Podniesienie mocy 2,5 V6

Dziki Beduin
Posty: 313
Rejestracja: 2014-08-18 21:56
Car: Ford Probe 2 / 1993r / 2.5 v6
Gallery: viewtopic.php?t=22388
Lokalizacja: Sosnowiec

Podniesienie mocy 2,5 V6

Post autor: Dziki Beduin » 2016-01-28 21:37

Mam pytanie czy bawił się ktoś wałkami rozrządu aby podnieść moc w probe lub w takim silniku? Gdzie ewentualnie dostać itp.
Pozdro. :)

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4806
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: Podniesienie mocy 2,5 V6

Post autor: Romas » 2016-01-28 22:21

powiem tak najpierw doprowadź swój silnik do serii i dopiero jak ci będzie mało myśl o podnoszeniu mocy, no chyba że masz zdrowy silnik, patrzyłeś kompresję? hamowałeś go?

Dziki Beduin
Posty: 313
Rejestracja: 2014-08-18 21:56
Car: Ford Probe 2 / 1993r / 2.5 v6
Gallery: viewtopic.php?t=22388
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Podniesienie mocy 2,5 V6

Post autor: Dziki Beduin » 2016-01-29 15:33

Romas pisze:powiem tak najpierw doprowadź swój silnik do serii i dopiero jak ci będzie mało myśl o podnoszeniu mocy, no chyba że masz zdrowy silnik, patrzyłeś kompresję? hamowałeś go?
Jeszcze nie ,na wiosnę go sprawdzę na hamowni.

Awatar użytkownika
MajinSky
Posty: 91
Rejestracja: 2013-01-26 01:30
Car: Ford Probe II 2.0 16v '94 // Ford Probe 2.5 v6 '93
Gallery: viewtopic.php?t=23077
Lokalizacja: Kłodzko

Re: Podniesienie mocy 2,5 V6

Post autor: MajinSky » 2016-04-13 11:42

Hej a ja mam pytanie z ciekawości co myślicie o chip tuningu od mazdy mx-6

http://allegro.pl/chiptuning-mazda-mx-6 ... 22274.html

tutaj chip do silnika KL-DE

jest też cyfrowy chip do silników KL-ZE

Od razu piszę, że to tylko z ciekawości (najpierw muszę wycieki zlikwidować i przywrócić seryjną moc).

Awatar użytkownika
Romas
Klubowicz
Posty: 4806
Rejestracja: 2009-12-23 22:35
Car: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
Gallery: viewtopic.php?t=19226
Lokalizacja: Warszawa

Re: Podniesienie mocy 2,5 V6

Post autor: Romas » 2016-04-13 14:55

Nic Ci to nie da, lepiej wrzucić det 3 i poprawić seryjne mapy na hamowni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechaniczny”