FORD PROBE NIE ODPALA ZALANA SWIECA ISKRA RAZ JEST RAZ NIE!

demienprobe99
Posty: 6
Rejestracja: 2019-05-10 15:08

FORD PROBE NIE ODPALA ZALANA SWIECA ISKRA RAZ JEST RAZ NIE!

Post autor: demienprobe99 » 2019-05-16 17:32

Witam mam problem z moim probe 96r 2.0 16v dohc otóż ktoregoś razu przyjechałem do domu w nocy nic się nie działo rano chce odpalić i nic.
patrzyłem czy jest iskra to raz była raz nie. rozebrałem aparat przeczyściłem trochę palec i kopółkę złozyłem i odpalił pojeździłem 2-3 dni bez problemu i ponownie odstawiłem go pod domem później chce odpalić i nic od 3 dni stoi i nie odpala świece non stop są zalane (wymieniałem na inne to samo) wymieniłem tranzystor w module na nowy(ORYGINALNY) bo myślałem ze on padł i nadal nie pomogło czego to może być wina cewki? czujnika halla? czujnika połozenia wału?
Widziałem na internecie gdzieŚ ze w maŹdzie 626 jakoś facet sprawdzał diodą przy wejŚciu diagnostycznym czy ma dobry czujnik halla. w który pin się podpiąć ewentualnie jak w inny domowy sposób sprawdzić czy jest dobry. Z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 5052
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: FORD PROBE NIE ODPALA ZALANA SWIECA ISKRA RAZ JEST RAZ NIE!

Post autor: Romas » 2019-05-16 19:47

Raczej poszukaj drugiego aparatu zaplonowego. Tylko pamiętaj że musi być ten sam model.

Awatar użytkownika
mysz
Klubowicz
Posty: 1890
Rejestracja: 2010-04-03 15:02
Gallery: viewtopic.php?t=18115
Lokalizacja: wwa

Re: FORD PROBE NIE ODPALA ZALANA SWIECA ISKRA RAZ JEST RAZ NIE!

Post autor: mysz » 2019-05-17 13:26

Było: Probe '94r
Jest: ST220 2005r

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.0 R4 FS”