Chłodniczka oleju w skrzyni

Awatar użytkownika
diabolo
Posty: 20
Rejestracja: 2003-09-17 10:26
Car: brak
Lokalizacja: Rawicz / Płońsk

Chłodniczka oleju w skrzyni

Post autor: diabolo » 2003-12-19 09:59

Mechanik ostatnio robił mi skrzynie biegów i stwierdził że prawdopodobnie brakuje mi w niej pompy oleju oraz chłodnicy oleju. Jak jest u Was? Czy macie układ chłodzenia oleju ze skrzyni biegów w waszych GT?
Probe GT 2.2 Turbo '89

Gość

Post autor: Gość » 2003-12-19 11:39

W probe tylko w automacie jest chlodnica oleju.

Awatar użytkownika
flanker
Posty: 350
Rejestracja: 2002-10-21 08:21
Car: brak
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: flanker » 2003-12-19 13:15

Dokładnie tak... Acz kolwiek jak się trafi na przerobke z auto na manual to też się znajdzie... Ktoś z klubowiczów chyba tak ma...
Ford Scorpio 2.0 DOHC 90' automat+skóra

Gość

Post autor: Gość » 2003-12-19 15:28

To nie przerobka. Niektore wersje GT na manualu tak wlasniei maja. Ja tak mam i to zadna przerobka, tak jest oryginalnie. I jeszcze u kogos tez tak widzialem...

Awatar użytkownika
diabolo
Posty: 20
Rejestracja: 2003-09-17 10:26
Car: brak
Lokalizacja: Rawicz / Płońsk

Post autor: diabolo » 2003-12-24 10:40

Dzięki za odpowiedź.
A czy uważacie że można jeździć bez chłodzenia, jeśli skrzynia jest do niego przystosowana???
Probe GT 2.2 Turbo '89

Gość

Post autor: Gość » 2003-12-24 10:48

Jesli nie wszystkie GT mialy montowana chldnice skrzyni manualne, to chyba mozna... Tak mi sie przynajmniej wydaje...

Awatar użytkownika
sirLippe
Posty: 25
Rejestracja: 2003-06-06 18:26
Car: brak
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: sirLippe » 2003-12-28 22:20

Witam
Niekoniecznie,ja tez mam w swoim chlodnice a to manual,a z tego co rozmawialem jak mi skrzynie zmieniali to byly 2 albo nawet 3 rozne skrzynie do tego samochodu wkladane.Ale jest to opinia mojego mechanika też nie bede sie upieral:)
Pozdrawiam
2.2 GT 92r

Awatar użytkownika
Gacek Wrocław
Posty: 405
Rejestracja: 2003-09-24 17:17
Car: brak
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Gacek Wrocław » 2003-12-29 17:13

hej mam taką chlodnice mogę Ci odsprzedać

tel 506 088 238

mati54
Posty: 105
Rejestracja: 2010-02-28 14:56
Car: Ford Probe I 2,2 GT
Gallery: viewtopic.php?t=17280
Lokalizacja: Bierutów Wrocław

Re: chłodzenie....???

Post autor: mati54 » 2011-03-19 17:49

Witam podepnę się tutaj mam problem mianowicie czy potrzebna jest chłodnica oleju w GT?? Czy jest jakiś mocny klej który skleił by mi skrzynie ,a mianowicie tam gdzie się spuszcza olej w skrzyni ja miałem taki dwójnik 90% i mi pękł i wyłupał kawałek alu i co z tym fantem zrobić
Życie to nie łatwa gra nie każdy do niej szczęście ma
<a href="http://www.gazeta.policja.pl"> ... r="0"></a>

Awatar użytkownika
OLEY
Klubowicz
Posty: 12763
Rejestracja: 2004-10-07 22:17
Car: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Lokalizacja: Szczecin

Re: chłodzenie....???

Post autor: OLEY » 2011-03-21 00:49

mati54 pisze: i co z tym fantem zrobić
Najlepiej sprzedać auto pod pretekstem, że :arrow: rodzina się powiększyła i wózek się nie mieści... :twisted:
Choć i tak ten bajer jest o stokroć lepszy, niż sprzedaż Probe, bo nie ma się czym cementu wozić,
a w zamian chce się kupić Toyotę Avensis...
Obrazek
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

micek
Posty: 265
Rejestracja: 2008-05-09 22:31
Car: brak
Lokalizacja: Starogard Gd.

Re: chłodzenie....???

Post autor: micek » 2011-03-26 22:02

mati54 pisze:Witam podepnę się tutaj mam problem mianowicie czy potrzebna jest chłodnica oleju w GT?? Czy jest jakiś mocny klej który skleił by mi skrzynie ,a mianowicie tam gdzie się spuszcza olej w skrzyni ja miałem taki dwójnik 90% i mi pękł i wyłupał kawałek alu i co z tym fantem zrobić
Swego czasu czytałem o alumweld czy jakoś tak ale nie sprawdzałem tego. To jest do lutowania/spawania aluminium, gdzieś na youtubie widziałem filmik. Ale od razu uprzedzam, że tam trzeba było rozgrzać do ok 400 stopni aby zaspawać/zalutować.
Może ktoś już tego próbował to niech się wypowie czy zdaje to egzamin.
PROBE I, 2,2 GT, 92 r.
gg 16101475

Awatar użytkownika
HellHound
Posty: 1294
Rejestracja: 2006-06-03 13:43
Car: Focus 2004r. TDCI
Gallery: viewtopic.php?t=12610
Lokalizacja: Międzyzdroje

Re: chłodzenie....???

Post autor: HellHound » 2011-03-26 23:14

Jak już chcesz rzeźbić to tym: Chester Molecular

http://www.chester.com.pl/POL/produkty/ ... erobowe/3/

A najlepiej wymienić na inna obudowę :roll:
Let The Galaxy Burn....

mati54
Posty: 105
Rejestracja: 2010-02-28 14:56
Car: Ford Probe I 2,2 GT
Gallery: viewtopic.php?t=17280
Lokalizacja: Bierutów Wrocław

Re: chłodzenie....???

Post autor: mati54 » 2011-04-04 22:51

Dzięki za info gościu mi właśnie tym chyba zrobił dobrze trzyma nie przecieka. A co do sprzedaży auta nic mi w nim nie szwankuje a chętnie się zamienie na Mazde Xedos lub Vectre B ewentualnie Omege
Życie to nie łatwa gra nie każdy do niej szczęście ma
<a href="http://www.gazeta.policja.pl"> ... r="0"></a>

Awatar użytkownika
Lukasz
Klubowicz
Posty: 1158
Rejestracja: 2006-05-27 22:43
Car: Ford Probe 2.2 GT 89r. jaki to poziom motoryzacyjny ?
Gallery: viewtopic.php?t=14709
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki ,Owczarnia
Kontakt:

Re: chłodzenie....???

Post autor: Lukasz » 2011-04-08 22:23

mati54 pisze:Witam podepnę się tutaj mam problem mianowicie czy potrzebna jest chłodnica oleju w GT?? Czy jest jakiś mocny klej który skleił by mi skrzynie ,a mianowicie tam gdzie się spuszcza olej w skrzyni ja miałem taki dwójnik 90% i mi pękł i wyłupał kawałek alu i co z tym fantem zrobić
jeżeli pękniecie nie jest duże to można pospawać ale jak fest krecha to najlepiej kupić drugą skrzynie najszybciej i najtaniej,bo jak zaczną ci przekładać obudowy to zaraz coś się posypie i na jedno ci wyjdzie
FORD PROBE 2.2 GT 89r.
Odgazowany :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.2 R4 Turbo”