archeolog pisze:Czyli jak dobrze myślę wpakowanie tloków od Gl do GT podniosło by sprężanie ktoś próbował ?
Ale po co? Jeśli podniesiesz stopień sprężania, to będzie (może) dochodzić do samozapłonu zanim świeca poda iskrę.
Chyba, że chcesz zmniejszyć jednocześnie ciśnienie. Może po prostu odłącz turbinę i wtedy tłoki od GLa będą się czuły jak u siebie.
Ponoć lepiej spytać i wyjść na łosia niż żyć w nieświadomości więc spytam: nie wiem jak w '89 ale jeśli chodzi o '91 -> to byłem święcie przekonany do tej pory i nadal jestem że sam SILNIK nie różnił się (GL a GT)...
archeolog pisze:Czyli jak dobrze myślę wpakowanie tloków od Gl do GT podniosło by sprężanie ktoś próbował ?
Ale po co? Jeśli podniesiesz stopień sprężania, to będzie (może) dochodzić do samozapłonu zanim świeca poda iskrę.
Chyba, że chcesz zmniejszyć jednocześnie ciśnienie. Może po prostu odłącz turbinę i wtedy tłoki od GLa będą się czuły jak u siebie.
Samozapłon jest skrajnym przypadkiem przecież ludzie planują głowice zwiększają ciśnienie doładowania i jest git .A wiadomo jaka jest dokładnie różnica miedzy tłokiem GL GT? i czy stop ten sam?
U mnie w GT po drugim planowaniu ciśnienie jest średnio na 3:4 skali a zawsze było idealnie w połowie. Różnicy w zachowaniu auta "przed" i "po" - nie stwierdzono
Stop tłoka jest podobny bo to seryjny tłok różni sie natomiast kształtem denka w GT są wklęsłe denka dzięki temu fabrycznie silnik został odprężony pod turbo. W GL natomiast tłoki maja wypukłe denka około.
Ogolenie z tego co słyszałem Silnik mazdy jest dość odprężony co wskazuje np niekolizyjność silnika i może pomysł ze zwiększeniem komprechy nie jest zły ??
Jest FE3 ale żeby ja zamontować trzeba by przerabiać kanały odprowadzające olej i rozrząd reszta pasuje szpilki kanały wodne i kanał zasilania olejem ale i tak nie jest to opłacalne
Mi chodziło o plug&paly szkoda ... bo to głowica jest do luftu
Bogdan9999 pisze:Jest FE3 ale żeby ja zamontować trzeba by przerabiać kanały odprowadzające olej i rozrząd reszta pasuje szpilki kanały wodne i kanał zasilania olejem ale i tak nie jest to opłacalne
Wie ktoś może czy zderzak przedni od GT spasuje do GL chodzi mi głównie o różnice w stelażu,tzn czy trzeba wymieniać cały komplet czy wystarczy sam plastik.
Bogdan miałeś 100 procentową rację były to panewki i ukręciło mi wał teraz wkładam silnik od gt ale na podzespołach lx 2.2 bo nie mam funduszy na zakup komputera i węży z intercoolerem i będzie turbo bez turbo a jak wyjdę z dołka to wedy pomyślę o wsadzeniu z powrotem turbinki wiem że to istna głupota ale ale jak się okaże że silnik jest na wykończeniu to nie chcę wkładać w niego pieniążków na darmo