Pisze o tym ponieważ chce zamontowac u siebie troche większe głośniki a jak wiadomo w drzwiach mieszczą się tylko max do 5,5cm. Czy ma ktoś możliwość zrobienia takich pierścieni??
Więc kto by mógł się podjąc tego zadania? Niestety nie mam tokarki a co do wymiarów (rysunku technicznego) to też nie sprawdze bo nie mam aktualnie Probka u siebie.
Podejrzewam, że nie tylko ja myśle nad wsadzeniem większych głośników do Probka więc takie dystanse przydadzą się też innym.
Ja mam dystanse, ale w polce, bo sie o butle LPG w bagazniku obijaly moje Magnaciki Wykonali mi to w media markt, a za caly montaz zaplacilem chyba 100 PLN. W drzwi bym takich mocnych nie wrzucal, bo trzeba by robic porzadne wygluszenie. W zupelnosci wystarczyloby mi to co mam + sub i jakis wzmacniacz, w koncu nie wybieram sie na zawody Car Audio, a moja druga polowa juz bez tego narzeka na ilosc dB jak ustawie na max.
popieram poprzednika!w dobrych sklepach z dobrym sprzetem audio dostaniesz gotowe dystanse do kazdego modelu a jak nie maja na sklepie to ci sprowadza a wszystko to za naprawde smieszne pieniadze.ja na przyklad bylem dzis w takim sklepie (u mnie jedynym porzadnym ale maja nawet swoj demo car) i posrod roznych akcesoriow ujrzalem nawet cale wkladki do poloneza i malo tego do malucha tez byly nie zebym porownywal ale na prawde maja tego cala kupe (do probe bez problemu)
Pytanie było już zadane w grudniu 2005 i w maju 2006 OLEY wklejał fotki z mierzenia głośników.
Wszystko (łącznie z informacją, czy 16.5cm wejdą) znajdziesz też na stronie pierwszej (z 11) wątku dziale ogólnym. A jak nie poradzisz sobie ze znalezieniem, to wal na PW - pomogę.