Licznik digital kostki

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Licznik digital kostki

Post autor: mlody1921 » 2016-11-18 15:54

Witam mam prośbę do was kupiłem licznik digital chce go włożyć do mazdy i potrzebuje zobaczyć jakie kostki wchodzą do licznika do probe I może ktos zdjęcie zrobić ?

Maxxum
Klubowicz
Posty: 3068
Rejestracja: 2004-06-03 22:15
Car: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
Gallery: viewtopic.php?t=7746
Lokalizacja: Tarnów

Re: Licznik digital kostki

Post autor: Maxxum » 2016-11-18 18:31

A tak z ciekawości - to masz do tego licznika kompatybilną klawiaturkę. Bo jak nie - to powodzenia.
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Licznik digital kostki

Post autor: mlody1921 » 2016-11-18 22:24

Kompatybilną klawiaturze czyli ?

Mam 12v :D, czujniki z silnikiem takie jak w probe i EMU może sie uda

Maxxum
Klubowicz
Posty: 3068
Rejestracja: 2004-06-03 22:15
Car: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
Gallery: viewtopic.php?t=7746
Lokalizacja: Tarnów

Re: Licznik digital kostki

Post autor: Maxxum » 2016-11-18 22:50

Do licznika DIGITAL w Probe jest dodatkowa klawiatura, za pomocą której ustawiasz np. czy licznik ma wyświetlać prędkość w km, czy milach.
Możesz ustawić alarmy prędkości. W liczniku znajduje się również wyświetlacz na którym pokazują się alarmy dotyczące różnych nieprawidłowości, np. przepalonej żarówki, czy małej ilości płynu w zbiorniczku spryskiwaczy itd. Ale do tego potrzebne są w różnych miejscach samochodu zamontowane czujniki.

W tym temacie trochę opisałem co i jak :arrow: http://fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=21827
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Licznik digital kostki

Post autor: mlody1921 » 2016-11-18 23:10

Aha a nieda sie tego łatwiej żeby tylko wyświetlał prędkość obroty paliwo temp. ciś oleju

Maxxum
Klubowicz
Posty: 3068
Rejestracja: 2004-06-03 22:15
Car: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
Gallery: viewtopic.php?t=7746
Lokalizacja: Tarnów

Re: Licznik digital kostki

Post autor: Maxxum » 2016-11-18 23:40

Nie ma tak łatwo - polecam przeczytać ten temat :arrow: http://fordprobe.pl/forum/viewtopic.php ... it=digital i tam ewentualnie kontynuować dalsze rozważania.
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Licznik digital kostki

Post autor: mlody1921 » 2016-11-23 13:55

Ciekawe bo mi w sumie cudów nie porzeba, a ten licznik chyba az tak skąplikowany niemoże być,

1.prędkościomierz
2.obr.
3.kontrolka ładowania
4.kontrolka oleju
5.kierunki
trzeba by wiedzieć gdzie i dać mu plus i minus a potem szukać ścieżek do poszczególnych kontrolek

chyba że problemem będzie niechęć współpracy z alternatorem czy czujnikiem temp. obr i czy nie będą okłamywać

Zawsze parametry moge podglądnac w EMU

Awatar użytkownika
LukaszV8
Klubowicz
Posty: 640
Rejestracja: 2009-01-06 10:10
Car: Probe GT 1992r.
Gallery: viewtopic.php?t=23045
Lokalizacja: Kraków/Myślenice

Re: Licznik digital kostki

Post autor: LukaszV8 » 2016-11-24 17:01

Cześć! Jak coś to mam klawiaturkę na sprzedaż.
Obrazek


Pozdrawiam
Obrazek
,,...Panie, a ile to pali?...''

ODPOWIEDZ

Wróć do „I gen (1989 - 1992)”