z neonami nie próbowałem
przymierzałem się do zimnej katody ale niewiem jakby to się ścimniało

To w pasach też jest jakieś podświetlanie? Jeśli tak to w którym miejscu? Pytam bo u mnie to chyba nie działa.Marcos pisze:...natomiast w pasach oraz podświetlenie przycisków ( unlock, lock) świeci przez jakieś 20 sekund i gaśnie...
Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
Destroyer pisze:...gdy pociągam za klamkę zapala mi się podświetlenie środka ale UWAGA: tylko po deszczu (gdy popada tak z 2-3 dni). Normalnie gdy jest sucho, jak pociągam za klamkę to nic się nie dzieje, nie zapala się ani środek ani zamki czy pasy oraz stacyjka. Poza tym te elementy nie zapalają mi się wogóle nie ważne czy jest mokro czy sucho.
Uważam, że ten czujnik odpada, bo jego zadaniem jest odcięcie dopływu paliwa. Myślę, że nie ma on nic wspólnego z oświetleniem.Destroyer pisze: Czy to może być czujnik w bagażniku?
A może było coś kombinowane wcześniej i po prostu wszystko się zjarało?Destroyer pisze:Pasy, stacyjka i zamki nie świeca w żadnej sytuacji.
Chodziło mi o czujnik otwarcia klapy bagażnika. Ten który zapala światełko wewnątrz samochodu i wewnątrz bagażnika. Może coś tam zaczyna wibrować przy większej prędkości i nie łączy.OLEY pisze:Uważam, że ten czujnik odpada, bo jego zadaniem jest odcięcie dopływu paliwa. Myślę, że nie ma on nic wspólnego z oświetleniem.Destroyer pisze: Czy to może być czujnik w bagażniku?
Możliwe, że to CPU, ale pewności w tej chwili nie mam.
A sprawdź, czy jadąc autem z niezapiętym pasem świeci Ci kontrolka niezapiętego pasa i czy brzęczy Ci pod nogami od czasu, do czasu?
No to mnie zaskoczyłeś. Byłem sprawdzić zaraz jak to przeczytałem. I nigdzie mi sie szyba nie odkleja. Korozji na krawędzi też nigdzie nie widać, zarówno na górze jak i na dole.wingerman pisze:Ze stopki wnioskuje ze masz OHD (over head display, czy jakos tak sie to pisze).
1 - Prawdopodobnie masz odklejona przednia szybe gdzies na polaczeniu z dachem, badz jest tam widoczna juz korozja. Woda wplywa i plastikami ktore okalaja podsufitke splywa do OHD tam powodujac przepiecia i zwarcia.
2 - Podobnie jak jeden z tym ze woda spywa za deske rozdzielcza i tam bokami az do podlogi rowniez czyniac "spusztoszenie" w elektryce ktora stanie jej na drodze.
3 - moze to byc pkt. 1 i 2 jednoczesnie