czy ktoś coś wie o plastykowych kolektorach w probiakach.Czy wogóle były takie montowane w jakimś modelu?Czy były tylko metalowe...
pozdrawiam spotkania na drodze
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98 JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95
kupiłeś?? A mam pytanie, da się tak wypolerowac kolektor domowymi środkami
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
A tego wkleiłem bo jest dziełem sztuki i dinozaura odkopałem - najciekawszego na razie , jakiego widziałem na forum .
Jak ktoś wie , jaka firma podjęła by się polerki kolektora i malowania na ten deseń niech da znać ...
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98 JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95
a to on jest jeszcze pomalowany??? Po co. Domyślam się, że bezbarwnym lakierem
No raczej jest ... Ma złoty odcień a nie srebrny jak po polerce ...
jak coś jutro sie popytam na mieście w firmaach co się zajmują polerowaniem felg. kilka jest w białym
Tylko że to jest od KLZE więc wygląd jest inny niż standard ...
a jest jakaś róznica dla tych co polerują?? wiem,ze klze jest inny niż seryjny.
Da się wypolerować ale strasznie dużo roboty z tym jest. Samo zjechanie wszystkich nierówności biorąc pod uwagę kształt i sam odlew jest po prostu nieopłacalne za względu na ogrom pracy. Kilka osób które znam brały za to min 400zł a po pewnym czasie dali sobie spokój z tym i mało kto chcę robić takie rzeczy. Polerki nie pokrywa się nigdy bezbarwnym bo traci się połysk uzyskany z polerowania i praca idzie na marne
Ford Probe 2,5 V6 93 ubezpieczony przez mafię. Stuknij mnie to my stukniemy ciebie
Już mnie szlag trafia bo nie mam błotników w aucie - jak wyczyszczę komorę silnika za tydzień błotem spływa ... Po deszczach i roztopach mam niezły syf pod maską ... Zaczynam rozbierać i czyścić po kolei elementy ... Ale chętnie bym od razu dał do polerki ... Nie musi być malowane nawet - wystarczyło by mi tak :
Załączniki
Hmmm ... Chodzi mi o błotniki / nadkola nad kołami przednimi - plastiki nad kołami .... Oj nie wiem jak to opisać . Tak - wiem że każdy je ma ... Ja nie mam pojęcia po cholerę poprzedni właściciel je zdjął - dzień przed zakupem były ... Potem już tego nie zauważyłem ...
Pewnie jest tak jak mówisz Dee - kupa kasy za taką przyjemność ... A z tego co gdzieś czytałem co jakiś czas trzeba jeszcze to przepolerować ... Domowymi sposobami odpada ... A ktoś pryskał chrom MOTIPA na kolektor ?
Kolo z MazdaSpeed jakiś rok temu miał do sprzedania wypolerowany kolektor, zwykłe KL, wyglądał bosko, prawie identycznie jak ten. Może ma ktoś zapisane fotki na dysku tego kolektora. Zrobiony był domowymi sposobami, ale ogrom pracy kosztował.
Dee ... No takiej choinki z kablami pod maską też bym nie zrobił . Chodziło mi o same blink blink - to już mi sie podoba ... Ładnie " chromolone " / polerowane ...