Linka od ogrzewania

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Linka od ogrzewania

Post autor: DENAT » 2006-03-14 11:05

Sterowanie mam za pomocą suwaków. Dzisiaj na noc jak zwykle nastawione miałem na zimno i po zapaleniu przesunąłem na ciepło. I dupa suwak przesuwa się ale jest wyraźnie luźny. I co najgorsze został na zimnym
Mam prośbe jak i co rozebrać żeby się tam dostać i na co zwrócić uwagę. Jak macie jakieś zdjęcia lub rysunki to będę wdzięczny.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2006-03-14 11:43

Kumpel w pracy doradził mi żeby poszukać gdzie ta linka idzie do silnika i tam na razie przełączyć. By chociaż do soboty mieć ogrzewanie. Wiecie gdzie co jak przełączyć bez linki by mieć ogrzewanie..

Nie pisz posta pod swoim postem, doklej to w jeden post a drugi usun.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
Maciucha
Posty: 1564
Rejestracja: 2004-08-26 22:11
Car: I GT
Gallery: viewtopic.php?t=7836
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Post autor: Maciucha » 2006-03-14 12:05

Linka nie idzie do silnika tylko do takiej klapki nad dmuchawą. Gdzieś już o tym było na forum. Teraz jestem w pracy i nie bardzo mam czas szukać.


Edit: poczytaj tutaj
olałem klientów :twisted:
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ZENiTH » 2006-03-14 13:59

podejrzewam że pancerzyk linki zsunął się z uchwytu i dlatego nie porusza klapki. Musisz rozebrać konsolę i zobaczyć w którym miejscu nastąpiło to "uszkodzenie".
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2006-03-14 14:07

Dzieki za pomoc. Teraz pytanie jak wyciągnąć ten panel do sterowania. Magnetofon mam na specjalnej szynie ktora za pomoca dwoch srubek mozna razem magnetofonem wyciągnąć. A co rozkrecić zeby bezproblemowo (nic nie połamać) się do tych niego dostać.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ZENiTH » 2006-03-14 14:09

ściągasz ramkę i odkręcasz 4 śruby.
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2006-03-14 14:12

Dokładnie to własnie mi się rozchodzi jak ściągnąć tą ramke.
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
ZENiTH
Posty: 1356
Rejestracja: 2005-10-17 17:59
Gallery: viewtopic.php?t=6493
Lokalizacja: Kraków

Post autor: ZENiTH » 2006-03-14 14:14

podważ ją delikatnie nożem ona jest na zatrzaskach powinna ci wyskoczyć
Ford Probe '92 2.2 GT USA Igen --> teraz już szwagra
Titanium Fox
Mazda 929 HD 3.0 V6 24V DOHC '93

Awatar użytkownika
DENAT
Posty: 206
Rejestracja: 2003-10-24 13:39
Gallery: viewtopic.php?t=13615
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Post autor: DENAT » 2006-03-14 14:26

Ok zdjąłem ramke, odkręciłem śrubki ale nie chce się wyciągnąć. Jest luźna ale coś ją trzyma. :cry:
Były: ELEONORA FORD Probe 2.2 GT '89 ELEONORA II FORD Probe 2.0 16v '96

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4046
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Post autor: Bogdan9999 » 2006-03-15 01:03

Linki ja trzymają ;) Musisz je odpiąć i dopiero wyciągnąć. Pozdrawiam
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
Pawel_-5
Posty: 363
Rejestracja: 2010-06-09 21:29
Car: Probe 2.5 V6 96r
Gallery: viewtopic.php?t=18025
Lokalizacja: Gdynia

Re: Linka od ogrzewania

Post autor: Pawel_-5 » 2010-12-14 11:01

Mam nietypowy problem, otóż nie działa mi regulacja nawiewu na ustawieniu 1 i 2 lecz na pozostałych tych mocniejszych czyli 3 i 4 działa normalnie. Przekręcam na 1 i nic się nie dzieje, daje na 2 też nic, gdy przekręcę na 3 i 4 działają normalnie mocno. Wiecie co to może być?
2.2 GL 1989r. w automacie - BYŁ :(
2.5 GT v6 1996r. - JEST :)

Awatar użytkownika
Eli
Posty: 1756
Rejestracja: 2005-09-14 23:38
Gallery: viewtopic.php?t=9702
Lokalizacja: Milanówek

Re: Linka od ogrzewania

Post autor: Eli » 2010-12-14 11:28

Nie, ale zapytaj LuKasza, bo on nad tym spędził dużo czasu :wink:

Awatar użytkownika
wujeksex
Klubowicz
Posty: 1389
Rejestracja: 2008-09-08 21:09
Car: Probe II 93 2.0 BASE MTX USA
Gallery: viewtopic.php?t=14440
Lokalizacja: Żarowo, Stargard Szczeciński

Re: Linka od ogrzewania

Post autor: wujeksex » 2010-12-14 11:45

Spaliły się dwa pierwsze rezystory w oporniku silnika dmuchawy.
Temat był gdzieś na forum dobrze opisany.

Edit:

:arrow: Tu poszukaj
Był Probe II 93 2.0 BASE LPG ATX USA
Probe II 93 2.0 BASE MTX USA
Odważni nie żyją wiecznie - Ostrożni nie żyją wcale...
Na rozstaju dróg..... redukcja i but :)
Kobieta - istota stabilna emocjonalnie, niczym powierzchnia szklanki wody, trzymanej przez osobę z chorobą Parkinsona, któremu palą się spodnie podczas tańczenia Lambady

Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.2 R4 Turbo”