Czujnik ciśnienia oleju.

Awatar użytkownika
adrian138
Posty: 44
Rejestracja: 2014-09-17 17:43
Car: Probe 1996r 2.5 V6
Lokalizacja: Malbork

Czujnik ciśnienia oleju.

Post autor: adrian138 »

Witam. Nie znalazłem takiego przypadku jeszcze więc otwieram nowy temat. Problem taki że wskazówka od oleju leży już 3 czujniki sprawdziłem i to samo. Już opisuje co się dzieje: Włączam zapłon wskazówka od ciśnienia oleju idzie na max po odpaleniu a nawet już po zakręceniu rozrusznikiem ciśnienie spada poniżej minimum. Masa wszędzie poprawiona klemy oczyszczone, dalej to samo. Dodam że jak kupiłem Forda to miał dołożona chłodnice oleju z adapterem pod akumulatorem i tam w tym adapterze był czujnik ciśnienia oleju ale czy to ma znaczenie? Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.
Był Probe 2.0 95r.
Był Probe 2.0 96r.
Jest Probe 2.5 V6 96r.
Awatar użytkownika
Spider33
Posty: 1211
Rejestracja: 2008-01-05 12:23
Car: Probe x ∞
Gallery: viewtopic.php?t=20740
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Re: Czujnik ciśnienia oleju.

Post autor: Spider33 »

Prawdopodobnie będzie to wina zmienionych zegarów. Nie masz przypadkiem u siebie licznika USA? Jeżeli masz oryginalnie z vinu 93 rok to powinieneś z mieć podziałkę w kilometrach i mniejszą czcionką w milach.
Awatar użytkownika
lucas
Posty: 270
Rejestracja: 2019-01-16 19:41
Car: Ford Probe '95 2,5 V6
Gallery: viewtopic.php?t=25155
Lokalizacja: Siedlce

Re: Czujnik ciśnienia oleju.

Post autor: lucas »

W niebieskim wymieniałem zegary i czujnik działał normalnie. Ale w czerwonym po remoncie silnika czujnik zachowywał się tak jak piszesz. Został wymieniony na nowy i dalej jest to samo. Nie miałem jeszcze okazji założyć innego czujnika, więc jeśli uda Ci się dotrzeć do przyczyny to możesz się podzielić informacją.
Awatar użytkownika
Spider33
Posty: 1211
Rejestracja: 2008-01-05 12:23
Car: Probe x ∞
Gallery: viewtopic.php?t=20740
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Re: Czujnik ciśnienia oleju.

Post autor: Spider33 »

W moim 96' mam dokładnie tak samo. Ktoś zmieniał wiązkę na 93' i dodatkowo zegary na USA. Zważywszy na to że masz 96 rok i KL-ZE jest duża szansa że ktoś rzeźbił przy wiązce żeby to jakoś jeździło. Podmień zegary bo moim zdaniem będzie to ich wina.
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”