mój probasek zgasł mi gdy ruszałem spod świateł. nie mogłem go uruchomić, rozrusznik kręcił a silnik nie chciał zapalić.
panowie , pytanie głównie do probasków 2.0 16V, czy przy włączonej stacyjce pali wam sie również kontrolka z przekreślonym silnikiem(żółta) ??? i czy gaśnie w momencie uruchomienia silnika?
czy jest to prawidłowy objaw?
poza tym gdy zgasł mi silnik to w aucie zaczęło po cichu wyć (jak sygnał policyjny) i myślałem że policja mnie zgarnia z tyłu a tu nic.... i po paru sekundach sygnał sam sie wyłączył.
po kilku minutach silnik się uruchomił bez problemowo.
o co tu chodzi? czy to nie jest alarm?immobilajzer?czy to nie jest związane coś z niedziałającym pilotem??? od czego on jest???
pomocy panowie, bo zaczynam bać sie jeżdzić .
dobrze że był pimpo ze mną to pomógł mi go zepchnąć z drogi

Za cholerę nie wiedziałem, że mam jakiś alarm, bo też i nie było żadnego pilota (oprócz tego od immo).
  Za cholerę nie wiedziałem, że mam jakiś alarm, bo też i nie było żadnego pilota (oprócz tego od immo). .Szczerze mówiąc nie mam za grosz zaufania do diagnozy komputerem, bo tak samo w Vectrze miałem kiedyś problemy i nic nie pokazał (a zapłaciłem za tę "diagnozę" 150,-), po czym facet w sklepie Opla podpowiedział rzecz oczywistą : czy sprawdzali aparat zapłonowy?! Jasne!! Ale gdy go rozkręciłem ....
 .Szczerze mówiąc nie mam za grosz zaufania do diagnozy komputerem, bo tak samo w Vectrze miałem kiedyś problemy i nic nie pokazał (a zapłaciłem za tę "diagnozę" 150,-), po czym facet w sklepie Opla podpowiedział rzecz oczywistą : czy sprawdzali aparat zapłonowy?! Jasne!! Ale gdy go rozkręciłem .... ), porozkręcaj plastikowe obudowy (to łatwe), i ....kuken, kolego, kuken! Aha! Podczas jazdy nie świecił mi się "przekreślony silnik", co mogłoby na przykład świadczyć o rzeczonym module, ale i o wielu innych "schorzeniach" wieku średniego
 ), porozkręcaj plastikowe obudowy (to łatwe), i ....kuken, kolego, kuken! Aha! Podczas jazdy nie świecił mi się "przekreślony silnik", co mogłoby na przykład świadczyć o rzeczonym module, ale i o wielu innych "schorzeniach" wieku średniego 
 .
. .Oby pomogło!
 .Oby pomogło!