Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.

30 amperowy bezpiecznik

Awatar użytkownika
Robercik
Samochód: Ford Probe 2.5 v6

30 amperowy bezpiecznik

Post autor: Robercik »

Mam problem, ostatnio moj probiaczek zaniemogl- jade nagle obrotomierz w dol i stop maszyna, podnioslem klape stwierdzilem ze bezpiecznik 30 amperowy jest spalony ten od sterowania silnikiem, nie mialem pod reka zadnego wiec przelozylem na ten od klimy, wsiadlem i wszystko bylo ok pojezdzilem dwa dni i sytuacja sie powtorzyla auto stanelo bezpiecznik sie spalil, probowalem przelozyc ten od swiatel (w Kaliszu ciezko dokupic te bezpieczniki) ale i on po przekreceniu zaplonu sie spalil,probowalem na krotko polaczyc przewodem ale zaczol sie tlic,wiec gdzies musi bys zwarcie i to bardzo mocne tylko nie mam pojecia co moze byc przyczyna takiego zwarcia i mam tylko nadzieje ze nie komp? Jezeli ktos ma jakas opcje to bede wdzieczny!?Pozdrawiam i czekam na jekies podpowiedzi!
PROBE 2.5 V6 - Jeszcze do Ciebie wrócę. (Jak mówie tak robie, sprawdż:) Już niedługo moje nowe cacuszko na zdieciach:)
gg- 3006867
Gość

Post autor: Gość »

powiem krotko - gratuluje serwisu :twisted:

a na powaznie...

Sprawdz jaki masz PCM (oznaczenia na obudowie - jest pod radiem). Zwarcie masz na bank, teraz tylko kwestia "gdzie?".
Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Samochód: Pontiac TransAM 350'

Post autor: Mr. Cynk »

.
Ostatnio zmieniony 2009-06-18 13:51 przez Mr. Cynk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robercik
Samochód: Ford Probe 2.5 v6

Post autor: Robercik »

Cynki pisze:słuchaj, może kup sobie taki automatyczny, jak te w domu... :twisted:
bo na bezpieczniki nie zarobisz.... :D:D:D
To jest nie glupie hihi
PROBE 2.5 V6 - Jeszcze do Ciebie wrócę. (Jak mówie tak robie, sprawdż:) Już niedługo moje nowe cacuszko na zdieciach:)
gg- 3006867
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”