Przykład - blenda GT. Kawałek plastiku, a powiedz mi, ile ich widziałeś na allegro? Jeżeli jest jakaś na sprzedaż, i sprzedaje je osoba która wie co ma, cena będzie ogromna

Przemek-83 pisze:-- oryginalny post 2011-03-19 20:11 --
No to ja zapłacę np. 70 pln i co sprzedasz mi ten podłokietnik ? ..nie ! Bo jakiś tam Kazik powie ,że da 120 a póżniej 229 pln a jeszcze jeden Józek milion pięćset2Ya pisze:Wszystko jest warte tyle,ile kupujący chce zapłacić
Cena moim zdaniem jest wyssana wiesz z czego 2Ya a Twoim podejściem nie można się sugerować bo jesteś handlarzem więc wiadomo,że nie napiszesz na niekorzyść
-- dodano 2011-03-19 20:31 --
Jeszcze dla przykładu podam,że kilka dni temu na bollegro widziałem lusterko komlpetne za 20-30 pln gdzie cena "średnia" to 130
tak samo listwa progowa ze jedną długą na forum 130 pln (tylko jeden element) gdzie parę dni temu jeden koleś miał na bollegro za 100pln cały komplet (4 części)
osobiście kilka dni temu byłem w legnicy i dałem 80 pln za całą prawą czyli 2 elementy

lub trafi się ktoś co będzie chciał daną rzecz,a 200 czy 500 czy 1000 zł to dla niego drobne i to kupi.
 lub trafi się ktoś co będzie chciał daną rzecz,a 200 czy 500 czy 1000 zł to dla niego drobne i to kupi. - zawsze byłem obiektywny i obiektywnie rewiduje swoje poglądy czy to handlowe czy nie,w oparciu o rynek/podaż czyli klientów .
 - zawsze byłem obiektywny i obiektywnie rewiduje swoje poglądy czy to handlowe czy nie,w oparciu o rynek/podaż czyli klientów . Czy w oparciu o pośrednią wartość handlową podłokietnika - nawet mnie przebił z ceną,ale cóż z tego - ceni na ile ceni,a czy sprzeda to inna kwestia,a jak ktoś coś konkretnie chce kupić to zawsze się dogada i zrobią interes
 Czy w oparciu o pośrednią wartość handlową podłokietnika - nawet mnie przebił z ceną,ale cóż z tego - ceni na ile ceni,a czy sprzeda to inna kwestia,a jak ktoś coś konkretnie chce kupić to zawsze się dogada i zrobią interes 

4 lata temu jak zaczęła się moja przygoda z probe,zacząłem kupować też różne części i gadżety do probe,zdobyłem podłokietnik,equalizer,ori cd,wzmacniacze lampy usa itd - cena nieraz nie była mała ,ale jak mi nie pasowała to konkretnie negocjowałem i tyle i kupiłem albo nie i tyle w temacie.
 4 lata temu jak zaczęła się moja przygoda z probe,zacząłem kupować też różne części i gadżety do probe,zdobyłem podłokietnik,equalizer,ori cd,wzmacniacze lampy usa itd - cena nieraz nie była mała ,ale jak mi nie pasowała to konkretnie negocjowałem i tyle i kupiłem albo nie i tyle w temacie. 

Mam nadzieję,że ci to jakoś sensownie zobrazowałem,choć porównanie youngtimera z Probe to trochę wielka przepaść,ale nie zmienia to faktu,iż gadżety,a tym bardziej oryginalne zawsze maja i będą miały swoja wartość
 Mam nadzieję,że ci to jakoś sensownie zobrazowałem,choć porównanie youngtimera z Probe to trochę wielka przepaść,ale nie zmienia to faktu,iż gadżety,a tym bardziej oryginalne zawsze maja i będą miały swoja wartość  

Ale to nie ma nic do rzeczy, bo np: benzyna, cukier, alkohol, papierosy czy cokolwiek innego też są przecenione kilkukrotnie.Przemek-83 pisze:Moje przykłady były po to aby pokazać rozbieżność cen w dodatku nie zawsze adekwatna do stanu