek w klubie)
Jest AUDI a4 b7 1.8TQ 350ps

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: tylne lampy

Post autor: Robert » 2008-10-31 13:40

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
davidlive
Posty: 2846
Rejestracja: 2006-07-30 13:29
Car: brak
Gallery: viewtopic.php?t=10466
Lokalizacja: Polaniec
Kontakt:

Re: tylne lampy

Post autor: davidlive » 2008-10-31 23:30

ej dobra nie róbcie afery nie pierwszy raz zrobiłem kilka bledów i poprawilem
BYŁ - PROBE 2.2GT 90'(najlepiej wyposażony
probek w klubie)
Jest AUDI a4 b7 1.8TQ 350ps

Awatar użytkownika
Czarls
Posty: 125
Rejestracja: 2011-12-14 21:50
Car: Probe 2.2 GT 89.Genesis Coupe 2.8 Rspec MY12
Gallery: viewtopic.php?t=19767
Lokalizacja: Wodzisław Świętokrzyskie :) gg 118873
Kontakt:

Re: tylne lampy

Post autor: Czarls » 2012-01-02 20:12

Spotkał się już ktoś z was z dwoma rodzajami lamp tylnych do GT które z zewnątrz wyglądają idento jednak jest różnica gdyż jedne posiadają dwa gniazda pod żarówki migaczy a drugie tylko jedno gniazdo.
Dodam że te z dwoma gniazdami to oryginalne który były przy aucie, zamontowałem już te z które mają jedno gniazdo pod żarówkę migacza i jest bu bu bo migacze zachowują się tak jak by któraś z żarówek była spalona a żadna nie jest czy muszę zastosować jakiś opornik specjalny w kostce łączącej lampę z przewodami>?? Z góry dzięki za info.
Wolnossąca to może być kobieta>>>> no turbo no fan :D

http://www.facebook.com/pages/Wodzis%C5 ... 6459936117

Awatar użytkownika
askot
Posty: 55
Rejestracja: 2009-02-27 20:26

Re: tylne lampy

Post autor: askot » 2012-01-02 20:54

Jeśli chcesz żeby lampy świeciły prawidłowo wymiń przekaźnik kierunkowskazów który masz w aucie i jest prawdopodobnie USA tz. na 6 żarówek. Należy kupić przekaźnik od mazdy 626 jest na 4 żarówki. Jest to opisane na obudowie i masz po problemie. Pozdrawiam askot.

ODPOWIEDZ

Wróć do „I gen (1989 - 1992)”