Tuleje wahaczy w GT I gen.
Tuleje wahaczy w GT I gen.
Widze, że podobne tematy były już maglowane ale nie jestem pewien czy to co w nich czytałem tyczy się dokładnie tego co jest u mnie. Na diagnostyce kolega stwierdził u mnie na razie jeszcze nie wielkie ale jednak luzy i stwierdził, że do wymiany są/będą tuleje wahaczy (w Probe podobno częsty problem) Koszt ok 100 ale bez tulei - czy robiliście podobny zabieg i czy znacie np jakiś nr katalogowy tych tulei ( Probe GT '92 ) i ich przybliżony koszt ?
PROBE II 2.0 16V
< << .. a jedynaczka GT i tak zawsze będzie najlepciejsza
>>>
< << .. a jedynaczka GT i tak zawsze będzie najlepciejsza

- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
zobacz tutaj
www.ted.pl
jest tam programik demo sciagni go sobie - znajdziesz tam ceny
jedna tuleja to około 46 zł
nie sprawdzałem jeszcze, jeżeli coś kupisz to koniecznie napisz czy pasuje i czy warto!!
www.ted.pl
jest tam programik demo sciagni go sobie - znajdziesz tam ceny
jedna tuleja to około 46 zł
nie sprawdzałem jeszcze, jeżeli coś kupisz to koniecznie napisz czy pasuje i czy warto!!
tuleje po 28 za sztuke - na wahaczu sa 2 rodzaje, laczniki stabilizatora (tez warto wymienic) po 29 zl za sztuke - razem z przesylka kurierem - 190 pln... Teraz pozostaje kolega z prasa - i gotowe..
info dla sprawnych inaczej ;p:
www.moto.sklep.pl
kody czesci:
tuleja1 - J43008A
tuleja2 - J43008B
łącznik stabilizatora - J63008
pozdro
info dla sprawnych inaczej ;p:
www.moto.sklep.pl
kody czesci:
tuleja1 - J43008A
tuleja2 - J43008B
łącznik stabilizatora - J63008
pozdro
PROBE 2,2 GT '91 /lekko dlubniety/
- Gacek Wrocław
- Samochód: brak
która tuleja jest która? ta oznaczona A to ta na krótszym, czy dłuższym ramieniu wahacza???
Marcin / Probe 2.2 GT '91
http://www.motonet.pl
http://www.motonet.pl
Panowie mam pytanie, czy do tulei wahacza tylnej czyli tej metalowej dajecie gumowe kołnierze (słyszałem że nie do kupienia razem z tuleją) i jeśli tak to czy tylko jeden czy po obu stronach. Kupuje różnych firm i wszystkie przeżywają max jeden miesiąc, a stukać z reguły zaczynają już po dwóch tygodniach. Robie w miesiącu ok 2000km ale chyba nawet najgorsze tuleje powinny wytrzymać dłużej. Wszystko już wymieniłem w zawieszeniu tylko z tymi tulejami mam problem.

- ADTOM
- Galeria: viewtopic.php?t=8925
Dokręcane są jak już stoi na kołach. Jak teraz będę znowu wymieniać to będę dokładnie patrzeć na ręce mechaników. A jeden płaski gumowy kołnierz jest przy tulei metalowej, ale nie można go dostać razem z tuleją. W środę jadę na wymianę i nawet na chwilę nie spuszczę oka z mechaników 

-
Re: Tuleje wahaczy w GT I gen.
Witam serdecznie kolegów i na początek składam wszystkiego najlepszego na nowy rok 2025 . Przeglądam fora związane z tylnym zawieszeniem odnośnie tulejek na drążkach poprzecznych tych regulowanych w gen 1 , i niestety tematy są już odległe a linki nie aktualne więc chcę się zapytać czy ów tulejki jeszcze gdzieś dostane lub czy można od czegoś je podpasować -- to jedno z pytań a drugie czy przypadkiem nie ma ktoś jakieś proby już do odratowania bo potrzebuje wiązkę kabli z przegrody kierowcy aż tak w połowie długości pod przednim błotnikiem bo miałem przykrą przygodę z ogniem i mi się z topiło multum rzeczy - dzięki BOGU mam drugą w trakcie odnowy ale ów druga została bez sprawnej instalacji . Dzięki za odpowiedzi
-
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
Re: Tuleje wahaczy w GT I gen.
Tuleje do wahaczy tylnych poprzecznych będzie ciężko kupić. Same wahacze też chyba nie do kupienia w Polsce.
Tutaj masz link prawdopodobnie do tych tulei (ale pewności nie mam) w sklepie Tedgum. Niestety chyba nie mają ich na stanie na ten moment. Ale jak wejdziesz w ich opis to masz tam podane wymiary. Może po nich znajdziesz gdzieś.
https://katalog.tedgum.pl/oferta/type=f ... 9118211616
Tutaj masz link prawdopodobnie do tych tulei (ale pewności nie mam) w sklepie Tedgum. Niestety chyba nie mają ich na stanie na ten moment. Ale jak wejdziesz w ich opis to masz tam podane wymiary. Może po nich znajdziesz gdzieś.
https://katalog.tedgum.pl/oferta/type=f ... 9118211616
Ostatnio zmieniony 2025-01-02 21:46 przez Maxxum, łącznie zmieniany 1 raz.
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)