CPU jest przy lewej nodze, więc jego raczej nie odpiąłeś. Co mogłeś wypiąć? Immobilizer? Za małe.
Daj fotkę tego czy wypiąłeś i powiedz czy do niego była podpięta ta wielka wtyczka - bo chyba nie miałeś takiej rzeźby, żeby były 2 ECU

Nawet jak miałby gaźnik, to bez iskry nie podziała za dobrzeKocureq pisze:Auto bez ECU nie ma prawa działać, więc szukaj drugiego (albo gaźnika)
wuju, czytanie ze zrozumieniem sie klaniaquarth pisze:No wlasnie tez mi sie tak wydaje, chyba ze mam az takiego dauna zeby wyjac spod konsoli srodkowej cos innego niz ecu
No tak wynika z naklejek, ale jakoś mi się nie widzi.Kocureq pisze:Wujek - to co quarth wyciągnął ma napis KL08 - to jest właśnie ECU...
Kolego quarth skoro jesteś taki mondruś to po co szukasz pomocy u takich laików za jakich nas uważasz ?!quarth pisze:Nie ma to jak napisac superszpecjalist guwnopost, nie?
Z takimi tekstami startuje do osob ktore pisza na tym poziomie. Napisalem wyraznie, ze po odpieciu NIE ZAPALIL SIE CHECK, czyli nawet po wymianie sond na nowe za over 9000 dolarow i tak by to nic nie zmienilo, bo sterownik ignoruje ich odczyty, badz w inny sposob sa wyciete z wplywania na prace silnika. Co mi po tych sondach (albo sadach, jak kto woli) jesli to nic nie zmieni, bo problem lezy gdzie indziej, a moze sie okazac, ze sondy moga wcale nie byc uwalone, procz tego kontakt mam, nie ucieknie. Jak ogarne sprawe multi-ecu to wtedy sie bede zastanawial co z tym bajzlem robic dalej.Romas pisze:I właśnie dlatego mogą byc sądy walniete bo nie ma żadnej reakcji, anie roznicy po ich odpieciu.quarth pisze:Po ich odpieciu auto pali tyle samo,
Ciesz się, że Twój post nie został w całości wywalony przez wszechmogącego admina, jak to ma w zwyczaju robić.quarth pisze:Robciu, milo ze chcac mnie upokorzyc i wytknac moje bledy wymazales na czerwono moje posty. Szkoda, ze pominales posty z bledami innych userow, ktorzy moga sie poczuc w tej chwili pominieci.
PS guwnopost to pisownia celowa
Nie wiem, co i po co zwykle wyjmujesz z auta, nie wiem też, ile potrzebnych czujników widziałeś, a ile nie. Pisałeś też kiedyś:quarth pisze:Taak, zwykle wyjmuje rzeczy z auta, po to zeby je wyrzucic. Widzialem pare niepotrzebnych czujnikow w aucie.
Dlatego całkowicie serio napisałem, że ten akurat moduł jest Ci na grzyba.quarth pisze:... brakuje mi natomiast wiedzy szczegolowej o tym modelu ...