Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
CB radio w Probe
- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
Antena nie ma nic do miejsca montażu. Po pierwsze musi być umasowiona. Konstrukcja magnesówek z cewką powietrzną nie wymaga umasowienia. Antenę dostosowujesz do urządzenia tak aby współczynnik fali stojącej zbliżał się do zera. I nawet z parapetu będzie chodzić.
Mr.Cynk a gdzieś ty te 1/2 fali o długości niecałego metra na pasmo CB znalazł. Prędzej na pasmo 2m 144MHz. Długość fali w paśmie CB to 11m, więc antena 1/2 falowa będzie miała ponad 5 metrów.
Mr.Cynk a gdzieś ty te 1/2 fali o długości niecałego metra na pasmo CB znalazł. Prędzej na pasmo 2m 144MHz. Długość fali w paśmie CB to 11m, więc antena 1/2 falowa będzie miała ponad 5 metrów.
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
- CBR
- Samochód: No Probe
- Galeria: viewtopic.php?t=15220
CB radio
Siemka wszystkim
Mam problem z CB radiem a dokładniej to nie wiem gdzie je zamontować
Kombinowałem już we wszystkie strony i nic mi to nie dało
Więc liczę na waszą pomoc i pomysły
Przydałyby się fotki z miejscem montażu jeżeli ktoś posiada
Probek to dwójeczka 94, zresztą tak jak w podpisie.
Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam Dawid
Mam problem z CB radiem a dokładniej to nie wiem gdzie je zamontować
Kombinowałem już we wszystkie strony i nic mi to nie dało
Więc liczę na waszą pomoc i pomysły
Przydałyby się fotki z miejscem montażu jeżeli ktoś posiada
Probek to dwójeczka 94, zresztą tak jak w podpisie.
Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam Dawid
No Probe no problem. Ufff...
-
- Samochód: Jeep Cherokee,'90, 4 litry+LPG
- Kontakt:
Re: CB radio w Probe
dołączam się do prośby Kolegi CBR-a bo mam podobny problem, jeśli można to nazwać problemem bo właściwie to chyba raczej dylemat strategiczno-logistyczny , radyjko mam takie sobie wyjęte z poprzedniego samochodu, w którym turlało się ze mną do holandii i z powrotem i nie narzekam na nie, a teraz szykuje mi się kilka dłuższych wyjazdów takich po "kilka set" km więc CB mogłoby się przydać zamiast leżeć w garażu. więc- pomimo że nie wygląda jakoś tam super wiadomo przecież że to raczej nie ozdoba, muszę je gdzieś wsadzić tak żeby było cały czas w zasięgu reki, chyba każdy wie o co kaman?
no i tu zaczęły się schody, pomimo tysiąca pomysłów kilku znajomych osób,które przyglądały się moim próbom "uczepienia" gdzieś radyjka moje starania po kilku kwadransach dobiegły końca i CB wylądowało... tym razem w bagażniku.
pomysłów było wiele- w boczku drzwi kierowcy, w okolicach skrzynki bezpieczników(obok tego oparcia pod lewą stopę nieopodal pedału sprzęgła), pod kierownicą, na środkowym tunelu(tak po stronie kierowcy jak i pasażera), desperaci którzy chcieli odciągnąć mnie wreszcie od autka sugerowali nawet wrzucić całość do schowka
dodam jeszcze że najlepiej byłoby gdyby ktoś podrzucił rozwiązanie typu "zarówno łatwo dostępne jak i schowane przed oczami ciekawskich", dzielnica w której mieszkam jest raczej spokojna ale w końcu samochód stoi czasem przez dzień lub dwa w innym mieście bo sporo jeżdżę ostatnio i lepiej nie ryzykować że ktoś wybije szybę(żeby tylko bo i większe straty się trafiają) tylko po to żeby wyrwać mi radyjko warte może ze 300 zł z anteną, radio to niewielka strata w porównaniu z problemem rozbitej szyby powiedzmy 300km od domu,szczególnie w deszczu
więc dołączam się do prośby CBR-a.
no i tu zaczęły się schody, pomimo tysiąca pomysłów kilku znajomych osób,które przyglądały się moim próbom "uczepienia" gdzieś radyjka moje starania po kilku kwadransach dobiegły końca i CB wylądowało... tym razem w bagażniku.
pomysłów było wiele- w boczku drzwi kierowcy, w okolicach skrzynki bezpieczników(obok tego oparcia pod lewą stopę nieopodal pedału sprzęgła), pod kierownicą, na środkowym tunelu(tak po stronie kierowcy jak i pasażera), desperaci którzy chcieli odciągnąć mnie wreszcie od autka sugerowali nawet wrzucić całość do schowka
dodam jeszcze że najlepiej byłoby gdyby ktoś podrzucił rozwiązanie typu "zarówno łatwo dostępne jak i schowane przed oczami ciekawskich", dzielnica w której mieszkam jest raczej spokojna ale w końcu samochód stoi czasem przez dzień lub dwa w innym mieście bo sporo jeżdżę ostatnio i lepiej nie ryzykować że ktoś wybije szybę(żeby tylko bo i większe straty się trafiają) tylko po to żeby wyrwać mi radyjko warte może ze 300 zł z anteną, radio to niewielka strata w porównaniu z problemem rozbitej szyby powiedzmy 300km od domu,szczególnie w deszczu
więc dołączam się do prośby CBR-a.
historia:
-kadet gsi,ciemny fiolet metalik, 2,0 8v '94
-civic 4gen,morski, 1,5 D15B1 '91
-passat b4, szary, 1,8+kompresor g60 '92
-ibiza, niebieska, 1,4 mpi '97
-PROBE, czerwone, 2,0 16V, II gen. '96 - SPRZEDANE -ukochane autko
-frontera, srebrna, 2,3 TDI '92
-megane ph1,wisienka, 1.6 '97
-cherokee,biały, 4,0 '90
i kilka innych terenówek....
JEST: E36 coupe, zielony, 2.0 '92
-cherokee,biały, 4,0 '90
- Destroyer
- Samochód: II gen 2.5 V6
- Galeria: viewtopic.php?t=13662
Ja mam antenkę schowaną w bagażniku a kabelek puszczony pod kanapą tylną też oczu nie kusi, radyjko leży sobie pod siedzeniem pasażera i też go nie widać. Gdy jest potrzebne wyciągam i kładę w miejscu podłokietnika którego niestety nie posiadam Ale jeżeli położy się radio na gołym plastiku to jeździ ono "w te i nazad" dla tego w empiku kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item602280765_pen ... lefon.html
Jest to podkładka która zrobiona jest ze specjalnej gumy przylegającej do każdej powierzchni. Kładę sobie tą podkładkę pomiędzy siedzeniami, na nią kładę radyjko i już nic się nie przesuwa. Podkładka nie jest tłusta, nie brudzi plastików ani innych rzeczy położonych na niej. Gdy się pobrudzi i stanie się mało przylepna, wystarczy opłukać ją pod kranem i wraca do stanu, jak po wyjęciu z opakowania. Sprawdzałem jej przyczepność i pozytywnie się zdziwiłem, utrzymuje telefon na kierownicy czyli praktycznie pionowo podczas jazdy i kręcenia kierownicą. CB radio położone na desce rozdzielczej powyżej nawiewów nie przesuwa się ani nie lata podczas jazdy (sprawdzone na dystansie około 600 km Radom - Szczecin). Mi osobiście najbardziej odpowiada radyjko położone między fotelami. Gdy wysiadam, wkładam je pod siedzenie żeby nie kusiło. Moja okolica jest niby spokojna ale czasami trafiają się "skoki" i leci wszystko, począwszy od lusterek czy anten, a skończywszy na fabrycznych radiach, nawigacjach itp rzeczach będących na widoku. Dla tego nie montowałem radia nigdzie na stałe bo raz że szkoda mi dziurawić plastików, a dwa że nie chcę powybijanych szyb albo rozwalonych zamków.
Jest to podkładka która zrobiona jest ze specjalnej gumy przylegającej do każdej powierzchni. Kładę sobie tą podkładkę pomiędzy siedzeniami, na nią kładę radyjko i już nic się nie przesuwa. Podkładka nie jest tłusta, nie brudzi plastików ani innych rzeczy położonych na niej. Gdy się pobrudzi i stanie się mało przylepna, wystarczy opłukać ją pod kranem i wraca do stanu, jak po wyjęciu z opakowania. Sprawdzałem jej przyczepność i pozytywnie się zdziwiłem, utrzymuje telefon na kierownicy czyli praktycznie pionowo podczas jazdy i kręcenia kierownicą. CB radio położone na desce rozdzielczej powyżej nawiewów nie przesuwa się ani nie lata podczas jazdy (sprawdzone na dystansie około 600 km Radom - Szczecin). Mi osobiście najbardziej odpowiada radyjko położone między fotelami. Gdy wysiadam, wkładam je pod siedzenie żeby nie kusiło. Moja okolica jest niby spokojna ale czasami trafiają się "skoki" i leci wszystko, począwszy od lusterek czy anten, a skończywszy na fabrycznych radiach, nawigacjach itp rzeczach będących na widoku. Dla tego nie montowałem radia nigdzie na stałe bo raz że szkoda mi dziurawić plastików, a dwa że nie chcę powybijanych szyb albo rozwalonych zamków.
Był PROBE GT 2.2 Turbo '89 Full Opcja z Qresko Red Inside
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM
- TYGRYSEX
- Samochód: JEEP GRAND CHEROKEE Limited 4.7 V8 USA
- Galeria: viewtopic.php?t=14841
Do schowka nie pakuj , bo to cenne miejsce i zawsze się przydaje pusta przestrzeń . Mam antenę przykręcaną w miejscu ori elektrycznej anteny więc z magnesem się nie bawię . Radio polecam schować do kieszeni w fotelu pasażera . Niestety jeśli radio jest nawet średniej wielkości to niestety wystaje i widać je jeśli chce się całe schować ...
Jeśli chce ci się pobawić z tym , to ja mam radio schowane w środku fotela pasażera , w części oparcia ( jest tam sporo miejsca , bo nie ma w nim poduszki jak w fotelu kierowcy )- zrobiłem stelaż do przytrzymywania radia tak , że jednym ruchem odpinam suwak fotela , sięgam po radio i wysuwam tak , że jest wygodny do niego dostęp - zatrzask blokuje mi radio w jednym położeniu . Jeśli parkuję w niepewnym miejscu to radio wsuwam z powrotem ; mieści się tam razem z "gruszką" ... Po zapięciu nie ma śladu bo wszelkie kable idą pod plastikami do fotela ... Dodam tylko że u mnie trzeba było zmienić kierunek odpinania fotela pasażera - teraz mam odpinanie od strony wysuwanej popielniczki - oryginalnie jest chyba odpinanie od strony drzwi ...
Do tego wszystkiego podpinamy dobry głośnik i umieszczamy gdzieś z przodu - słyszalność 100 % ... Planuję głośnik przenieść w okolicę podświetlenia dachowego na podsufitce - zależy czy będę zakładać szyberdach ... Po radiu pozostaje u mnie jeden ślad - gniazdo do przykręcania anteny z zewnątrz
Chwytak na gruszkę jest między fotelami - nie posiadam podłokietnika ( siedząc wygodnie za podłokietnik robi mi cały kanał środkowy )
Jeśli chce ci się pobawić z tym , to ja mam radio schowane w środku fotela pasażera , w części oparcia ( jest tam sporo miejsca , bo nie ma w nim poduszki jak w fotelu kierowcy )- zrobiłem stelaż do przytrzymywania radia tak , że jednym ruchem odpinam suwak fotela , sięgam po radio i wysuwam tak , że jest wygodny do niego dostęp - zatrzask blokuje mi radio w jednym położeniu . Jeśli parkuję w niepewnym miejscu to radio wsuwam z powrotem ; mieści się tam razem z "gruszką" ... Po zapięciu nie ma śladu bo wszelkie kable idą pod plastikami do fotela ... Dodam tylko że u mnie trzeba było zmienić kierunek odpinania fotela pasażera - teraz mam odpinanie od strony wysuwanej popielniczki - oryginalnie jest chyba odpinanie od strony drzwi ...
Do tego wszystkiego podpinamy dobry głośnik i umieszczamy gdzieś z przodu - słyszalność 100 % ... Planuję głośnik przenieść w okolicę podświetlenia dachowego na podsufitce - zależy czy będę zakładać szyberdach ... Po radiu pozostaje u mnie jeden ślad - gniazdo do przykręcania anteny z zewnątrz
Chwytak na gruszkę jest między fotelami - nie posiadam podłokietnika ( siedząc wygodnie za podłokietnik robi mi cały kanał środkowy )
BYŁ : "Srebrna Strzała" 2.5 V6 USA 93' wersja SE LPG
BYŁ : "Czarny Kocur " 2.5 V6 USA 93' wersja GT Pb98
JEST : "Bulgotek " 4.7 V8 USA 00' wersja LIMITED Pb95
- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
Może pionowo po stronie pasażera do słupka przyczepić?
- TYGRYSEX
Wieś ?
- Kocureq
- Klubowicz
Wieś? Czemu?
A jak jest nie-wieś?
A jak jest nie-wieś?
- TYGRYSEX
kocureq pisze:A jak jest nie-wieś?
Styl miejski
No jeśli mi się zmieści płaski głośnik od np NOKII to można i w słupek schować ... Ten co ja mam jest za duży na taki zabieg . Stad ta wieś ...
Ale temat nawet "cwany" i "zacny" . To teraz można i stereo zamontować na obu słupkach przednich
Albo jeden porządny na słupku środkowym tuż przy uchu ...
- Kocureq
- Klubowicz
Dobra, wiem o co chodzi. Ja pisałem o umieszczeniu tam całego radia, a nie samego głośnika. Faktycznie, tyGrysie - Twój patent jest dużo lepszy, ale o wiele bardziej pracochłonny.
- szpagat
- Galeria: viewtopic.php?t=11166
Jutro jak zdąże to zrobię foto i pokażę Wam mój patent, wydaje mi się że najkorzystniejszy.
Półka pod sterowaniem nawiewami gdzie jest zegarek. Kupujemy małe radyjko np. alana i ładujemy tam. trzeba oczywiście wywalić zegarek zaś w tylnej ściance tego plastiku wyciąć otwór tak aby CB weszło glębiej i nie haczyło o lewarek zmiany biegów. Ktoś powie że to niszczenie wnętrza - no tak ale tylko jednego plastiku, który można łatwo kupić za 10 złotych i łatwo wymienić. Efekt jest świetny bo jadąć trzymam rękę na gałce zmiany biegów i jednocześnie palecem przestawiam pokrętła CB. Bez sięgania gdziekolwiek czy odrywania wzroku od drogi. Polecam takie rozwiązanie
Półka pod sterowaniem nawiewami gdzie jest zegarek. Kupujemy małe radyjko np. alana i ładujemy tam. trzeba oczywiście wywalić zegarek zaś w tylnej ściance tego plastiku wyciąć otwór tak aby CB weszło glębiej i nie haczyło o lewarek zmiany biegów. Ktoś powie że to niszczenie wnętrza - no tak ale tylko jednego plastiku, który można łatwo kupić za 10 złotych i łatwo wymienić. Efekt jest świetny bo jadąć trzymam rękę na gałce zmiany biegów i jednocześnie palecem przestawiam pokrętła CB. Bez sięgania gdziekolwiek czy odrywania wzroku od drogi. Polecam takie rozwiązanie
Fight like a man!!!
- CBR
I o takie właśnie rozwiązanie mi chodziło
Upychanie CB gdzieś pod siedzeniem czy za fotelem mnie nie przekonuje ze względu regulacji.
Dawaj fotkę i wymiary radyjka (wystarczy długość) które udało ci się tam wcisnąć.
Upychanie CB gdzieś pod siedzeniem czy za fotelem mnie nie przekonuje ze względu regulacji.
Dawaj fotkę i wymiary radyjka (wystarczy długość) które udało ci się tam wcisnąć.
- black_martines
- Samochód: czołg w wersji sport
- Galeria: viewtopic.php?t=13292
generalnie jestem zdziwiony "regulacją radia " w czasie jazdy.... głośność i tyle...
ale ja mam patent który robiłem już kilka razy... (jak komuś na gwarancji radyjka nie zależy)
zdejmuję przedni panel, korpus z przyłączami pcham pod fotel, za schowek, zależy gdzie jest kawałek miejsca..... lutujemy odpowiednie kabelki i montujemy albo cały panel zamiast popielniczki albo robimy "nowy" - czyli umieszczamy dwa potencjometry i złacze do gruchy w miejscu gdzie nam pasuje... nawet w słupek.... (w bmw tak było) do tego głośniczek mały zewnętrzny zamiast popiołki i gitarrra
gorzej jak mamy radio ze switchami tylko.... cały panel trza montować ale da się.... ma 3 cm grubości
ale ja mam patent który robiłem już kilka razy... (jak komuś na gwarancji radyjka nie zależy)
zdejmuję przedni panel, korpus z przyłączami pcham pod fotel, za schowek, zależy gdzie jest kawałek miejsca..... lutujemy odpowiednie kabelki i montujemy albo cały panel zamiast popielniczki albo robimy "nowy" - czyli umieszczamy dwa potencjometry i złacze do gruchy w miejscu gdzie nam pasuje... nawet w słupek.... (w bmw tak było) do tego głośniczek mały zewnętrzny zamiast popiołki i gitarrra
gorzej jak mamy radio ze switchami tylko.... cały panel trza montować ale da się.... ma 3 cm grubości
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.
- CBR
Super pomysł
Radio jak radio, nie widzę problemów z rozbiórką, tyle że ja jestem noga z elektryki i pewnie coś bym spalił
A jak wygląda regulacja kanałów? Czy też zostaje na miejscu czyli w panelu?
Tak na marginesie to dużo z tym roboty?
P.S.
Radyjko moje to Uniden PRO 510XL
Radio jak radio, nie widzę problemów z rozbiórką, tyle że ja jestem noga z elektryki i pewnie coś bym spalił
A jak wygląda regulacja kanałów? Czy też zostaje na miejscu czyli w panelu?
Tak na marginesie to dużo z tym roboty?
P.S.
Radyjko moje to Uniden PRO 510XL
- black_martines
- Samochód: czołg w wersji sport
- Galeria: viewtopic.php?t=13292
super radio... polecam.... w unidenie regulacja kanałów idzie na przełączniku obrotowym.... ciągnie się skrętkę..... dużo roboty nie ma. normalnie godzinka i z głowy.
w alanach często jest zmiana kanałów w gruszce.... to jest luz..... gdzieś mam schemat jak dać alanowską gruche do unidena ze zmianą kanałów
w alanach często jest zmiana kanałów w gruszce.... to jest luz..... gdzieś mam schemat jak dać alanowską gruche do unidena ze zmianą kanałów
Moją najulubieńszą złośliwością i sztuczką jest to, że moje milczenie umie się nie zdradzać milczeniem.
- CBR
Wolał bym jednak zostać przy ori. gruszce z dwóch powodów.
Pierwszy to że Uniden=President=wysoka jakość
Drugi to że na nową gruchę Alana z kanałami trzeba wydać przynajmniej 100zł.
Czy przedłużenie przewodów między radiem a panelem nie zaszkodzi jakości pracy radia?
Pierwszy to że Uniden=President=wysoka jakość
Drugi to że na nową gruchę Alana z kanałami trzeba wydać przynajmniej 100zł.
Czy przedłużenie przewodów między radiem a panelem nie zaszkodzi jakości pracy radia?
- szpagat
- Galeria: viewtopic.php?t=11166
Fotki:
co do rozmiarów to nie chciało mi się go teraz wyciągać żeby zmierzyć, ale jest to Alan Midland 100 Plus, wymiary masz w danych technicznych np. tu :
http://www.e-radia.pl/p/pl/96/cb+radio+ ... +plus.html
Co do tego że patrzysz tylko na długość to bym się zastanowił, bo może na zdjęciach słabo to widać ale ja tego Alana mam wpakowanego razem z tym oryginalnym stelażem dzięki czemu mogę radio przekrzywiać góra - dół.
Jednocześnie jak wpakujesz radio tu gdzie ja to masz tam mnóstwo opcji żeby podpiąć je do zasilania i nie widać kabli.
Pozdro
co do rozmiarów to nie chciało mi się go teraz wyciągać żeby zmierzyć, ale jest to Alan Midland 100 Plus, wymiary masz w danych technicznych np. tu :
http://www.e-radia.pl/p/pl/96/cb+radio+ ... +plus.html
Co do tego że patrzysz tylko na długość to bym się zastanowił, bo może na zdjęciach słabo to widać ale ja tego Alana mam wpakowanego razem z tym oryginalnym stelażem dzięki czemu mogę radio przekrzywiać góra - dół.
Jednocześnie jak wpakujesz radio tu gdzie ja to masz tam mnóstwo opcji żeby podpiąć je do zasilania i nie widać kabli.
Pozdro
Fight like a man!!!
- Kocureq
- Klubowicz
Tygrys - będziesz na mazurach? Chętnie bym Twój patent obejrzał, bo miejsce po zegarku mam już zajęte
- CBR
Dzięki za fotki Bardzo ciekawy pomysł
Znam tego Alana bardzo dobrze, służyło mi 2 lata w ciężarówce(prosty, wygodny, nie do zajechania)
Czeka jeszcze co powie Martinez bo nie ukrywam że podoba mi się jego pomysł
Znam tego Alana bardzo dobrze, służyło mi 2 lata w ciężarówce(prosty, wygodny, nie do zajechania)
Czeka jeszcze co powie Martinez bo nie ukrywam że podoba mi się jego pomysł
- TYGRYSEX
Niestety kocureq mnie nie będzie (kolejny zlot w plecy ) - żeby tylko chęci wystarczyły to bym był na pewno
Jak znajdę czas to zrobię i podeślę fotki jak to jest wykonane .
Patent z rozbiórką radia jest dobry , ale traci się gwarancję - no i panel trzeba gdzieś umieścić - a to zajmuje dodatkowe miejsce . Poza tym grucha gdzieś się poniewiera albo przewód od radia do gruchy .
U mnie gruszka jest na zaczepie między siedzeniami - kiedy trzeba jest pod ręką - kiedy nie , zupełnie nie przeszkadza. A przewód w ogóle się nigdzie nie pląta . Zmiana kanałów jest w gruszce ...
Jak znajdę czas to zrobię i podeślę fotki jak to jest wykonane .
Patent z rozbiórką radia jest dobry , ale traci się gwarancję - no i panel trzeba gdzieś umieścić - a to zajmuje dodatkowe miejsce . Poza tym grucha gdzieś się poniewiera albo przewód od radia do gruchy .
U mnie gruszka jest na zaczepie między siedzeniami - kiedy trzeba jest pod ręką - kiedy nie , zupełnie nie przeszkadza. A przewód w ogóle się nigdzie nie pląta . Zmiana kanałów jest w gruszce ...
Ale widać radio jak na dłoni . W ciemnej uliczce może skusić kogoś tak wyeksponowane radio . Stąd ten pomysł najszybciej zaniechałem ... A zwłaszcza ten schowek jest dla mnie bardzo przydatny w czasie jazdy ...szpagat pisze:Jednocześnie jak wpakujesz radio tu gdzie ja to masz tam mnóstwo opcji żeby podpiąć je do zasilania i nie widać kabli.
-
- Samochód: była skoda superb
mi się podoba radio zamiast zegarka. w długi weekend pojadę do domu i będę działał. super pomysł
wszyscy mają PROBE. miałem i ja:(:( 2.0 16v,94r.
-
- Samochód: Jeep Cherokee,'90, 4 litry+LPG
- Kontakt:
pomysł jest dobry, ale nie dla każdego- niektórzy muszą radio mieć, hmmm schowane wiadomo, że trafiają się osoby które zobaczywszy takie radyjko będą chciały je sobie wyłuskać w nocy,gdy zostawisz Probka na parkingu. warto wziąć to pod uwagę,nieraz gówniarz wybije szybę bo 5zł zobaczy w środku
historia:
-cherokee,biały, 4,0 '90