Są to uniwersalne halogeny. Sprzedający mi je nie umiał powiedzieć żeby były one od danego samochodu. Powiedział tylko tyle że jest to nowy wzór Hella i najprawdopodobniej są one przewimgielne (ale pewności nie ma) a co do montowania : " do zamontowania np. w spoilerach, zderzaku itp. ". A jeśli chodzi o przekaźnik, podpowiedzcie mi o technicznych anoansach. Natomiast jeśli o ich obudowę (wyglądają jak na zdjęciach fabrycznie bez obudowy) to czym można by je z tyłu zakryć?Basf_Wrocław pisze:Drogi kolego. Mogę ci doradzić w sprawie montażu każdych halogenów tylko nie tychJeśli koniecznie chcesz te halogeny - bo nie powiem podobają mi się, to dowiedz z jakiego auta są. W sprzedaży mamy halogeny uniwersalne, które da się praktycznie na każdym uchwycie zamontować i halogeny seryjnie montowane w autach, które obudowe tylną mają w zderzaku. Reasumując, te halogeny nie mają obudowy z tyłu co może sie skończyć nieprzyjemnie. Sam montarz jest banalnie prosty pod warunkiem, że mamy całą obudowę i mamy jak zaczepić halogen do uchwytu.
Ale masz świadomość, że za paserstwo (kupowanie kradzionych rzeczy) grozi od 3 miesięcy do 5 lat - a powyższy cytat daje solidne przesłanki do takiej ocenymcasa pisze:Są to uniwersalne halogeny. Sprzedający mi je nie umiał powiedzieć żeby były one od danego samochodu. Powiedział tylko tyle że jest to nowy wzór Hella i najprawdopodobniej są one przewimgielne (ale pewności nie ma) a co do montowania : " do zamontowania np. w spoilerach, zderzaku itp. "
Nie kapuję dlaczego chcesz je kupić. Nie jest dla Ciebie ważne czy są to przeciwmgielne czy dalekosiężne? Bez obudowy z tyłu nie nadają się do niczego. W tym co napisał Robert też coś chyba jest...mcasa pisze: Są to uniwersalne halogeny. Sprzedający mi je nie umiał powiedzieć żeby były one od danego samochodu. Powiedział tylko tyle że jest to nowy wzór Hella i najprawdopodobniej są one przewimgielne (ale pewności nie ma) a co do montowania : " do zamontowania np. w spoilerach, zderzaku itp. ". A jeśli chodzi o przekaźnik, podpowiedzcie mi o technicznych anoansach. Natomiast jeśli o ich obudowę (wyglądają jak na zdjęciach fabrycznie bez obudowy) to czym można by je z tyłu zakryć?
Roswell , nie jestem pewien czy dobrze Cie zrozumialem , ale jesli chodzi o tyly tych reflektorów to wiekszosc wczesniejszych postów dotyczyla wlasnie tego problemu.Roswell pisze:Hej to nie są przeciwmgielne, a moim zdaniem najłatwiej będzie Ci się wpiąć w przewody którymi są włączane długie światła i niech załączają się razem z nimiA i nie wiem czy zwróciłeś na to uwage, ale wygląda na to że brakuje tyłu tych reflektorów
Musiałem potwierdzić wasze wersjeTYKWA pisze: Roswell , nie jestem pewien czy dobrze Cie zrozumialem , ale jesli chodzi o tyly tych reflektorów to wiekszosc wczesniejszych postów dotyczyla wlasnie tego problemu.
Spodziewam się, że próbowałeś poszukać na forum, np. przy pomocy użytych przez siebie słów?KASZCZU pisze:Mnie akurat chodzi o oznaczenia jakie powinny mieć na "szkle", jakie są w nich żarówki i jak je odróżnić od siebie...