Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
ANTI LOCK się zapala / ABS się wyłącza po przekroczeniu ...
- sebastianznak
- Samochód: brak
sterownik jest wymieniony na inny
Tak dokladnie jak pisze przy 131km/h zapala sie kontrolka abs,dopiero gasnie z chwila wylaczenia silnika.Wiem ze napewno 131 km/h bo mam navigacje i tam wskazuje mi dokladnie 131km/h ,licznik wskazuje tez 131km/h ale sama predkosc nie jest wazna ,wazne jest to ze abs wylacza sie sam.
- sebastianznak
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
No, jak wyjmiesz żarówkę, to na moje oko nie będzie świecić również przy powiedzmy 60. A ty myśląc, że abs działa wpakujesz się komuś w tyłek .sebastianznak pisze:zreszta po co mi abs przy 130 km/h ale nie lubie jak swieci mi cos co nie powinno,w ostatecznosci moge wyjac zarowke
...................
.....The Power of Dreams.....
.....The Power of Dreams.....
- sebastianznak
ach tan abs
Z ta zarowka to oczywiscie sa zarty ale postaram sie go zresetowac gdy mi sie zapali
wyjecie kontrolki nic ci nie załatwi. To może coś być z zębatką i czujnikami. Możliwe jest tak że abs nie działa ci poprawnie przy małych prędkociach, ale dziła na pograniczu, choć to dziwne bo abs jak wykryje choć raz błąd to wyłącza się na amen.
Jak nic z tym nie zrobisz, to odłącz chociaż jedną czujke, nich abs nie dział i wykręć sobie żaróweczke. Zresztą na takich kołach to i tak jest ciężko zblokować koła bo hamulce w I gen są dość słabe.
Jak nic z tym nie zrobisz, to odłącz chociaż jedną czujke, nich abs nie dział i wykręć sobie żaróweczke. Zresztą na takich kołach to i tak jest ciężko zblokować koła bo hamulce w I gen są dość słabe.
- sebastianznak
mialem dokladnie to samo, tyle, ze zapalala sie przy 140 km/h... wystarczylo upchnac na swoje miejsce zebatke ABSu, bo spadla
byl czarny 2,2 GT i... ktos go powyginal
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie
w powijakach T/A 5,7V8
www.non-stop.waw.pl
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie
w powijakach T/A 5,7V8
www.non-stop.waw.pl
- sebastianznak
dzieki za rade
Dziekuje za podpowiedz napewno skorzystam
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Sprawdź dokładnie zębatki, czy mają wszystkie zęby, bo wygląda to na różnicę odczytu impulsów z koła i przy wyższych obrotach ma to duże znaczenie.
Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
A czy przypadkiem po przekroczeniu .... prędkości komp. nie wyłancza automatycznie ABS'u...Nie pamiętam jaka to prędkość ale po jej przekroczeniu Zapala się kontrolka Anti lock.Poprawcie mnie jak się mylę ale to chyba normalne przy dużych prędkościach
fast and furious
PROBE I GEN. 2,2 GT (był) ale będzie kolejny;)
PROBE I GEN. 2,2 GT (był) ale będzie kolejny;)
To masz coś nie tak z zębatkąswoosh pisze:A to numer słyszałem że to prawidłowo No to i ja mam coś @#!$# z ABS bo zawsze jak sobie kulturalnie jadę A4 tempomacik na 150 to też mi się zapala anti lock
Patrz:
Andrzej pisze:Sprawdź dokładnie zębatki, czy mają wszystkie zęby, bo wygląda to na różnicę odczytu impulsów z koła i przy wyższych obrotach ma to duże znaczenie. Wink
Tylko jeśli masz coś z którąś zębatką to przy hamowaniu z mniejszych nawet prędkości może zadziałać ABS. Ty wiesz że zadziałał, ale nie koniecznie słusznie, a można się przez to przejechać.swoosh pisze:Dokładnie będę te okolice lookał przy wymianie przegubów i wszystko będzie jasne...Zresztą nigdy mi to nie przeszkadzało Tak jak Ty nie przepadam za ABS'em ale skoro już jest to niech sobie zostanie
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
O ile się nie mylę czujnik jest magnetyczny i ma tendencję do zbierania metalowych śmieci (np. opiłków przy zbyt zużytych klockach, które rzeźbią tarcze - tak było u mnie - Gość MR. S. świadkiem). Więc może oprócz oglądu zębatek oczyść przy okazji czujniki (jeśli trzeba).
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: Lekcja 1 (bardzo krótka) i Lekcja 2 (krótka)
'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade
Re: Lampka LOW OIL i ANTI LOCK się świecą ????
Witam.Podepne sie pod temat.U mnie po przekroczeniu 110km/h zapala sie anti lock co jest jednoznaczne z niedziałającym ABS-em gaśnie dopiero po wyłączeniu silnika.Macie też tak u was?
Probe 1 2.2 Turbo 92r.
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
masz problem z którymś czujnikiem bądz żle założoną zębatką.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=18656
Re: ABS ZACHOWUJE SIE DZIWNIE -WYLACZA SIE PRZY 131 KM/H
Lub któraś ze żębatek ma uszczerbione ząbki.
Ford Probe I 92' 2.2GT Człuchów/Piła
Re: Lampka ANTI LOCK się świeci ????
Witam wszystkich.
Mam pytanko.Za każdym razem jak grzeje około 200km/h zapala mi się anti lock. po zgaszeniu auta i ponownemu odpaleniu już się nie pali.Może wiecie,co to za objawy.W szukaj nic nie moge znaleść.
pozdrawiam.
Mam pytanko.Za każdym razem jak grzeje około 200km/h zapala mi się anti lock. po zgaszeniu auta i ponownemu odpaleniu już się nie pali.Może wiecie,co to za objawy.W szukaj nic nie moge znaleść.
pozdrawiam.
-
- Samochód: Ford Probe I GT 2,2T 12V 92r
- Galeria: viewtopic.php?t=16334
[o][Tu była odpowiedź][/o] nie pytaj wiecej gdyż jestes nowy i bezczelnie pytasz coś co dla nas jest oczywiste a wiec nas obrażasz . ale że ja po 4*0,66L to można wybaczyć a szczerość wlicz w wyrozumiałość klubowiczów
To że przy 200 licz za szczęście mi się załacza przy 80....
To że przy 200 licz za szczęście mi się załacza przy 80....