Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Awatar użytkownika
Robert
Posty: 12613
Rejestracja: 2004-10-21 19:12
Car: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Gallery: viewtopic.php?t=6900
Lokalizacja: Leszno (maz)
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Robert » 2009-05-09 06:18

Kędziorek pisze:
kocureq pisze:jestem na etapie jeżdżenia w trasy kucem 1,5 LPG :/
Ty się ciesz, bo ja latam Puntem 1.1 :roll:
Będziemy się licytować? Ja latam Smarkiem 0.6 - i się cieszę. Kto da mniej? :twisted: (2 kółka ani własne nogi się nie liczą, bo się zaraz zrobi łańsuszek)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade

Awatar użytkownika
crupek
Posty: 636
Rejestracja: 2006-07-21 20:45
Car: Probe II 2.5 V6 MEDICI
Gallery: viewtopic.php?t=9043
Lokalizacja: Głogów Wrocław

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: crupek » 2009-05-09 11:53

Robert pisze:(2 kółka ani własne nogi się nie liczą, bo się zaraz zrobi łańsuszek)
A już chciałem pisać że sie na rower przesiadłem :roll: :lol:
A pociąg sie liczy :?:

Awatar użytkownika
Pelot
Posty: 4618
Rejestracja: 2004-11-02 21:33
Car: F4
Gallery: viewtopic.php?t=5515
Lokalizacja: Wars i Sawa

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Pelot » 2009-05-10 12:37

Może komuś kule (komplet 2szt.)pożyczyć? 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
zakrzew-89
Posty: 75
Rejestracja: 2008-11-12 20:10
Car: s13 sr20det 92'
Lokalizacja: Sochaczew

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: zakrzew-89 » 2009-05-14 19:41

pociesze was. ja tez obecnie latam astra coupe combi 1.7 w oczekiwaniu na podlaczenie gazu do probiny. :p pozdro
był - Ford Probe II 2.0 16v - srebrny przecietniak :))
był - czarne 2.5 V6 turbo
jest - 200sx s13 sr20det ...obecnie 1.2 bar (324 hp @~390·Nm)

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-05-14 21:20

Ty to się lepiej pochwal w swoim temacie, bo to druga II turbo w Polsce. I więcej się nie zanosi, żeby było :)

Awatar użytkownika
zakrzew-89
Posty: 75
Rejestracja: 2008-11-12 20:10
Car: s13 sr20det 92'
Lokalizacja: Sochaczew

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: zakrzew-89 » 2009-05-14 21:42

w swoim temacie napisze za jakis tydzien jak go odbiore ale jezdzi i ma sie dobrze. podliczylem i wyszlomi na wszystko okolo 4.5 kola czyli tyle ile kosztowaly czesci.
był - Ford Probe II 2.0 16v - srebrny przecietniak :))
był - czarne 2.5 V6 turbo
jest - 200sx s13 sr20det ...obecnie 1.2 bar (324 hp @~390·Nm)

Awatar użytkownika
karolo
Posty: 1071
Rejestracja: 2008-01-10 19:12
Car: sluzbowy
Gallery: viewtopic.php?t=13872
Lokalizacja: Opatów
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: karolo » 2009-07-12 08:56

wrzuc filmik jak pracuje , przyspiesza etc ;)
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

Bylo GSX-R 1100 oil cooled :twisted: jest Gsx 1300R :twisted: :twisted:

Ja jestem nikim ,wyrywam tylko chwasty, chwasty co przeszkadzają żyć drugim....

Gturbo
Posty: 202
Rejestracja: 2006-02-02 21:31
Car: brak
Lokalizacja: New York Kielce

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Gturbo » 2009-07-12 23:29

Witam. Dawno tutaj nie zagladalem i widze ze temat jeszcze kwitnie. Kocureq jak tam sprawuje sie auto? Szkoda ze nie mialem okazji dokonczyc go tak aby jezdzil jak powninnien. Niestey moje zasiedzenie w NY wplynelo na decyzje sprzedazy. Wiem ze taka osoba jak Kocureq bedzie dbal o te auto tak jak ja. W tej chwili jezdze autem typowo rodzinym 2007 toyota camry hybrid i powiem ze na realia cenowe paliwka jest ona strzalem w 10-ke. Trasa 7, miasto 6-7 litra.
Czasami brakuje mi cos mocnego pod butem i myslalem ze kiedys cos znajde takiego. Pozdrawiam wszystkich forumczowiczow. :D
2007 Toyota Camry Hybrid
Trek

Awatar użytkownika
Maniak.M
Posty: 72
Rejestracja: 2006-08-09 19:01
Car: FORD PROBE GT 2.2 TURBO
Gallery: viewtopic.php?t=12164
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna (warszawa)

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Maniak.M » 2009-08-15 12:15

Witam

Po pierwsze gratuluje projektu! Widzę, że porządnie się zabraliście za robotę :)
Czy rozwiązaliście problem z rozrusznikiem. Mam identyczny problem. Po rozgrzaniu silnika mogę go ponownie odpalić po jakiś 20 minutach. Akumulator jest nowy. Nie wydaje się mi żeby to był problem temperatury bo wcześniej było dobrze. Od jakiegoś czasu zaczęło się tak dziać. Wydaje się mi, że to po prostu rozrusznik już pada. Właśnie miałem go wymieniać. Jak myślicie? Wymiana rozrusznika rozwiąże problem?
Ford PROBE GT 2.2 TURBO + NITRO (USA) I Gen. 91r
Galeria

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-08-28 13:35

Chytrze powiem tak - wymień, to się okaże :) U ciebie łatwiejszy dostęp do rozrusznika, u mnie blokuje turbina od góry. Co ciekawe jak Martinesa turbowóz jeszcze jeździł (również 2,5 turbo, ale na seryjnych gratach - silnik z mojego S1KOCURa) to działo się dokładnie to samo. I też im mocniej się auto pałowało, tym dłużej trzeba było czekać aż odpali. Dlatego podejrzewam temperaturę.

A u mnie się wysypał zapłon i Probek stoi w garażu i zbiera kurz, ech...

Awatar użytkownika
RX
Posty: 4099
Rejestracja: 2004-10-06 10:15
Car: '99 Corvette
Gallery: viewtopic.php?t=17374
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: RX » 2009-08-28 14:49

Witam,

I po to kolego montuje się turbiny z tyłu... :twisted:

5,
1999 Corvette
We are American Thunder Cars!
http://amthunder.pl

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-08-28 15:16

Faktycznie to jakiś pomysł, choć zastanawiam się na ile popularna jest sytuacja "po pałowaniu uturbionego auta nie mogę go odpalić".

Awatar użytkownika
karolo
Posty: 1071
Rejestracja: 2008-01-10 19:12
Car: sluzbowy
Gallery: viewtopic.php?t=13872
Lokalizacja: Opatów
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: karolo » 2009-08-28 22:57

nadal sie grzeje ??
rozwiazales temat wiekszej chlodnicy juz ??
było:
2.5 v6 Kl-Ze 93 Usa
2.2 GT 91 Usa

Bylo GSX-R 1100 oil cooled :twisted: jest Gsx 1300R :twisted: :twisted:

Ja jestem nikim ,wyrywam tylko chwasty, chwasty co przeszkadzają żyć drugim....

Awatar użytkownika
Drzymek
Posty: 4382
Rejestracja: 2004-12-30 20:21
Car: Probe GT 92
Gallery: viewtopic.php?t=5501
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Drzymek » 2009-08-31 08:14

W auto włożone mnóstwo kasy, jeździ świetnie, ale posypała się jakaś pier*doła która psuje przyjemność z całej zabawy...

ech... kochamy tuning :?
BEAUTY...POWER...SOUL...

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-09-06 22:46

Damn, mam zagwozdkę. Po włączeniu zapłonu zapala mi się check engine ale przy zwartych TEN i GND check zapala się na 2 sekundy na starcie, a potem gaśnie jakby błędów nie było.

Ze zworą odpala raz na dwa razy, chodzi ciężko, nie chce się wkręcać na obroty. Bez zwory jest trochę lepiej, nie gaśnie sam z siebie, ale strasznie śmierdzi paliwem z wydechu, po przegazowaniu aż siwo się robi. Co prawda regulator paliwa jest trochę lewo podpięty (właśnie zauważyłem :)), ale poprzednio mu to nie przeszkadzało, ciśnienie ok. 43 psi więc w miarę OK.

Leje wtrysk? Jakieś inne pomysły?

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4091
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Bogdan9999 » 2009-09-07 01:19

Odepnij przepływomierz i powiedz jak silnik pracuje.
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-09-07 21:15

Jest to jakiś plan... Chociaż na zimnym silniku chyba olewa przepływkę. Ale spróbuję dzisiaj odpiąć TPS, przepływkę, podepnę ten regulator prawidłowo.

-- dodano 2009-09-07 21:15 --

TPS i przepływka pomierzone, działają prawidłowo. Chciałem podpiąć regulator ale zabrakło mi jednego wężyka od podciśnienia. Nie ma to jak robić bez żadnych zapasów :)

Awatar użytkownika
Bogdan9999
Posty: 4091
Rejestracja: 2005-04-11 00:42
Car: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Gallery: viewtopic.php?t=7485
Lokalizacja: Przasnysz

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Bogdan9999 » 2009-09-07 23:11

Sondę mierzłeś jak wskazania ? Zdejmij przewód od turbiny od strony kompresującej za turbiną zerknij czy nie leje olejem.
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)

Awatar użytkownika
Taxon
Posty: 826
Rejestracja: 2007-01-12 09:09
Car: Cougar 2,5 V6
Gallery: viewtopic.php?t=13840
Lokalizacja: Warszawa

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Taxon » 2009-10-07 16:35

Nie wiem, czy miałbym tyle Cierpliwości....
JEST : COUGAR '99 VIOLET 2,5 V6
BYŁO : Probe II (USA) '96 RED 2.0 16V
BYŁO : Probe II (USA) '95 BLACK 2.0 16V

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: mlody1921 » 2009-10-15 13:46

Siemka a jakie masz wtryski w probku ? jakieś FMU założone ?

Awatar użytkownika
zakrzew-89
Posty: 75
Rejestracja: 2008-11-12 20:10
Car: s13 sr20det 92'
Lokalizacja: Sochaczew

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: zakrzew-89 » 2009-10-15 16:29

mlody a jak twoja madzia?? :P
był - Ford Probe II 2.0 16v - srebrny przecietniak :))
był - czarne 2.5 V6 turbo
jest - 200sx s13 sr20det ...obecnie 1.2 bar (324 hp @~390·Nm)

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: mlody1921 » 2009-10-25 09:00

Siema moja już siedzi 2,5 v6 KLDE i kompletuje graty na coś mocniejszego :D

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2009-10-25 11:10

Ekstra :)

Może załóż swój temat i opisuj co i jak? Mało jest w Polsce KL turbo, przyda się opis.

mlody1921
Posty: 88
Rejestracja: 2008-08-10 11:27
Gallery: viewtopic.php?t=14779

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: mlody1921 » 2009-10-25 13:01

heh a jak twoje cacko śmiga już ??

Awatar użytkownika
Kocureq
Klubowicz
Posty: 10501
Rejestracja: 2006-03-21 21:35
Car: Probe 1995 2,5 turbo; Audi S6 2003 4,2
Gallery: viewtopic.php?t=10333
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Gturbo / Kocureq Modyfikacje Cd......

Post autor: Kocureq » 2011-05-24 19:17

śmiga :)

0,5 bara. śmigało na 0,3, ale mocne opaski ciśnieniowe pomogły :)

Wygląda :)
Obrazek

Choć trochę pali - tu efekt kilku przegazówek w garażu
Obrazek

A Łada dzielnie pomagała w reanimacji
Obrazek

A poważnie - półtora miesiąca w garażu (z czego większość z Romasem) pomogło. Zmieniony aparat zapłonowy, świece, akumulator. Po drodze zerwał się gwint na manometrze paliwa, zgubiliśmy podkładkę pod listwę wtryskową, podkładkę pod wtrysk (ale tę znaleźliśmy) i kilka innych mniej znaczących podkładek.

Jeszcze od cholery do zrobienia - nadal się grzeje (nawet jak jeżdżę bez maski :twisted:), nadal ma problemy z odpalaniem, coś kiepsko działa ładowanie, strasznie zalewa paliwem etc

Przez te ładowanie jak wracam do domu to podpinam auto na prostownik. Teraz mam hybrydę, muszę ładować baterie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechaniczny”