maglownica-wyjęcie-ew.skutki popsucia
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
maglownica-wyjęcie-ew.skutki popsucia
Witam
Czy uszkodzona maglownica może mieć wpływ na tańcowanie auta po drodze? Wymieniłem u siebie całe przednie zawieszenie dalej mam problemy
Jest taka możliwość aby wykluczyć jej negatywne działanie bez wyjmowania?
Czy uszkodzona maglownica może mieć wpływ na tańcowanie auta po drodze? Wymieniłem u siebie całe przednie zawieszenie dalej mam problemy

- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
- Pelot
- Patrycjan
- Galeria: viewtopic.php?t=8945
Re: maglownica-wyjęcie-ew.skutki popsucia
Moim skromnym zdaniem sprawdź najpierw luzy na kierownicy. Auto niech stoi, poruszaj lekko kierownicą lewo-prawo, a ktoś inny sprawdzi na kołach czy nie ma luzów. Maglownica poza wyciekami i luzami nie ma jak się popsuć. Jeśli ma luzy, to auto może tańczyć, jeśli cieknie olej, to po prostu szkoda go, bo jest drogi.pelot pisze: Czy uszkodzona maglownica może mieć wpływ na tańcowanie auta po drodze? Wymieniłem u siebie całe przednie zawieszenie dalej mam problemy
Black Probe 2.2 GT ver. USA '93 (I rej.) - sprzedany
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
Re: maglownica-wyjęcie-ew.skutki popsucia
Może mić wpływ na pływające/tańczące auto po drodze. Nie da się jednak bez wyjmowania jednoznacznie stwierdzić.pelot pisze:Witam
Jeżeli masz całą zawieszke już zrobioną a na dziurach jak buja samochodem i buja ci kierownicą to znaczy że magiel. Jeżeli buja samochodem a nie buja się kierownica mniejwięcej w rytm bujnięć autkiem to nie konicznie musi być magiel.
- kicur
- Samochód: I GT 90' 2,2 Turbo - Pełne wyposażenie
- Galeria: viewtopic.php?t=6637
witam! mam pytanko odnosnie maglownicy - bo mam spore luzy na niej i ciekaw jestem czy mozna je regulowac jakos czyli zmniejszyc za pomoca przekrecenia jakiejs jednej magicznej srubki
- ewentualnie czy da sie cos takiego zregenerowac -bo wiadaomo ze o nowa bardzo ciezko a co do uzywek to wszystkie beda w podobnym stanie albo dodatkowo beda ciekly
- dziekuje za informacje - pozdraiwiam - aha i odnosnie demontazu czy latwo ja wyjac i odpiac te wszystkie rureczki co do niej ida ?

..kazda lala leci na kierowce czerwonego probala..
PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT tel.794560393

- Eli
- Galeria: viewtopic.php?t=9702
niestety g..uzik prawda...Maglownica poza wyciekami i luzami nie ma jak się popsuć.
A slyszales o tym ze maglownice staja deba ? czyli zblokowuja Ci kierownice... Wadliwa maglownica jest cholernie niebezpiczna i nie jest to kwestia wyciekania plynu... (ktory olejem nie jest

Wracajac do tematu: oczywiscie za maglownica moze byc powodem plywania... Mozesz jechac na szarpaki, ale w ten sposob ciezko sprawdzic takie luzy... Jesli sprawdziles wszystko, to odpowiedz sama nasuwa Ci sie na usta... pocieszyc Cie moge tylko tym ze magiel do Voyagera kosztowal nowy 3 tys uzywany kolo 800 zl...
A jeszcze takie pytanie Czy ciezej Ci chodzi kolko ?
- Pelot
no to mojr takie OT w temacie
Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwoścvi co do sprawności waszej maglownicy, naprawdę proponuje nie bagatelizować i nie oszczędzać a sprawdzić. Właśnie uszkodzenie magla było przedwczoraj przyczyną mojego poważnego wypadku-kolizji. To bardzo ważny element. Co prawda jechałem autem budowanym przez polską myśl techniczną, ale skutki są takie:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 8&start=53
teraz siedze w domu i liże rany
Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwoścvi co do sprawności waszej maglownicy, naprawdę proponuje nie bagatelizować i nie oszczędzać a sprawdzić. Właśnie uszkodzenie magla było przedwczoraj przyczyną mojego poważnego wypadku-kolizji. To bardzo ważny element. Co prawda jechałem autem budowanym przez polską myśl techniczną, ale skutki są takie:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 8&start=53
teraz siedze w domu i liże rany

MAZDA MX6 GD 2,2 GT '91
Ja właśnie w swoim będę wymieniał maglownicę, bo ta ma wyciek- objawy są takie: wyczuwalny luz na kierownicy(można kręcić 5cm w lewo i prawo i nic się nie dzieje), podczas mocniejszego przyspieszania ściąga. Koncówki drążków + drążki dobre. Wyciek po lewej stronie maglownicy przesądził o jej natychmiastowej wymianie.
Jak widać z tym nie ma przelewek...
Jak widać z tym nie ma przelewek...
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD Distinctive nero fuoco
&
ex Alfa Romeo GTV nero ; Volvo 480 Turbo Collection nr 116/480
&
ex Alfa Romeo GTV nero ; Volvo 480 Turbo Collection nr 116/480