MiH pisze:.. lub/i docisk. Problem może być bardziej złożony - możliwe że Ci się rozjeżdża silnik ze skrzyną. Łożysko oporowe też ma swoje znaczenie. Może się przyblokowywać nie pozwalając dociskowi się docisnąć.
Na marginesie tomek7 - to jest Twój pierwszy post więc bardziej bym pisał "proszę o pomoc" a nie "proszę o poważne odpowiedzi, bo wczesniej klika osob zartowalo sobie niepotrzebnie(...)dzięki czekam pilne".
Otrzymanie odpowiedzi jest przywilejem a nie pewnikiem, więc nie popędzaj nikogo. No i humor na tym forum jest też rzeczą wyjątkową - i taką ma pozostać.
Chce wymienić płyn w sprzęgle.
Płyn jest higrocośtam .. znaczy się pobiera wodę z otoczenia i trza go co jakiś czas wymienić.
Więc chce stary wylać, nalać nowy.
Jaki płyn tam wlać DOT3 czy DOT4 ??
Sprawdź kolor płynu.
O ile dobrze pamiętam to:
czerwony=DOT4
zielony=DOT3
A tak po za tym to nie wiem jak w jedynkach, bo chyba w dwójkach to pobiera z tego samego zbiorniczka co hamulce.
A przy okazji jak już to będziesz robił i miałeś DOT4, to nie kupuj tego zwykłego polskiego, tylko zalej Ferodo cena nie jest tragiczna bo 40zł za 500ml., a na pewno na długo będziesz mieć spokój.
Mam płyn jasno zielony więc to chyba DOT-3.
I tak będę wymieniał całość więc wleje DOT-4.
A jeśli chodzi o Ferodo to do sprzęgła chyba go szkoda. Drogi jest.
Raczej wleje płyn z polskiej Organiki od lat do stosuje i nie miałem z nim problemów.
KUPIŁEM AUTO 2,2GT. WRACAŁEM DO DOMU PO NAPRAWIE ZAWIESZENIA , A TU ... COŚ POD MASKĄ I ZAPOMNIJ GOŚCIU O ZMIANIE BIEGÓW. ZGASIŁEM MOTOR, WBIŁEM DRUGI BIEG I JAKOŚ SIĘ DOCZŁAPAŁEM. CO TO MOŻE BYĆ I CZY MOŻNA TO NAPRAWIĆ W WARUNKACH DOMOWYCH?
mimo że już nie lubisz swojego probka to odpowiem
masz płyn? może zapowietrzył się układ i dlatego sprzegło nie działa? pedał normalnie się wciska czy jest miękki? a może jest twardy? czy wcześniej zgrzytały Ci biegi jak je zmieniałeś?
Dokladnie.
Odpowiedz na pytania Pimpo,wtedy będziemy coś wspólnie radzić.
Następna sprawa - wyłącz CAPS LOCK.
No i na koniec zorientuj się jaki jest prawdziwy rok produkcji auta.
Przesadziłem z tą padaczką,wybaczcie. moje auto jest piękne , jechałem po nie z Olsztyna do Szczecina. wracając do tematu , pedał jest miękki, płyn dolany , nie wiem co to jest.
jak pedał jest miękki to masz najzwyczajniej zapowietrzony układ a sprzęgło samo w sobie tzn tarcza i docisk są ok odpowietrz i będzie hulać odpowietrznik jest (jak w każdym innym aucie) przy skrzyni biegów - taka dysza na klucz 10
Oley, auto kupiłem w komisie carstein na ul. Struga, poprzednim właścicielem był gość o nazwisku Kopacz. a co do sprzęgła to było jednak zapowietrzone . Dzięki wszystkim za dobre rady
tak jest. To dokładnie to samo auto. Pojechałem tak naprawdę po(bez obrazy) calibrę .Miała być super, a okazało się że to szrot stojący na szrocie . Za to obok stał Probe , i co z tego że roboty przy nim na ro k,wziąłem i nie żałuję . Silnik rewelacja( poza tym że nie włącza się chłodnica) zawieszenie zmieniłem w środku podpicowałem , znalazłem kolejnego Probka z którego wyciągam części. Niebawem będzie cudowny. tylko żona strasznie zazdrosna
pewnie ze bedzie cudo wózek. a kobieta sie nie przejmuj (Zenia, Syrenka, Alexs i wszystkie Panie prosze o spokój) one juz takie są zazdrosne o Niunie.
rób po kolei, srodek na koniec raczej. chłodnice- czyli pewnie wentylator zrób najpierw bo przegrzejesz silnik JEST LATO !!!!.
Zanim zapytasz użyj funkcji Szukaj bo jeśli tego nie zrobisz to funkcja Robert objedzie Cie najpierw, a potem reszta klubu i nikt nie bedzie chcial pisac.
99% problemów rozwiążesz czytając inne posty.