sprawa z zaciskiem jest bardzo prosta. Mianowicie jest to konstrukcja forda (niestety), zaaplikowana przez Mazdę i stosowana w wielu modelach. Największym problemem jest łożysko igiełkowe. Niestety za szybko się zużywa i szczerze powiedziawszy nie powinno się tam znajdować. Najlepszą alternatywą jest tuleja z brązu. Ja natomiast mam problem z linkami bo już raz je odratowałem ale pancerz wewnątrz po prostu rozleciał się i resztki trą o linkę dlatego się blokuje. To też niestety konstrukcja forda. Pancerzyk zaraz przy wyjściu po pierwsze nie jest dobrze osłonięty przed wilgocią a po drugie zastosowana gumowa osłona jest niskiej jakości. Tylne hamulce to niestety jedyny udział "nie japońskiej myśli technicznej" w naszych probkach.
Wracając do sprawy linek znalazłem coś i nie wiem czy będzie pasować
AD polska AD16 37012138 , AD16 37012139. Oczywiście Forda Probe w katalogu nie ma a to są symbole linek do MX-6 generacji 88-91.
Czy ktoś może potwierdzić to? a może jakieś inne symbole? Wydaje mi się że powinniśmy się sprężyć i coraz więcej symboli części wpisywać do FAQ. Więc kierowcy jedyneczek łączcie się