Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
cos stuka... co to moze byc ?
-
cos stuka... co to moze byc ?
Witam.
Ostatnio zauwarzylem, ze na rozgrzanym silniku jak juz wstawial auto do garazu po dluzszej jezdzie cos mi klekocze pod maska. Uzywalem opcji szukaj to znalazlem temat w ktorym jest opisane klekotanie, ale glosne jak w dieslu. W moim przypadku slychac to tylko jak sie stanie z przodu auta. CO to moze byc ? Jak naprawic ?
Pozdrawiam
Ostatnio zauwarzylem, ze na rozgrzanym silniku jak juz wstawial auto do garazu po dluzszej jezdzie cos mi klekocze pod maska. Uzywalem opcji szukaj to znalazlem temat w ktorym jest opisane klekotanie, ale glosne jak w dieslu. W moim przypadku slychac to tylko jak sie stanie z przodu auta. CO to moze byc ? Jak naprawic ?
Pozdrawiam
- ZENiTH
- Galeria: viewtopic.php?t=6493
- strober
- Samochód: none
- Galeria: viewtopic.php?t=7957
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5493
- Kontakt:
Jeśli chwilkę poszukasz na forum, to znajdziesz również taką informacje o tym, że popychacze można na własną rękę zregenerować, co kosztuje tylko nasz czas. Jest to dość dobre rozwiązanie które pozwoli nam zaoszczędzić trochę kasy. A jeśli to nie pomoże, to dopiero zabieramy się za wymianę na nowe.
Popychacz ma dość prostą konstrukcję która jest rozbieralna i wystarczy oczyszczenie jego wnętrza, a potem złożenia w czystym nowym oleju.
ps. Chyba będę musiał zrobić małego FAQ'a na ten temat.
Popychacz ma dość prostą konstrukcję która jest rozbieralna i wystarczy oczyszczenie jego wnętrza, a potem złożenia w czystym nowym oleju.
Ford Probe 2.0 '94r.
Nie głupi pomysłVoodoo pisze:Jeśli chwilkę poszukasz na forum, to znajdziesz również taką informacje o tym, że popychacze można na własną rękę zregenerować, co kosztuje tylko nasz czas. Jest to dość dobre rozwiązanie które pozwoli nam zaoszczędzić trochę kasy. A jeśli to nie pomoże, to dopiero zabieramy się za wymianę na nowe.
Rafał 2.0 16V
-
-
- Basf_Wrocław
- Samochód: R4 94
- Galeria: viewtopic.php?t=5626
mialem w reku 32 popychaczeVoodoo pisze:Jeśli chwilkę poszukasz na forum, to znajdziesz również taką informacje o tym, że popychacze można na własną rękę zregenerować, co kosztuje tylko nasz czas. Jest to dość dobre rozwiązanie które pozwoli nam zaoszczędzić trochę kasy. A jeśli to nie pomoże, to dopiero zabieramy się za wymianę na nowe.
zadnego nie udalo mi sie rozebrac
napisz to faq
czas jest po to zeby wszystko nie dzialo sie jednoczesnie
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5493
- Kontakt:
OK. Zrobię nawet z fotkami, tylko ktoś mnie musi uraczyć jedną sztuką dla celów demonstracyjnych, bo niestety nie jestem obecnie w posiadaniu.t0mpre pisze:mialem w reku 32 popychacze
zadnego nie udalo mi sie rozebrac
napisz to faq
Jeśli ktoś chce wspomóc, to niech pisze na PW.
Oczywiście rozbieralnym elementem jest ten cylinderek znajdujący się w denku szklanki. Trzeba go złapać odpowiednimi szczypcami, tak żeby się nie wyślizgiwał i wyciągnąć. Może być to dość kłopotliwe, ponieważ trzyma się on w środku na pierścionku rozprężającym.
Wiem, że Misiek już to robił u siebie tak jak mu wytłumaczyłem, ale jeszcze się nie pochwalił efektem.
Ford Probe 2.0 '94r.