Montuję radio do mojego "bolida" (fabrycznego nie ma). O ile wiem, gdzieś z tyłu jest wzmacniacz fabryczny. Zakupione radio ma już wyjście 4x45W, a zatem co dalej
 ? Podłączyć je normalnie do kostki za pomocą przejściówki nabytej w MediaMarkt czy kombinować i ciągnąć jakoś inne kable do głośników??
  ? Podłączyć je normalnie do kostki za pomocą przejściówki nabytej w MediaMarkt czy kombinować i ciągnąć jakoś inne kable do głośników??Wiem, że temat audio był już wałkowany ostro i pytanie jest pewnie lamerskie, ale szczerze mówiąc zgłupiałem troche
 Help!
 Help!Probe '95 2.0 16V

a jak nie to ciągnięcie kabli z radia do głośników (tu może zejść więcej czasu i jeszcze więcej cierpliwości) albo wykorzystać kable odchodzące do głośników ze wzmacniacza wtedy ciągniesz z radia do wzmacniacza a potem zabawa z dobieraniem-pasowaniem odpowiednich kabli
 a jak nie to ciągnięcie kabli z radia do głośników (tu może zejść więcej czasu i jeszcze więcej cierpliwości) albo wykorzystać kable odchodzące do głośników ze wzmacniacza wtedy ciągniesz z radia do wzmacniacza a potem zabawa z dobieraniem-pasowaniem odpowiednich kabli 
 pozatym drzwi trzeba musowo wyciszc bo jest naprawde duzo na to miejsca aby bass sie ladnie rozchodzil. Uwaga na szybe jak dacie za gleboki magnez szyba sie nie otworzy do konca juz to przerobilem,,, oczywiscie 2mm odstepu nic nie dadza bo latem przy otwartej szybie i tak basy beda drgaly i sie mozna wq....  jak cos to sluze pomoca - aha siateczki obowiazkowo z oslon wyrzucic... te wewnatrz...
 pozatym drzwi trzeba musowo wyciszc bo jest naprawde duzo na to miejsca aby bass sie ladnie rozchodzil. Uwaga na szybe jak dacie za gleboki magnez szyba sie nie otworzy do konca juz to przerobilem,,, oczywiscie 2mm odstepu nic nie dadza bo latem przy otwartej szybie i tak basy beda drgaly i sie mozna wq....  jak cos to sluze pomoca - aha siateczki obowiazkowo z oslon wyrzucic... te wewnatrz... głośniki z przodu mają faktycznie 16 cm (w Europie 16,5) ale spokojnie można dopasować większe o 0,5 cm bez większej ingerencji w blachę - po prostu trzeba ją trochę odgiąć na krawędzi do środka, jeśli chodzi o jakość i wybór głośników 16,5 cm to jest ogromny na rynku - wszystko zależy od kasy, mówisz o bass-reflex a z twojego opisu wynika że go nie zastosowałeś, co ma za znaczenie zakrywanie głośników gumą lub nie jak i tak wszystko razem tworzy zmkniętą komorę pomiędzy boczkiem tapicerki i blachą nadwozia, jak już to musiałbyś gdzieś wyciąć dziurę, skąd miałeś pociągnięte kable bezpośrednio do głośników? z radia czy ze wzmacniacza? w oryginale kable szły ze wzamcniacza do głośników a piszesz że właśnie wróciłeś do oryginału
 głośniki z przodu mają faktycznie 16 cm (w Europie 16,5) ale spokojnie można dopasować większe o 0,5 cm bez większej ingerencji w blachę - po prostu trzeba ją trochę odgiąć na krawędzi do środka, jeśli chodzi o jakość i wybór głośników 16,5 cm to jest ogromny na rynku - wszystko zależy od kasy, mówisz o bass-reflex a z twojego opisu wynika że go nie zastosowałeś, co ma za znaczenie zakrywanie głośników gumą lub nie jak i tak wszystko razem tworzy zmkniętą komorę pomiędzy boczkiem tapicerki i blachą nadwozia, jak już to musiałbyś gdzieś wyciąć dziurę, skąd miałeś pociągnięte kable bezpośrednio do głośników? z radia czy ze wzmacniacza? w oryginale kable szły ze wzamcniacza do głośników a piszesz że właśnie wróciłeś do oryginału  acha jak podajesz moc urządzeń/głośników to trzymaj się jednej zasady albo moc tzw. muzyczna albo sinus(znamionowa) , myslisz że to twoje radio wykrzesi z siebie 50W na kanał?? jak ma 20 W to jest dobre, wzmacniacz w probe ma 15
 acha jak podajesz moc urządzeń/głośników to trzymaj się jednej zasady albo moc tzw. muzyczna albo sinus(znamionowa) , myslisz że to twoje radio wykrzesi z siebie 50W na kanał?? jak ma 20 W to jest dobre, wzmacniacz w probe ma 15

'89
'89 

automat USA '90
automat USA '90 

Jutro zrobię ostateczną próbę, spróbuje podłączyć inne radio pożyczone od kolegi i zobaczymy co się stanie... Przypomnę że poprzednie, oryginalne radio forda działa prawidłowo...
 Jutro zrobię ostateczną próbę, spróbuje podłączyć inne radio pożyczone od kolegi i zobaczymy co się stanie... Przypomnę że poprzednie, oryginalne radio forda działa prawidłowo... Zrobiłem jak poradziłeś - odłączyłem kabelek nr 5 - i pomogło
 Zrobiłem jak poradziłeś - odłączyłem kabelek nr 5 - i pomogło  Niby taka pierdoła, ale nawet nie wiesz jak się cieszę
 Niby taka pierdoła, ale nawet nie wiesz jak się cieszę  Jeśli będzie nam dane się spotkać kiedyś na jakimś zlocie, masz u mnie dobre piwo, a nawet nie jedno
 Jeśli będzie nam dane się spotkać kiedyś na jakimś zlocie, masz u mnie dobre piwo, a nawet nie jedno