2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Awatar użytkownika
mysz
Klubowicz
Posty: 1871
Rejestracja: 2010-04-03 15:02
Gallery: viewtopic.php?t=18115
Lokalizacja: wwa

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: mysz » 2019-01-04 17:39

Skoro jest iskra i paliwo to musi odpalić. A skoro pasek Ci zerwało, to jestem niemal pewien, że rozrząd się przestawił- wkręciło kawałek paska pod koło pasowe i stąd problem.
Było: Probe '94r
Jest: ST220 2005r

_NX_
Posty: 17
Rejestracja: 2014-11-15 21:01
Car: 2,5 GT II-gen. 96r.
Lokalizacja: Kraków

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: _NX_ » 2019-01-04 19:27

Samochód bym na podnośniku i mechanik podobno sprawdzał rozrząd

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4992
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: Romas » 2019-01-05 19:11

Koledze Mysz już nie taki mechanik ustawial i też twierdził że jest dobrze :mrgreen:
Więc dobrze chłopak pisze, trzeba sprawdzić :wink:

_NX_
Posty: 17
Rejestracja: 2014-11-15 21:01
Car: 2,5 GT II-gen. 96r.
Lokalizacja: Kraków

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: _NX_ » 2019-01-05 23:26

Ok w poniedziałek zostanie zdjęta pokrywa i sprawdzony cały rozrząd 2.0 daje znaki życia po ustawieniu na iskra na 1 cylindrze daje strzał w wydech więc pewnie macie rację żałuję tylko że az tyle czekałem z napisaniem do was bo auto już stoi chyba miesiąc

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4992
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: Romas » 2019-01-06 12:41

Podstawa to właściwie ustawiony rozrząd i zapłon

_NX_
Posty: 17
Rejestracja: 2014-11-15 21:01
Car: 2,5 GT II-gen. 96r.
Lokalizacja: Kraków

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: _NX_ » 2019-01-08 23:21

Witam dziękuję wszystkim za pomoc przyczyną był kawałek paska w osłonie rozrządu i po ustawieniu proboszcz odpalił od razu

Awatar użytkownika
mysz
Klubowicz
Posty: 1871
Rejestracja: 2010-04-03 15:02
Gallery: viewtopic.php?t=18115
Lokalizacja: wwa

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: mysz » 2019-01-09 01:15

A nie mówiłem? :mrgreen:
Było: Probe '94r
Jest: ST220 2005r

_NX_
Posty: 17
Rejestracja: 2014-11-15 21:01
Car: 2,5 GT II-gen. 96r.
Lokalizacja: Kraków

Re: 2.0 16V PADŁ MODUŁ (NAPRAWIONY I ŚMIGA) Dzięki BASFOWI :)

Post autor: _NX_ » 2019-01-09 21:22

no mówiłem DZIĘKUJE CI ZA POMOC

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.0 R4 FS”