Troszkę pod maska się zmieni (turbo, wtryski inny zapłon)

Ja! Ja bym dał.resko pisze:Ale panowie tutaj nie ma o czym rozmawiać,kto mu da za takie auto tyle kasy?NIKT.
Piotrek, co Ty z tą rdzą???resko pisze:Ja i tak myślę,że coś jest nie tak z autem skoro chcesz je sprzedać,nie wiem może to rdza powraca
Jasne...resko pisze:może coś w silniczku nie teges po tych dziwnych zmianach coś w tym musi być.
Bodziu - zastanów się, czy jest sens, bo przecież rdza Ci wychodzi i silnik masz zarżnięty...resko pisze:No brawo i oby tak dalej

Ostatnio był na allegro z silnikiem skyline 2,5 litra i 20 tysi taniej niż KMS go na początku wyceniał ...wojtas89 pisze:Ogólnie pomysł sprzedaży tak zrobionego auta jest nietrafiony bo było już wiele przykładów "jak sprzedają się modzone auta", np. Lukaska 200sx, nakombinowane, kupa kasy włożona, przyrost mocy mizerny i nie wiadomo ile to pojeździ.

to nei ten, o którym wspominałem, a poza tym to S14. Mniejsza o to, bardziej zastanawia mnie ten silnik. Jakiś taki dla mnie dziwny. jakieś coś wystaje spod kolektora ssącego....Niby doinwestowany samochód, a zderzak opada, maska nie spasowana. jakies to takie dziwne dla mnie. Jak oglądam zdjęcia silnika kumpla ze skaya w s13 to u niego ni cnie wystawało spod kolektora. Ale moze to taki kali'owy tuning. A ja jak zwykle się nei znam, ale postoje i posłucham, co pier..liLukask pisze:Ten
http://otomoto.pl/nissan-200-sx-nissan- ... 23773.html
 Jeszcze muszę znaleźć 2 sztuki i każda świeca będzie miała bezpośrednio oddzielną cewkę 100A. Seryjnie jedna cewka obsługuje 2 świece u mnie jedna będzie dawał napięcie na jedną.
 Jeszcze muszę znaleźć 2 sztuki i każda świeca będzie miała bezpośrednio oddzielną cewkę 100A. Seryjnie jedna cewka obsługuje 2 świece u mnie jedna będzie dawał napięcie na jedną. 

. A te cewki to jakieś używki a jak tak to od czego? I co Ci daje ten niezależny układ zapłonowy Edis? To znaczy, że nie będziesz już miał tego aparatu napędzanego od wałka czy jak? Bo kiedyś widziałem taką modę w FE3, że koleś właśnie nie miał tego całego aparatu i była tylko taka zaślepka przykręcona tam gdzie się on znajdował. Będziesz miał podobnie?
  . A te cewki to jakieś używki a jak tak to od czego? I co Ci daje ten niezależny układ zapłonowy Edis? To znaczy, że nie będziesz już miał tego aparatu napędzanego od wałka czy jak? Bo kiedyś widziałem taką modę w FE3, że koleś właśnie nie miał tego całego aparatu i była tylko taka zaślepka przykręcona tam gdzie się on znajdował. Będziesz miał podobnie? 
Ja codziennie tęsknie za moim probkiem...Lisiu pisze:Nie sprzedawaj, znam paru takich co posprzedawali swoje Probasy a dzisiaj chcieli by je mieć z powrotem w garażu....
 i szlak mnie trafia jak widzę go na mieście a ja jeżdżę francuskim gó***!! dlatego probka sie nie sprzedaje i już!!
 i szlak mnie trafia jak widzę go na mieście a ja jeżdżę francuskim gó***!! dlatego probka sie nie sprzedaje i już!!Tak dokładnie jak piszesz z tym że ja zostawię aparat tz. jego sam środek aby obrotomierz mógł odczytywać obroty silnika no chyba że uda mi sie podłączyć obrotomierz pod edisa. Co mi daje EDIS to że będę mógł sterować zapłonem: przyśpieszać, opóźniać w zależności od obrotów aby wyciągnąć jak największą moc. Inne plusy to brak przewodów zapłonowych aparatu zapłonowego czyli mniejsze straty i ewentualne ryzyko przebicia. Mocniejsza iskra itd itp. Cewki są używane chyba 2001 roku.Prezes pisze:Bogdan ja już nie ogarniam listy Twoich modów, byś zrobił jakąś tabelkę co już masz a czego Ci brakuje bo trudno się połapac... A te cewki to jakieś używki a jak tak to od czego? I co Ci daje ten niezależny układ zapłonowy Edis? To znaczy, że nie będziesz już miał tego aparatu napędzanego od wałka czy jak? Bo kiedyś widziałem taką modę w FE3, że koleś właśnie nie miał tego całego aparatu i była tylko taka zaślepka przykręcona tam gdzie się on znajdował. Będziesz miał podobnie?