Antena

Awatar użytkownika
czyku
Posty: 59
Rejestracja: 2013-05-12 12:04
Car: Ford Probe 2.0 16v 1994

Antena

Post autor: czyku » 2014-08-20 13:10

Ok to przy okazji zapytam, bo nie chce zakładać nowego tematu :P

Co jeśli antena nie wysówa się do końca gdy właczam radio?
Dokładnie chodzi o to, że żeby był dobry sygnał i odbierał musze wyjść z samochodu i pociągnąć za antene ( która wychodzi do połowy ) żeby rozłożyć ją całą. Czy ten typ tak ma, czy powinna cała się wysówać? :)
Ogólnie smarowałem i nie pomogło.
Probe 2.0 16v

Awatar użytkownika
batigol67
Posty: 694
Rejestracja: 2012-10-19 07:35
Car: Ford Probe 2.5
Gallery: viewtopic.php?t=21849

Re: Chłodnica

Post autor: batigol67 » 2014-08-20 13:22

jeśli recznie sie wysówa to masz po antenie.Nie ma prawa ręcznie ani cm wyjść.Tam w środku jest taka taśma zębata i lubi sie ona urywać.

Awatar użytkownika
czyku
Posty: 59
Rejestracja: 2013-05-12 12:04
Car: Ford Probe 2.0 16v 1994

Re: Chłodnica

Post autor: czyku » 2014-08-20 13:27

Wysuwa się do połowy, drugą połowę muszę ręcznie.
A czy dużo roboty z wymianą, ew. naprawą?
Probe 2.0 16v

Awatar użytkownika
batigol67
Posty: 694
Rejestracja: 2012-10-19 07:35
Car: Ford Probe 2.5
Gallery: viewtopic.php?t=21849

Re: Chłodnica

Post autor: batigol67 » 2014-08-20 13:41

no to pewnie tyle sie wysuwa co taśme szlak trafił .a silnik chodzi dalej czy nie?Naprawa raczej nie wchodzi w gre bo to na krótką mete jak ew. skleisz.

Awatar użytkownika
Pitul27
Klubowicz
Posty: 136
Rejestracja: 2016-01-13 19:05
Car: Probe 1995 2.0 16v
Gallery: viewtopic.php?t=24565
Lokalizacja: Wrocław

Re: Chłodnica

Post autor: Pitul27 » 2018-02-07 11:27

Jeśli chodzi o antenę, to spróbuj najpierw ja oczyścić i nasmarować, może stawia za duży opór jak na moc silnika. U mnie zerwała się ta wspomniana wyżej linka zębata. Po zaklepaniu jej ponownie na szczycie anteny działa poprawie, już długi czas😁

Awatar użytkownika
Benet
Posty: 430
Rejestracja: 2016-07-25 17:14
Car: Ford Probe 96' 2.0
Gallery: viewtopic.php?t=23694
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chłodnica

Post autor: Benet » 2018-02-07 13:03

Pitul27 pisze:
2018-02-07 11:27
Jeśli chodzi o antenę, to spróbuj najpierw ja oczyścić i nasmarować, może stawia za duży opór jak na moc silnika. U mnie zerwała się ta wspomniana wyżej linka zębata. Po zaklepaniu jej ponownie na szczycie anteny działa poprawie, już długi czas😁
Chyba nie ten temat :twisted:
Probe 96' 2.0 EURO

Awatar użytkownika
Pitul27
Klubowicz
Posty: 136
Rejestracja: 2016-01-13 19:05
Car: Probe 1995 2.0 16v
Gallery: viewtopic.php?t=24565
Lokalizacja: Wrocław

Re: Chłodnica

Post autor: Pitul27 » 2018-02-07 16:04

czyku pisze:
2014-08-20 13:10
Ok to przy okazji zapytam, bo nie chce zakładać nowego tematu :P

Co jeśli antena nie wysówa się do końca gdy właczam radio?
Dokładnie chodzi o to, że żeby był dobry sygnał i odbierał musze wyjść z samochodu i pociągnąć za antene ( która wychodzi do połowy ) żeby rozłożyć ją całą. Czy ten typ tak ma, czy powinna cała się wysówać? :)
Ogólnie smarowałem i nie pomogło.

Jeśli chodzi o antenę, to spróbuj najpierw ja oczyścić i nasmarować, może stawia za duży opór jak na moc silnika. U mnie zerwała się ta wspomniana wyżej linka zębata. Po zaklepaniu jej ponownie na szczycie anteny działa poprawie, już długi czas😁

Awatar użytkownika
Benet
Posty: 430
Rejestracja: 2016-07-25 17:14
Car: Ford Probe 96' 2.0
Gallery: viewtopic.php?t=23694
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chłodnica

Post autor: Benet » 2018-02-07 16:09

A to żeś odkopał. Tamten post ma 4 lata :P
Probe 96' 2.0 EURO

Awatar użytkownika
Pitul27
Klubowicz
Posty: 136
Rejestracja: 2016-01-13 19:05
Car: Probe 1995 2.0 16v
Gallery: viewtopic.php?t=24565
Lokalizacja: Wrocław

Re: Chłodnica

Post autor: Pitul27 » 2018-02-07 16:13

Benet pisze:
2018-02-07 16:09
A to żeś odkopał. Tamten post ma 4 lata :P
Haha, mój błąd. Niestety nie jestem w stanie go juz usunąć 😳

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10496
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Antena

Post autor: Kocureq » 2018-02-07 17:36

Wydzieliłem do nowego tematu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”