stacyjka

Awatar użytkownika
młody
Posty: 25
Rejestracja: 2005-08-02 08:11
Car: brak
Lokalizacja: Janowice

stacyjka

Post autor: młody » 2005-08-12 07:35

witam wszystkich zainteresowanych moim problemikiem. potrzebuję schematu elektrycznego stacyjki bo ta mi sie już zużyła a nie opłaca mi się oddawać do regeneracji. :lol: :shock: 8)
probe90` 2.2 GL USA automat.

Awatar użytkownika
Sqad
Posty: 4078
Rejestracja: 2005-08-11 15:35
Car: Mazda RX8 Renesis '06
Gallery: viewtopic.php?t=6231
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Sqad » 2005-08-12 08:06

no nie wiem, ilość postów nie jest zastraszająca. Zarejestrowałeś się nie dawno, tak jak ja i już prosisz o takie rzeczy. Nie sądzę żeby ktoś dał Ci to.

Awatar użytkownika
enduro
Posty: 505
Rejestracja: 2004-10-01 16:38
Car: brak
Lokalizacja: Poznań

Post autor: enduro » 2005-08-12 08:46

RedShadow pisze:no nie wiem, ilość postów nie jest zastraszająca. Zarejestrowałeś się nie dawno, tak jak ja i już prosisz o takie rzeczy. Nie sądzę żeby ktoś dał Ci to.
Racja........mamy takie ciekawe miejsce gdzie można się przywitać http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=4336 a Ty tak od razu "potrzebuję"...... :lol:

Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Posty: 3325
Rejestracja: 2003-09-14 22:41
Car: Pontiac TransAM 350'
Lokalizacja: W-M UE

Re: stacyjka

Post autor: Mr. Cynk » 2005-08-12 09:17

młody pisze:witam wszystkich zainteresowanych moim problemikiem. potrzebuję schematu elektrycznego stacyjki bo ta mi sie już zużyła a nie opłaca mi się oddawać do regeneracji. :lol: :shock: 8)

Dobra, :)


ja będę ten lepszy :twisted: i pomogę ci....


Mam taką działającą stacyjkę razem z kluczykiem jeśli cię to interesuje.

Jeśli poprawi ci humor to uruchamiała silnik 2.2 GT pierwszej generacji oczywiście.. :D

Awatar użytkownika
kosmita
Posty: 282
Rejestracja: 2006-02-03 15:38
Gallery: viewtopic.php?t=8651
Lokalizacja: Lubin

Post autor: kosmita » 2006-05-25 21:29

Witam
Jak zostawie stacyjke w pozycji ACC (druga od lewej pozycja) czy jest pobierane jakies wieksze napiecie? Pytam bo mam pewne użądzonko w autku tylko pomylilem napiecia i działa własnie w pozycji ACC jak wylącze całkowicie i zablokuje kierownice to brak napiecia na tej lini, a niechciałbym aby mi sie akumulator rozładował.
Dzieki
Black Shadow GT 92r

Awatar użytkownika
skorik
Posty: 588
Rejestracja: 2005-10-15 08:27
Gallery: viewtopic.php?t=9986
Lokalizacja: Toruń

Post autor: skorik » 2006-05-25 23:15

Na pewno załączony jest jakiś przekaźnik. Jeden na pewno, być może więcej. W oryginalnym radio świecił się wyświetlacz - dodatkowe kilkadziesiąt miliamper.
Obrazek
Był Ford Probe 2.2 GT ....................................... Jest Ford Cougar 2.5 V6.......................................

Awatar użytkownika
kosmita
Posty: 282
Rejestracja: 2006-02-03 15:38
Gallery: viewtopic.php?t=8651
Lokalizacja: Lubin

Post autor: kosmita » 2006-05-26 17:31

Juz zrobiłem i jest ok bałem sie ze może komp za dlugo bedzie pod napieciem ale wczersniej sprawdzłem to napiecie spada dosłownie o jakies 0,30 V na pozycju ACC
Black Shadow GT 92r

Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Posty: 3325
Rejestracja: 2003-09-14 22:41
Car: Pontiac TransAM 350'
Lokalizacja: W-M UE

Post autor: Mr. Cynk » 2006-05-26 19:22

na acc masz chyba aktywny prąd pod zapalniczką, radiem, nmie wiem czy przypadkiem nie ma pod wycieraczkami też fazy, to taka ryzykowna pozycja powiedziałbym.
lepiej jednak nie zostawiac kluczyka w tej pozycji na jakieś dłuższe okresy...:D

Awatar użytkownika
Jaapko
Posty: 210
Rejestracja: 2005-04-19 20:52
Car: brak
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: Jaapko » 2006-05-26 19:42

Ja kiedyś zostawiałem na ACC i się dziwiłem czemu mi po jakimś czasie akumulator się rozładowywał. Załącza się jeden z tych przekaźników które są pod maską na lewo od silnika wycieraczek.
Obrazek I GT, Black & Red

Awatar użytkownika
piotrek
Posty: 793
Rejestracja: 2004-06-22 18:33
Car: brak
Lokalizacja: Zabrze

Post autor: piotrek » 2006-05-26 19:44

nie zostawiajcie w tej pozycji

EDIT ;
Jak nie pasiło to zmieniłem :?
chciałem uprzedzić tylko tych co niewiedzą o tym :wink:
Ostatnio zmieniony 2006-05-27 00:18 przez piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mechanika samochodowa
Pranie czyszczenie tapicerek

Awatar użytkownika
skorik
Posty: 588
Rejestracja: 2005-10-15 08:27
Gallery: viewtopic.php?t=9986
Lokalizacja: Toruń

Post autor: skorik » 2006-05-26 22:51

piotrek pisze:nie zostawiajcie w tej pozycji
racja.

i tyle.
Ostatnio zmieniony 2006-05-28 23:03 przez skorik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Był Ford Probe 2.2 GT ....................................... Jest Ford Cougar 2.5 V6.......................................

Awatar użytkownika
Raafaaell
Posty: 420
Rejestracja: 2006-01-14 16:39
Gallery: viewtopic.php?t=7400
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Raafaaell » 2006-10-12 17:48

Witam. Akurat potrzebuję takiego tematu. :) Bez kluczyka w stacyjce zaczęły mi działać szyby i radio. Czyli to co powinno na pierwszej pozycji. Akumulator wysysa do zera. Wyjmuję bezpiecznik ROOM to szyby przestają działać , a przecież on nie jest od szyb. W lewych drzwiach mam zmieloną linkę od szyby - z braku czasu narazie nic nie robiłem. Tam coś może się przetrzeć ? Kurde , nie wiem co robić z tym ... :roll: :?

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Post autor: Robert » 2006-10-12 18:31

Schematy elektryki I generacji znajdziesz na samiutkim końcu strefy zrzutu (październik 2002).
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 15:02

mi padła ostatnio stacyjka(całkiem się zablokowała) więc ją wyrzuciłem a zamiast niej zamontowałem włącznik a w zapalniczce włożyłem stacyjkę od widlaka. pozdro
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Dee Jay
Posty: 4171
Rejestracja: 2004-11-10 10:58
Car: II gen V6 1993 USA
Gallery: viewtopic.php?t=8900
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Dee Jay » 2008-03-27 15:05

Wiesiu przestań bo ja kiedyś padnę :mrgreen:
TARNOBRZEG LANS SQUAD 8) SKÓRAMI RZĄDZI BASS, ĆWIARA IDZIE NA RAZ :D
:arrow: Ford Probe 2,5 V6 93 USA oraz 2.2 Turbo 92 USA ubezpieczone przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie 8)
Najseksowniejsze polskie nastolatki :arrow: KLIK

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 15:09

a czemu padniesz?
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Lisiu
Klubowicz
Posty: 3607
Rejestracja: 2005-04-05 17:40
Car: Corvette C4 LT1
Gallery: viewtopic.php?t=6117
Lokalizacja: Sieraków

Post autor: Lisiu » 2008-03-27 15:12

Padłeś :?: Powstań :!: Wstałeś :?: Przeczytaj to jeszcze raz i padnij :lol:
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 15:13

........................
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Post autor: Pelot » 2008-03-27 16:00

wiesiu, osłabiasz nas wszystkich...ale brawa za oryginalność. Na pewno nikt nie posiada stacyjki od widlaka :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 18:59

a jak, chociaż nie odpali się go każdym kluczykiem od każdego probka. :lol: ale chociaż mam coś czego nikt nie ma :lol: :lol: :lol:
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Post autor: Pelot » 2008-03-27 19:04

tylko taką stacyjke od widlaka to dzieczko zepnie nie krótko :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 19:18

ale nie każdy ją wyciągnie żeby spiąć hehe :D
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Post autor: Pelot » 2008-03-27 19:32

plastik ktory okala popielniczke sam prawie wychodzi :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
wargawiesiek
Posty: 368
Rejestracja: 2007-01-19 19:46
Gallery: viewtopic.php?t=11379
Lokalizacja: Iłowo-Osada

Post autor: wargawiesiek » 2008-03-27 20:02

może u ciebie. heh to dobrze że wszystkie ci tak nie odpadają, ja mam go przykręconego mocno. A oryginalną stacyjkę też każdy dzieciak na krótko połączy
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników lub ich postów

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Post autor: Pelot » 2008-03-27 20:04

ręce opadają...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.2 R4”